Un versus intre C4 si 407
- RavineH
Re: Un versus intre C4 si 407
Daca ai avut C4 cred ca cel mai bine ar fi sa iei altceva. Nu pt ca C4 nu ar fi suficient de bun, dar chiar daca-l iei mai dotat si mai potent, esti sigur ca dupa ce te saturi de noile jucarele din el nu ti se va parea un soi de supa reincalzita?
Citroen C4 Coupe TechnoEvolution 1.6i 110cp
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

@ mai bytzak, sa te vad cu 407 p-acolo...
(limo, venea de la limuzina, nu de la limax!
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Cisule, nu e problema lui ca-si cumpara 407, tu ai o problema ca nu ai jeep 
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- cisu
...iar c4-ul meu s-a descurcat exemplar! (bine, trebuia sa fi si sofer...)
Eeeee?
Eeeee?
( hmmm....)
( hmmm....)
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Cisule, tu ai impresia ca toata lumea isi cumpara masini de oras sa le cocoate pe munte fara sa le buleasca ca apoi sa se creada sofer?

-
bossake
- Numar Inmatriculare: Dacia Logan Prestige 1.6 16v
Eu as lua in calcul si faptul ca diferentele de intretinere intre cele 2 masini probabil ca nu sunt tocmai mici. Intotdeauna o masina de clasa medie va fi (mult)mai scump de intretinut decat una de clasa compacta. Diferente sunt incepand de la preturile pieselor de schimb si terminand cu valoarea unui casco.
Avand in vedere ca vorbim de masini SH trecute de 3-4 ani vechime alt aspect de luat in seama ar mai fi ca, vorbind la modul general, o masina de clasa compacta ai sanse mult mai mari sa o iei cu un nr de km decent. Asta spre deosebire de una din clasa medie, clasa la care rulajul anual este mai mare.
Pot confirma treaba cu botul lung de la 407, am mers si intr-adevar e de multe ori stresant. Insa nu neaparat la borduri, ce m-a deranjat pe mine cel mai mult a fost la manevre gen intoarcere din 3 manevre sau atunci cand trebuie sa iesi dintr-o parcare cu spatele si ai masini si in stanga si in dreapta. Totusi nu e chiar de speriat, in niciun caz as renunta la a cumpara 407 doar pt asta
Personal strict intre cele 2 as alege c4, pacat totusi ca ai limitat alegerea doar intre astea 2 modele.
http://www.autovit.ro/renault-laguna-C20350246.html" onclick="window.open(this.href);return false; asa ceva nu iti place? E drept nu stiu cat de mult se incadreaza in ceea ce cauti tu (sa iti ofere imagine buna la nunti/botezuri) insa ca raport pret/calitate/an fabricatie eu zic ca stau excelent lagunele astea;
Totusi daca vrei cu neaparat ceva sa impresionezi, uita de c4 sau 407. poti sa te uiti la asa ceva :
http://www.autovit.ro/bmw-320-C20630253.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autovit.ro/bmw-320-C20769700.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vorbesc f serios, la banii tai gasesti ceva relativ bine intretinut, dotat etc. Toata treaba e sa iti permiti si dupa achizitie intretinerea. Asta masina pt impresionat, atat ca marca cat si ca masina in sine. Lasand la o parte treaba cu "e bmw e de cocalar bla bla" sunt niste masini foarte bune care fac de ras rau de tot multe din masinile noi care se vand in 2011.
Avand in vedere ca vorbim de masini SH trecute de 3-4 ani vechime alt aspect de luat in seama ar mai fi ca, vorbind la modul general, o masina de clasa compacta ai sanse mult mai mari sa o iei cu un nr de km decent. Asta spre deosebire de una din clasa medie, clasa la care rulajul anual este mai mare.
Pot confirma treaba cu botul lung de la 407, am mers si intr-adevar e de multe ori stresant. Insa nu neaparat la borduri, ce m-a deranjat pe mine cel mai mult a fost la manevre gen intoarcere din 3 manevre sau atunci cand trebuie sa iesi dintr-o parcare cu spatele si ai masini si in stanga si in dreapta. Totusi nu e chiar de speriat, in niciun caz as renunta la a cumpara 407 doar pt asta
Personal strict intre cele 2 as alege c4, pacat totusi ca ai limitat alegerea doar intre astea 2 modele.
http://www.autovit.ro/renault-laguna-C20350246.html" onclick="window.open(this.href);return false; asa ceva nu iti place? E drept nu stiu cat de mult se incadreaza in ceea ce cauti tu (sa iti ofere imagine buna la nunti/botezuri) insa ca raport pret/calitate/an fabricatie eu zic ca stau excelent lagunele astea;
Totusi daca vrei cu neaparat ceva sa impresionezi, uita de c4 sau 407. poti sa te uiti la asa ceva :
http://www.autovit.ro/bmw-320-C20630253.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autovit.ro/bmw-320-C20769700.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vorbesc f serios, la banii tai gasesti ceva relativ bine intretinut, dotat etc. Toata treaba e sa iti permiti si dupa achizitie intretinerea. Asta masina pt impresionat, atat ca marca cat si ca masina in sine. Lasand la o parte treaba cu "e bmw e de cocalar bla bla" sunt niste masini foarte bune care fac de ras rau de tot multe din masinile noi care se vand in 2011.
