Test drive cu Noul Citroen C4 - primele impresii

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns

Ai achizitiona noul C4?

Da
85
55%
Nu
70
45%

Voturi totale: 155

grigoreb
Marca si model masina: C4 1,6 HDI
Numar Inmatriculare: AG 13 GBS

Re: Test drive cu Noul Citroen C4 - primele impresii

Mesaj de grigoreb »

nu-i nmk, ne reprofilam daca gasim ceva mai bun!
Cu stima/ Mit freundlichen Grüßen/ Best regards, Bogdan Stefan!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nu pot sa ma abtin cand vad comentarii de genul "japonezele sunt peste europene" ( ma leshi cu plasticele alea ordinare) sau ca ne dorim Citroen C4 cu peste 200 cp si 4x4. Pai cat ar costa 200 cp+ & AWD va puneti vreunul problema ? Ati da vreodata peste 30 000 de euro ptr asa ceva ? un procent insemnat din posesorii de BMW habar n-au ca au tractiune spate, ei cred ca e fata ! La ce trebuie atatia cp si awd ? Cine le-ar cumpara ? Cati au cumparat c4 de 180 cp sau 152 ? Ce naiba, oricum pot fi numiti francezii de la Cirtoen numai tampiti nu !

Un preview al unei stiri de maine pe http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false; . Azi a avut loc lansarea oficiala DS3 WRC in Franta si dupa cum stiti DS3 Racing ( scump , da stiu ! ) este dezvoltat de catre Citroen RACING nu de alt departament. Ei s-au aratat incantati de vanzari si iau in calcul si dezvoltarea altor modele Racing din gama DS, probabil DS4, dar iarasi cine va plati 40 000 euro ? ( ca sigur ii vor pune awd lu asta ! )

Eu zic sa fim realisti, sa ne uitam in buzunar, sa nu visam luna de pe cer si sa asteptam tabelele lui Tomita :mrgreen:
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Am votat da, am expus acum cateva zile motivul, dar somehow disparu postul.Iar acum mi-e lene :hi
Exista C5 , 240 cp, awd si bate sensibil la 40k de euro.Cate au vandut din astea in Romania?Niciunul, banuiesc.
Intr-un an 2011, in care lumea alearga cu precadere dupa masini pe care sa le foloseasca preponderent in orase, se va ajunge la situatia in care masinile cu motoare mari, puternice si SCUMP de intretinut, nu vor mai avea cautare.Degeaba credeti ca lupta cea mai acerba este pe segmentul compact, unde Citroen, cu nou; C4 este un concurent demn de luat in seama.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

1. am votat Nu... nu prea se vede nimic din poze. nu ma prind nici de gabarit... iar designe-ul e cam comun. Interiorul mai nasol ca la actualul C4.
*
2. deci cat costa ?? e pe piata deja ?? pe site-ul http://www.citroen.ro" onclick="window.open(this.href);return false; e doar un film imposibil si niste tampenii greu de urmarit... ce motorizari sunt se stie ?
Ultima oară modificat Lun Ian 24, 2011 10:17 pm de către B25BUY, modificat 1 dată în total.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
luci1606
Numar Inmatriculare: SV10EML

Mesaj de luci1606 »

Eu am votat NU.
Exteriorul este comun si anost.Interiorul in schimb arata super, dar la o privire mai atenta la consola centrala am o senzatie de golf/jetta. Joi ma duc sa fac un test drive, poate imi schimb parerea cand il vad live ::P
Citroen C4 VTR Coupe 1.6 , 122hp
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Nu am votat inca. Iau in calcul ce a zis Mihay, sa il vedem noi prima data life, sa il pipaim si pe urma sa vedem ce si cum.
Daca ar fi sa aleg o masina dupa design din pozele ce le-a pus Tomita, clar as alege C4. Am incercat sa las orice subiectivism deoparte, sa ignor semnele de pe volane si ecrane, dar tot interiorul noului C4 mi se pare mai frumos dintre toate.
Ca posesor de C4 I clar nu imi place exteriorul, mai ales ca sint inebunit dupa C4 I Coupe. Bordul noului C4 e frumos, dar nu mai are nimic original, vb lui Vladoff si acum la mai bine de 5 ani de la lansare inca mai sint intrebat cum e volanul asta sau ii mai vad pe unii mirati de interior, volan, dotari, etc. C4 II o masina mult prea normala fata de ce am fost obisnuiti.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

B25BUY scrie:1. am votat Nu... nu prea se vede nimic din poze. nu ma prind nici de gabarit... iar designe-ul e cam comun. Interiorul mai nasol ca la actualul C4.
*
2. deci cat costa ?? e pe piata deja ?? pe site-ul http://www.citroen.ro" onclick="window.open(this.href);return false; e doar un film imposibil si niste tampenii greu de urmarit... ce motorizari sunt se stie ?
Daca designul exterior tine de gusturile fiecaruia cel interior nu ai cum sa zici ca e mai nasol..

