Deese scrie:Eu stiu ca jantele de aliaj ajuta la performanta vs alea de fier.
Dar daca deja ai de aliaj si iti iei alt model, tot de aceasi dimensiune nu cred ca diferentele sunt atat de sesizabile incat sa merite sute de euro.
Daca pui de exemplu niste ditamai tigaile de 19 inch si 70 de tone bucata, spargi total performanta fata de daca ai pune niste oz ultraleggera de 17", maxim 18 (zic pentru masinile noastre, ca la altele e nevoie sa sepuna mai mari si mai late din alte considerente) Deci si jantele de aliaj sint pe caprarii, daca le pui pe alea care trebuie atunci scoti ceva.
La fel si cu bodykit-urile, daca nu pui doar fusta la masina, sa ajunga pragurile si spoilerele cit mai jos ci pui dintr-alea cu grile subtirele, discrete si cu fante de aer care duc fluxul de aer fix pe unde trebuie (discuri de frina, admisie, eventual pui si un semi-difuzor de aer in spate, deja iar ai mai facut o treaba. Insa alea nu arata bine, iar soselele nu sint piste.
Din 1.6i-urile noastre nu scoti +30% putere decit poate daca schimbi axele cu came, insa asta de obicei inseamna ca la turatii mici te cam kci pe ea masina (la axele cu came cu alta inclinatie puterea creste brusc undeva pe la 3-4000rpm, dar pina acolo e cam mititica).