GPL Pro-Contra

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns

Va atrage ideea unei motorizari benzina+GPL din fabrica?

Da, desigur!
53
37%
As fi interesat/a dar as vrea mai multe informatii.
24
17%
Nu stiu, merita?!
19
13%
Nu, masina mea nu e stivuitor!
47
33%

Voturi totale: 143

simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Re: noul C4 - motorizare GPL

Mesaj de simply the lex »

Exact.

Later Edit :Injectoarele nu sunt bagate in admisie direct,era o poza pe-aici a lui tomita unde se vedea clar ca rampa cu inj. de gaz sunt montate in cazul lui C4 pe capacul de deasupra bujiilor,catre admisie plecand 4 furtune aferente fiecarui injector respectiv cilindru.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Gabi Nedelcu
Numar Inmatriculare: TL 25 NGI

Mesaj de Gabi Nedelcu »

La instalatiile aftermarket , injectoarele nu se gasesc bagate in admisie, sunt atasate pe langa motor. Doar cele cu GPL de fabrica, acestea se gasesc in interiorul admisie, avand si mici modificari decat cele numai pe benzina.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Cind am zis ca sint in galeria de admisie ma refeream la cele aftermarket si se monteaza dind gauri in galeria de admisie in dreptul pistoanelor si acolo se monteaza noile injectoare. O buna parte sint in exterior dar injectarea GPL-ului se face in galerie.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
simply the lex
aLEX YO!...

Pai tocmai ca la aftermarket injectoarele de gaz nu sunt in admisie ci separat,in admisie sunt montate niste diuze linkuite prin furtune de presiune cu injectoarele.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

da, amandoi ziceti acelasi lucru, dar cred ca nu vedeti.
gpl, la instalatiile secventiale, este injectat individual la fiecare cilindru.
se dau gauri la motor pt aceasta operatiune. de asemenea injectoarele sunt plasate undeva in exterior, deoarece nefiind din fabrica nu se mai poate face acelasi lucru.
ah, da, daca dOresti cu adevarat si folosesti o instalatie OEM, poate se vor chinui unii sa iti demonteze masina si sa instaleze cat mai aproape de una de fabrica. dar nus e va justifica pretul manoperei
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
simply the lex
aLEX YO!...

...din strafundul ingineriei :ok
mediaset
Numar Inmatriculare: 14-AG TVR

Mesaj de mediaset »

Teste,Teste
Se pare ca faza aia cum ca instalatia "invata".are un dram de adevar.Azi am facut teste pe autostrada.Deci viteza constanta .comut pe benzina,scade instantul cu 500grame.merg 4-500 metri pe benzina comut pe GPL,repet viteza si turatia constanta (90kmh),comut pe GPL si logic ar fi fost ca consumul sa creasca sa revina la valoarea initiala.Nu a crescut.a ramas constant.Explicatii?Instalatia e un BRC secventiala
Peugeot 207 1,6 110cp Gris manitoba & Peugeot 307 ,1,6 110CP GPL+ Benzina Gris Aluminium 2005
simply the lex
aLEX YO!...

Pai e relativ simplu,odata comutat pe benzina computerul isi reia calculele pe care le stie si iti da datele corecte,dupa ce il treci inapoi pe gaz o da in balarii,mie mi s-a intamplat sa se si blocheze pe un anumit consum indiferent ca eu ma jucam cu viteza si cu acceleratia implicit.
mediaset

Mesaj de mediaset »

Acum de cand a venit frigul mai merg cam 150 metri in plus pana se comuta pe gaz
Peugeot 207 1,6 110cp Gris manitoba & Peugeot 307 ,1,6 110CP GPL+ Benzina Gris Aluminium 2005
mediaset

Mesaj de mediaset »

Dezamagire totala.Sa va spun de ce .Decat sa luati instalatie GPL mai bine va orientati la diesel.NU se mai renteaza Instalatia GPL.Pai sambata GPL era 2,52 Luni era 2,6 marti 2,65 miercuri 2,72 deja se apropie de 3 lei litru si se pare ca nu se va opri pretul aici.Cat va fi maine ?Asta in ciuda faptului ca motorina este 4,71 ,si are pretul neschimbat de ceva timp Adica destul de ieftina.Deja daca pana acum te comparai cu diselarul s-au chiar il bateai la autonomie deja asta devine o amintire palcuta.IN conditile actuale regret ca m-a pus darq sa pun gaz .Cu siguranta pretul GPL se va apropia de cel al benzinei in scurt timp Va fi destul de greu sa mai scap de ea cu instalatia aia.Sa vad cum scap de masina sa pot sa imi iau un disel sa ies mai ieftin.luna trecuta cand am pus instalatia pretul era 2,44
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

nu stiu unde iei tu cu 4,71 ron litrul de motorina...poate de la tiristi...
ca sa nu`ti mai para rau de GPL , eu am bagat acu` 2 zile motorina cu 5,2 ron litrul...
mediaset scrie:[...] Deja daca pana acum te comparai cu diselarul s-au chiar il bateai la autonomie deja asta devine o amintire palcuta.
ma faci sa rad cu autonomia :lol: :lol: :lol:
cat are butelia pe gaz , vre`o 30 de L parca , nu?
eu am rezervorul de 60 de L , iar consumul e undeva la jumate la motorina fata de gaz...
in concluzie , am autonomia de vre`o 4 ori mai mare decat tine...

am votat NU :!: dc? pt ca :
- daca masina mea nu e facuta din fabrica sa mearga pe gaz , cu siguranta de`a lungul timpului va fii afectata functionarea
- pun butelie de gaz ca sa stau sa caut mereu statii de GPL din 300 in 300 de km...
- la nu stiu cat timp trebuie sa scoti apa din butelie...
- sa stau eu fara roata de rezerva in concediu ? ... no way...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
simply the lex
aLEX YO!...

Ai uitat sa mentionezi ca tu nu umbli cu bomba in portbagaj ca sa continui in aceeasi nota,anyways mai revizuieste-ti calculele.Ma rog pareri si pareri,just for the record eu am rezervorul de gaz de 44 litri net.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

alex cred ca ar trebui sa recitesti mesajul omului.....nu de alta dar cred ca ai interpretat gresit
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
simply the lex
aLEX YO!...

Care dintre Alecsi?
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

:ok :ok :ok :ok :ok :ok :ok :ok
care dintre ei!
:ok :ok :ok :ok :ok :ok :ok :ok
alex din ploiesti are dreptate cand zice masurarea in litrii. consuma mai multi litrii de gaz decat de benzina. un diesel, vorbind in litrii, consuma aproximativ jumatate.
are dreptate cu de 4 ori mai mult ca mine, din punct de vedere al alimentarii.
dar din punct de vedere al banilor cheltuiti eu rulez mai ieftin ca un diesel marginal cateodata, dar totusi, mai ieftin. si am si putere. pierderea de putere este sub-marginala. eu nu am facut dyno dar am gasit pe net comparativ video. maxim 2-3cp fata de benzina.
PS: eu in bucuresti bara la bara, 11-12% merg cu 28-30lei /100km. reuseste oare un hdi110cp (care e comparativ ca performante acum cu al meu pe gpl) un consum in aceleasi conditii drastice sa obtina sub 6%?
intr-adevar, discutia de gpl vs diesel are multe aspecte. exista avantaje si dezavantaje.
dar daca ma supar si adaug un rezervor interior de 130l in plus la cel de 40 de acum, chiar daca imi ramane portbagaj de ds3, merg si foarte mult si foarte ieftin.
in strainatate exista statii gpl foarte raspandite, mult mai mult ca la noi in tara.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”