Daca citesti cu atentie primul post din acest topic vei regasi un document cu toate dotarile,preturile si motorizarile si din cate retin am explicat si in articol ce si cum . :hi

LE : poate-i credeti mai mult pe cei de la http://www.promotor.ro/teste-auto-test- ... 7915094/p1" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

mihay, nu vreau sa deviem in subiectul cu jap. eu asta prefer, si asa e in mintea mea dupa diverse xp. mi-am exprimat parerea si nu am dat in cap.
special am atasat pozele cu interioarele sa vada tot omul concurenta. mie c4.2 mi se pare peste ceilalati la design. astra vine pe locul 2. si sa zic 308. megane are ceva ce nu imi place. focus nou e prea incarcat. veloster are volan de honda si borul prea copilareasc )arata ca o jucarie de beietei) a3 e sub 308 la design, golf e penal, nu are deloc design. focus de romania e ultimul, in fata lui situandu-se i30. ceed-ul e out of league, entry level. si ca design e undeva peste focus si la nivel cu i30.
PS: Mihaiy daca vrei, poti sa adaugi tu (ca eu nu mai pot "modifica" postul respectiv) si interioarele de la mazda, honda, nissan si celelalte compacte ar fi ok(tiida e f naspa apropo :D ), ca sa fie grupate, si eventual un link care ele sa nu se piarda printre pagini. oricum cand termin tabelul (way cate modele sunt) o sa fie si cu poze.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
LowProfile

Mesaj de LowProfile »

Am votat NU... In poze apare o masina cu roti pe 18, foarte dotata.. In realitate, varianta accesibila vine in cel mai bun caz cu roti pe 16, capace, un radioMP3 care nu prinde bine radio, si volan de plastic!
Asteptam cu nerabdare pretul cu tot cu discount.. Eu v-am pus niste poze de pe mobile sa vedeti cum arata PE BUNE masina asta...! DA, tot C4 asta nou este, dar fara bling-bling si marketing..! The real shit! [-X
Imagine

Imagine

Eu nu sunt de partea nimanui aici.. Diferenta de la ce vedem in primele poze este nu mare, ci imensa ... Si cu toate scuzele de rigoare, la 20K+, cat e bijuteria cu roti pe 18 si suspensie, iti iei masina! Vezi Insignia, noul Passat - fara nici o aluzie la Germanica...
Imagine
Ultima oară modificat Mar Ian 25, 2011 12:29 am de către LowProfile, modificat 1 dată în total.
Fost user: Adrian
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Mihay, problema e ca citroen nu a avut niciodata un hothatch. Sau a avut unul castrat total cu 180CP declarati care scotea cu putin noroc vreo 155 la roti si eu unul l-as fi luat si asa daca ii puneau astia toate usile! Renault la acelasi pret (ma rog, cam cu 1200EUR mai mult) oferea 5 usi, 2.0 turbo, 225cp si o masina fenomenala pe viraje.

Acum a venit cu DS3R care se bate pe acelasi segment cu CooperS. Pai... cite CooperS sint? Daca Citroen ar fi venit LA TIMP cu o masina sanatoasa la cap si in toate mintile pentru a putea fi numita hothatch (si vorbesc aici de performante pe masura) acum discutam despre o cu totul alta distributie cind ne refeream la leon cupra/CupraR si FR 2.0TFSI, golf GTI/30Edition/R32/R20, Mazda 3 MPS, Megane 2/3 RS, Audi A3 2.0TFSI si S3, Honda typeR, Impreza WRX, Focus ST si RS, ScirrocoR, Astra 1.6T/2.0T/OPC - ohoho... ce pietalau!
De ce tu, Citroen, care nu ai un hothatch te duci sa te bati pe o piata de super nisa cu CooperS desi vii cu un model cu acelasi motor (WTF?!?! :shock: ) in loc sa vii cu un hothatch in toate mintile, nu cu unul de 150cp si sa confirmi si pe piata de hothatchuri (adica Compacte Hatchback de 200+CP FWD/AWD in puii mei, nu buburuze si gindaci negri cu plafon portocaliu) ceea ce ai demonstrat deja vreo 8 ani la rind in WRC?