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
problema e ca tre ori sa ai super bafta, ori sa fii foarte priceput sa nimeresti un 320d e46 nealergat si cu adevarat intretinut ...
eu zic ca omu' a cantarit toate optiunile, inclusiv C5, bmw 3er, reno, etc, si daca el a ajuns la cele ce fac subiectu' topicului, suntem redundanti daca ne apucam sa-l sfatuim spre altceva.
asadar, eu m-as gandi in felu' urmator: calculele care sa ia valoarea de revanzare n-au sens. sper ca ti-e clar ca nu faci absolut nicio investitie, alegandu-ti doua din cele mai depreciabile masini de pe piata. cand vor face 10 ani (2015-2016, cand si motorina va fi spre 3 euro/litru), vor valora maxim 2000 de euro.
Asa ca, de ce e asa important ca 407 e clasa superioara la aceeasi bani, cand oricum la revanzare ambele vor costa nimic? un sedan daca nu e un monument de confort (C5), sau vreo sportiva nemtoaica excelent finisata (3er) are sens doar daca chiar iti trebuie spatiu - adica daca modularitatea interioara si capacitatea portbagajului sunt un scop, nu un bonus.
Apoi, ce mai e misto la masini din clasa medie? Ai sanse sa aiba dotari misto (xenon, navi) si motoare puternice (2.0uri, ca ce-i peste stim in ce regim intra...), dar in cazu' de fata acestea se gasesc si pe C4! altu' e sentimentu' intr-o masina aproape full, si una dotata slab/mediu, chiar daca-s clase diferite!
Deci, parerea mea este ca, despicand si mai departe, versusu' se rezuma la un C4 2.0 hdi cu xenon si navi sau piele versus un 407 2.0 hdi cu mai multi kilometri, insa probabil facuti intr-un regim mai lejer. ia-ti c4, eventual tot coupe
eu zic ca omu' a cantarit toate optiunile, inclusiv C5, bmw 3er, reno, etc, si daca el a ajuns la cele ce fac subiectu' topicului, suntem redundanti daca ne apucam sa-l sfatuim spre altceva.
asadar, eu m-as gandi in felu' urmator: calculele care sa ia valoarea de revanzare n-au sens. sper ca ti-e clar ca nu faci absolut nicio investitie, alegandu-ti doua din cele mai depreciabile masini de pe piata. cand vor face 10 ani (2015-2016, cand si motorina va fi spre 3 euro/litru), vor valora maxim 2000 de euro.
Asa ca, de ce e asa important ca 407 e clasa superioara la aceeasi bani, cand oricum la revanzare ambele vor costa nimic? un sedan daca nu e un monument de confort (C5), sau vreo sportiva nemtoaica excelent finisata (3er) are sens doar daca chiar iti trebuie spatiu - adica daca modularitatea interioara si capacitatea portbagajului sunt un scop, nu un bonus.
Apoi, ce mai e misto la masini din clasa medie? Ai sanse sa aiba dotari misto (xenon, navi) si motoare puternice (2.0uri, ca ce-i peste stim in ce regim intra...), dar in cazu' de fata acestea se gasesc si pe C4! altu' e sentimentu' intr-o masina aproape full, si una dotata slab/mediu, chiar daca-s clase diferite!
Deci, parerea mea este ca, despicand si mai departe, versusu' se rezuma la un C4 2.0 hdi cu xenon si navi sau piele versus un 407 2.0 hdi cu mai multi kilometri, insa probabil facuti intr-un regim mai lejer. ia-ti c4, eventual tot coupe
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Nu inteleg de ce atunci cind discutam despre o masina trebuie sa punem pe primul loc situatiile in care o busim, in care o folosim pe coclauri pentru care NU a fost facuta, la costurile de reparatie rezultate in urma accidentelor si/sau a folosirii necorespunzatoare, a vandalizarilor de catre altii, etc.cisu scrie:Revin: cu 407 sa nu te gandesti sa parchezi cu botu' la bordura, cu atat mai putin sa urci borduri! Nici pe drumuri de munte nu te vad prea bine cu 407. E limo de oras....asfaltat, bine!
Prietene, cind iei o masina o iei pentru ce este si pentru ce-ti ofera, nu pentru ce este ea in ultilile clipe ale existentei ei.
Daca o busesc? Daca mi-o zgirie unul in parcare? daca aia de la service imi pun antigel in loc de ulei? Daca nu stiu ce? Daca merg cu ea? Ce ma fac?!?!?! Cit ma costa?!?!?! Vaiii!!!!
