Mikko Hirvonen castiga Raliul Poloniei si trece pe primul loc in clasamentul general, in timp ce Sebastien Loeb pleaca in mod surprinzator cu doua puncte din Polonia, dupa ce pilotii Citroen Junior au incetinit pentru a-i face loc francezului spre o pozitie in puncte, iar Latvala a iesit in decor pe superspeciala finala
Cea de-a noua victorie din cariera il propulseaza pe Hirvonen pe primul loc in WRC, cu un avans de un punct in fruntea clasamentului. Jari-Matti Latvala a stricat insa din nou un potential week-end perfect pentru cei de la Ford, iesind de pe drum pe chiar ultima proba a raliului, superspeciala Mikolajki. Astfel, abandonul lui Latvala impreuna cu unele miscari strategice mai putin ortodoxe ale celor de la Citroen fac ca Loeb sa incheie pe pozitia a saptea, dupa ce abandonase in prima zi a intrecerii si luase startul in cea de-a doua cu o intarziere de aproape 20 de minute.
Mikko Hirvonen a spus uluit, urmarindu-l pe coechipierul sau in incercarea nereusita de a-si scoate Focusul WRC din gardul lateral: "E incredibil, nu pot sa cred ceea ce vad. E un rezultat fantastic pentru mine, dar asta e pur si simplu incredibil".
Iesirea lui Latvala i-a adus lui Dani Sordo o pozitie secunda la care nu mai spera, dupa greseala de azi-dimineata, cand a franat prea tarziu pentru o intersectie in ac de par. "A fost un week-end dificil, dar plecam cu un rezultat bun" a spus acesta. "Am avut o performanta buna ieri, insa am fost dezamagit de greseala de azi".
Dupa abandonul de pe PS4, se parea ca Sebastien Loeb nu va lua puncte nici in Polonia, insa mai multe abandonuri intre cei clasati in fata sa l-au adus pe francez in situatia de a obtine locul al saptelea. Unul din aceste abandonuri a fost cel al nefericitului Sebastien Ogier, care in ciuda unei curse excelente a fost nevoit sa se opreasca pe antepenultima proba, din cauza problemelor la motor, in timp ce era al patrulea. Apoi, cei de la Citroen au adus in joc ordinele de echipa, incetinindu-i pe ceilalti doi piloti ai echipei mezine. Astfel, daca Evghenyi Novikov, care era si el sub regulament SupeRally nu a avut de cedat prea mult timp campionului mondial, Conrad Rautenbach s-a oprit pe penultima proba, luand o pauza de aproape 13 minute.
sursa :
http://www.autorally.ro" onclick="window.open(this.href);return false;