Adica din cauza ca citroen nu e in toate mintile eu am fost NEVOIT sa renunt la Citroen. Nu ca sint dezamagit de masina actuala, insa faptul ca Citroen mi-a rapid placerea de a trai aceleasi senzatii pe care le traiesc in masina actuala intr-un Citroen e frustrant!
Sa ne uitam la DS3R - deocamdata cea mai rapida masina de strada a lui Citroen care poate transporta o familie: e o masina extraordinara, vireaza extraordinar, e destul de rapida, se poate personaliza, are un interior mult peste multe. Dar cind un baietan bine facut se da jos din asa ceva in fata unui club sau in parcarea de la mall barmanul il va intreba daca e pasiv sau activ inainte de a-l intreba ce vrea de baut. Si daca trecem peste asta, cam ce confort voi avea eu cu o familie de 3 persoane intr-o buburuzanie cu o usa si un sfert si portbagaj cit o cutie de sosete? Era sa zic 0, dar probabil ca e -20 sau ceva.

Daca citroen ar avea toti creierii la purtator si ar veni cu un DS4 care sa vireze ca un VTS By Loeb sau mult mai bine si sa invirta pamintul ca un, sa zicem, Scirocco R sau Megane 3RS la un pret competitiv si cu posibilitatea de a-i monta cu balamale mai mult de o capota crede-ma ca ar fi o treaba.
Dar probabil ca nu, probabil ca Citroen va veni cu acelasi barzaune catarat pe roti la o garda de 16-17cm ca si C4-2, cu acelasi motor ca in DS3R eventual cu 5-10CP/Nm mai mult, ii va pune capota si-i va da 2 gauri in lateral pe care le va astupa cu tabla sa nu ploua dupa ce intra oamenii in masina si-i va trinti o sigla dintr-aia cursa cu DS4-ceva. Ok, are isofix? Tabla din dreptul banchetei din spate nu se da la o parte - se poate repara pe garantie? M-a facut pulbere pe viraje o tigaie de golf si in linie dreapta o astra 2.0 turbo, se repara tot pe garantie si asta? NU! Noi sintem citroen, v-am overit confort, metrosexualitate, 3 usi in loc de 5, noi nu concuram, noi sintem spectatori!

Citroen nu va inceta niciodata sa ne uimeasca! Atit prin inovatiile tehnologice cit si prin refuzul inexplicabil de a intra pe anumite segmente de piata unde cu ceva marketing sanatos, ceva efort tehnic si ceva preturi sub concurenta (sau la acelasi nivel cu concurenta dar ceva numere mai mari, sau mai mici daca discutam de acceleratii) ar putea acapara un procent semnificativ.

Cind am vrut C4 1.6i (ca atit puteam conduce atunci, atit mi-am permis cu greu, etc) am obtinut o masina superioara dinamic si chiar si ca dotari si confort cam intregii clase compacte. A avut ea ceva belele, ambreaje care vibrau, capete de bara si bielete care se uzau la stat pe loc, sertare care se blocau de la nefolosire, clampaneli si zornaieli pe la bancheta din spate, dar per total am fost ok. Cind am vrut aceeasi masina cu motor de 2 litri/180cp - nu se pune decit pe coupe. Cind am vrut chiar si mai mult de atit - citroen nu inventase inca. Cind e pe cale sa-l inventeze... il va castra invariabil din prea multe puncte de vedere ca sa poata fi cumparat de suficient de multi care-si doresc un hot hatch, si apoi citroen va veni si va spune "Pai uite, am facut hothatch si nu se vinde - nu v-am spus noi ca nu ar trebui sa facem?? ne-am luat dupa voi si uite ce dezastru in vinzari avem!!".

Deci cam asta despre seria noua DS de la citroen. FAIL!
Pentru C4-2 am votat clar da, e o masina care sigur isi merita banii pentru ce ofera, cum a fost fiecare C4 de pina acum.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
LowProfile

Mesaj de LowProfile »

Tare as vrea sa il vad pe Mituc cum scrie la tastatura..
Mituc, nu toate lucrurile se rezuma la cat face suta sau cum sta pe viraje o masina. In ziua de azi totul inseamna cilindree redusa, compresor si turbo, economie, hibrid si etc..

Ori C4 NU are nimic din cele enumerate mai sus... Nici un motor precum TSI? Pai eu la 13500 imi iau un Leon TSI de 1.2 pe care il inmatriculez cu 120 de euro si dau impozit de 40 de lei... Nu imi trebuie avioane, ci o masina economica, cat de cat iute, si cat de cat frumoasa!
In martie termin leasingul la C4! Ultima masina care as da banii pe ea ACUM ar fi noul C4!
Oferta este atat de mare, cerintele s-au modificat, dar Citroen a ramas pe loc - motorizari, design, brand! Nici macar dotarile de baza nu sunt aceleasi cum erau odinioara - in 2006 am dat pe c4 asta ramolit al meu 14200 si avea Clima, jante, vopsea met, 6 air-bag, design SUPER! CINE oferea asa ceva atunci??? Mai nimeni...!
Cine ofera ce ofera noul C4? TOTI!!! Pana si Kia are standard 5 stele si un pret cu 3k mai jos, motor de 1.4 si 110 cai... Aa, da.. Si celebra multilink!
Optiuni...
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

LowProfile scrie: Mituc, nu toate lucrurile se rezuma la cat face suta sau cum sta pe viraje o masina. In ziua de azi totul inseamna cilindree redusa, compresor si turbo, economie, hibrid si etc..
Dupa cum foarte bine vezi scris mai sus eu acolo vorbesc de masini de familie. E impotriva firii ca masinile de familie sa fie ceva mai capabile?
LowProfile scrie: Ori C4 NU are nimic din cele enumerate mai sus... Nici un motor precum TSI? Pai eu la 13500 imi iau un Leon TSI de 1.2 pe care il inmatriculez cu 120 de euro si dau impozit de 40 de lei... Nu imi trebuie avioane, ci o masina economica, cat de cat iute, si cat de cat frumoasa!
Prin primavara am fost uimit sa aflu ca pina si renault are un 1.4T de vreo 130cp pe noul megane. La vremea aia cerusem o oferta de megane estate. Citroen nu, ei vin cu aceleasi motoare pe care le ofereau si in 1998.
Dar asa cum spuneai si tu la o masina motorul nu e totul.
LowProfile scrie:Pana si Kia are standard 5 stele si un pret cu 3k mai jos, motor de 1.4 si 110 cai... Aa, da.. Si celebra multilink!
Optiuni...
Da, de parca kia ar si vira in directia in care intorci volanul :)
N-am condus inca noul C4 dar sper sa fie cit de cit la nivelul primei generatii de C4 din puntul asta de vedere.

P.S.: e cam greu acum sa ma vezi cum scriu la tastatura de pe android... am pus cruise controlul pe 150, in aproximativ 12 minute sint in focsani, ma poti vedea pe centura acolo.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
LowProfile

Mesaj de LowProfile »

Revin cu interiorul de C4 asta mult laudat.. Uite cat de infect e...
Imagine

Tin minte cand am vazut si alte masini in prezentari.. C4 asta intrece limita bunului simt...
Mai inainte arata Mihai o poza cu tetiera... Alooo, Romania, aia este o tetiera FULL :applause .. Si cu piele.. Si un pret de 23k euro.. Wow! Merita tetiera si cheia pretul asta? :cry:
LE:
Acum vad ca in a2a varianta de echipare, cea din pozele mele, NU SUNT ELEMENTELE CROMATE! Ma intreb la varianta cheala manerele or fi vopsite? Ce jenant... Niste poze cu jantele pe 15 cu capace?
Vad ca la varianta FULL in oferta jantele sunt pe 16 de aliaj..
Cum in prezentarea oficiala sunt pe 18? NICI MACAR NU SUNT OPTIONALE!!!!!!!!!! Se prezinta un prototip cumva? Cum poti prezenta o masina daca nici macar nu poti sa o cumperi sa fie ca in poze?
Nu am vazut pielea optional.. DE CE daca apare in poze?
Suspensia coborata DE CE NU ESTE OPTIONALA???
Unde este ceva gen DSG pe un diesel de 90 de cai?
Cand o cutie DSG pe un 1,2 TSI de 86 de cai precum la Golf?
Cand pot sa imi configurez propriul interior?
Pe cand optional un alt sistem de sunet?
Cate motive sa nu imi iau C4...

PS: Chiar ma intriga... De ce nu pot sa imi configurez o masina ca cea din prezentare???? Mihai???
grigoreb

Mesaj de grigoreb »

baieti, nu fiti rai!
asteptam C4 versiunea 3! cu motor de 1.2, diesel daca se poate, 150 de cai (ca-s generos) si consum de 3 l/100 si un cost de 10 batrane :))
pana atunci mai tragem de ce avem!
am fost rautacios, nu?
grigoreb

Mesaj de grigoreb »

da LowProfile, interior de 6 lei!
totusi e interesant unde au pus bricheta, nu crezi?
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”