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- bytzak
- KamiKaze
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
- Numar Inmatriculare: B-101-DXE
vad ca sunteti cativa care va legati de faptul cu impresionatul. se pare ca n-a fost un exemplu bun. este irelevant pentru mine. Vreau o masina care sa-mi placa si BMW-ul nu se afla in aceasta categorie, cum nu-s nici Fiatul si Hyundai-ul. Am ales aceste 2 masini pentru ca mi-au placut si inca imi plac de cand au aparut si se incadreaza in buget. Nu voi merge cu ea pe coclauri sa o rup in 2. Va fi o masina care va face aproximativ 7000-8000 km/an, majoritatea in oras cand am nevoie sa fac mai multe drumuri sau sa car ceva ca pentru servici-casa exista transportul in comun, si vreau sa fie diesel cu un motor bun, nu sa ma rog de el cand depasesc sau sa am surpriza cu bradul de craciun in bord. Am studiat o groaza de modele de pe piata cu bune si rele. Modelele mai bune se incadreaza in sume pe care eu nu le detin. Nu va fi forjata ca bmw-urile ca nu mai am nici o tragere de inima sa o alerg din semafor in semafor ca sa termin motorul si nu va fi neglijata la intretinere. Va fi o investitie cand va fi luata ca la orice masina, dar va fi pusa la punct si de atunci nu cred ca vor fi surprize. Sunt persoane, ca si in club, care nu au facut decat sa ii schimbe doar consumabilele si ce mai era specific unui anumit numar de kilometrii. Altora li s-au defectat mai multe piese. Stiu ca este o loterie cu masinile second-hand si de aceea nu ma grabesc in a achizitiona una. Daca ma intereseaza o masina, ma informez cat de mult despre aceasta. Daca nu-mi convine ceva si mi se pare suspect un lucru, trec la alta.
Per total ma intereseaza daca este sau nu buna ca masina. Daca nu... mai stau jumatate de an si iau de exemplu octavia 2 sa zicem, desi nici aia nu este pe placul meu.
C4 este ceva special in materie de design. 407 iti ofera mai mult comfort. Fiecare cu atuurile ei.
Per total ma intereseaza daca este sau nu buna ca masina. Daca nu... mai stau jumatate de an si iau de exemplu octavia 2 sa zicem, desi nici aia nu este pe placul meu.
C4 este ceva special in materie de design. 407 iti ofera mai mult comfort. Fiecare cu atuurile ei.
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
- cisu
Ma pilotule stelar, eu nu doar ma cred sofer... E adevarat ca nu pilotez avioane sau navete spatiele cum crezi tu ca faci...catalin4u24 scrie:Cisule, tu ai impresia ca toata lumea isi cumpara masini de oras sa le cocoate pe munte fara sa le buleasca ca apoi sa se creada sofer?![]()
Dar e o '' adevarata arta'' sa mergi cu ''masini de oras'' pe coclauri... nu e pt oricine.
Vrei sa vezi cum am ajuns la cabana Piatra Arsa cu un amarat de Cielo, pe drum cu gheata, namoal, unde nici cu jeepane nu prea aveau curaj sa intre (drumul avea, in unele locuri, o latime cu doar 40 cm mai mare decat masina, in rest perete de stanca si prapastie... Stii traseul?
Eu cumpar o masina in primul rand pentru utilitate si sa o folosesc. Uneori esti chiar nevoit sa mergi pe coclauri...

Asta ca sa nu zici ca ti vand gogosi...
( hmmm....)
( hmmm....)
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Intrebarile pentru Cisu au fost mutate aici pentru a evita offtopicul avand in vedere ca e foarte posibil sa fie multi interesati de panorama aceea!
viewtopic.php?f=37&t=6431" onclick="window.open(this.href);return false;
Aici haideti sa ne rezumam doar la C4 vs 407 atat cat se poate
viewtopic.php?f=37&t=6431" onclick="window.open(this.href);return false;
Aici haideti sa ne rezumam doar la C4 vs 407 atat cat se poate
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
cu autovitul ala trebuie sa aveti mare grija ... BMW din 2003/diesel cu doar ~135000 km? astea sunt povesti de adormit (fraierit adicabossake scrie:....
http://www.autovit.ro/renault-laguna-C20350246.html" onclick="window.open(this.href);return false; asa ceva nu iti place?
....
...
Laguna aia, in schimb, arata foarte bine, insa si acolo e ceva ciudat: "Fabricatie: 2009" dar "Data inmatricularii: 09/2008" !!!!
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
din cate stiu, de cativa ani buni, cam de prin luna septembrie-octombrie, masinile se fabrica in anul respectiv dar se trece anul urmator , deci nu e nimic ciudatingfrancisc scrie:Laguna aia, in schimb, arata foarte bine, insa si acolo e ceva ciudat: "Fabricatie: 2009" dar "Data inmatricularii: 09/2008" !!!!![]()
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
pai daca era fabricata in 2008 si inmatriculata in 2009 ar fi de inteles, dar in anunt e invers ... mai intai a fost inmatriculata (2008) apoi a fost fabricata (2009), conform anuntului! Probabil ca a gresit individul, insa tot e de ras 
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP