Boicotarea peco-urilor

Scrie răspuns
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Re: Boicotarea peco-urilor

Mesaj de Cosma Adrian »

Ai dreptate Mihai, am trecut azi pe langa Petrom-uri/OMV-uri si mi s-a parut ca au mai multi clienti decat de obicei :shock: . Pe unii pur si simplu ii doare la patina :| . Nu inteleg ce-o fi asa mare lucru sa nu bagi din benzinariile mai sus amintite :?:

Aiurica ,ceva, ceva tot rezolvi, fi convins! dar noi nu putem fi solidari nici in al 12-lea ceas [-X
Ultima oară modificat Mar Ian 18, 2011 3:03 pm de către Cosma Adrian, modificat 1 dată în total.
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

@aiurica: rezolvi ca daca chiar se tine lumea de respectiva campanie, petrrom pierde bani. eu n-am bagat in viata mea de la astia, asa ca pot spune ca particip si eu la campanie :mrgreen:

dar sa va prezint un scenariu (irealist, insa nu imposibil): sa zicem ca respectiva campanie chiar va avea succes. sa luam o benzinarie afectata, sa zicem petrrom.
petrrom se afla in situatia in care nu-i vin bani, deci ramane cu produs in plus. ce va face? va ajusta, va produce mai putin. adica oameni dati afara. care n-au nicio vina ca ROMANIA a vandut propriile resurse, si ca momentan suntem contemporani cu cea mai imbecila guvernare de pe teritoriul europei.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

mai oameni buni....cate rafinarii avem?
daca nu iau de la Petrom.....sau Luk oil.....ceilalti de unde iau carburantul?
de la Shell?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

dar oricum le vinde sub pretul pompei celorlalti...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

Romania deţine în momentul de faţă 10 rafinării, care pot fi încadrate în două mari grupe: rafinăriile mari, care concentrează circa 85% din capacitatea de prelucrare

* Petrobrazi Ploieşti - construcţia sa a fost începută în data de 17 iulie 1934 datorită eforturilor companiei româneşti Creditul Minier [3]
* Arpechim Piteşti
* Petrotel Ploieşti - cunoscută şi drept Rafinăria Româno-Americană (înainte de 1945) sau Teleajen (1979 - 1998)
* Petromidia
* RAFO Oneşti

Rafinăriile Petrobrazi şi Arpechim sunt deţinute de Petrom şi au capacităţi de 7 respectiv 6,5 milioane tone pe an. Ambele dispun de câte două module, putând funcţiona astfel la jumătate de capacitate. Pe piaţa de rafinare, compania Petrom deţine o cotă de 52%, urmată de Rompetrol, cu 29%, şi Lukoil, cu 17% (anul 2007)[1].

Rafinăria Petrotel a fost privatizată în anul 1998 prin preluarea pachetului majoritar de 51% de către compania Lukoil, pentru suma de 53,2 milioane USD.[7] Noul proprietar a modernizat rafinăria, construind instalaţile de hidrofinare benzină, de izomerizare şi de producere a hidrogenului. Volumul total de procesare al rafinăriei este de 2,5 milioane tone pe an.

În anul 1999 s-a încercat privatizarea rafinăriei Petromidia (fostă "Complexul Petrochimic Midia-Năvodari") dar cumpărătorul Akmaya nu şi-a achitat obligaţiile, privatizarea fiind anulată.[8] În anul 2001 rafinăria a fost vândută grupului Rompetrol care a achitat 50 milioane USD şi s-a angajat să plătească datoriile de 621 milioane USD.[9] Capacitatea de prelucrare este de 4,8 milioane tone pe an.

Rafinăria RAFO Oneşti a fost privatizată în anul 2001 prin preluarea pachetului majoritar de acţiuni (59,9%) de către consorţiul format din Imperial Oil (deţinută de Corneliu Iacobov) şi Canyon Servicos (Portugalia) pentru suma de 7,48 milioane dolari. Firma britanică Balkan Petroleum a preluat de la acest consorţiu pachetul majoritar în anul 2003. Compania Calder-A (parte a grupului Petrochemical Holding) a achiziţionat Balkan Petroleum în noiembrie 2006, devenind acţionarul majoritar.[10] Rafinăria are o capacitate de 3,5 milioane tone pe an.

*

SI, mai important, pentru ca rafinaria doar prelucreaza, nu si extrage:
În anul 1997 Compania Română de Petrol a fost împărţită, 8 dintre rafinării funţionând pe cont propriu, restul activelor intrând în proprietatea Societăţii Naţionale a Petrolului (SNP) Petrom. Astfel SNP Petrom a moştenit două rafinării (Arpechim Piteşti şi Petrobrazi Ploieşti), toată fosta reţea de distribuţie PECO, sistemul de conducte al PETROTRANS şi dreptul exclusiv de a extrage ţiţei din câmpurile petrolifere din România.

În anul 2000 omul de afaceri Ovidiu Tender a cumpărat de la Statul Român societatea Pospecţiuni SA, singura societate din ţară care asigura prospecţiuni geologice pentru foraj.
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

alex82 scrie:dar oricum le vinde sub pretul pompei celorlalti...
pai normal ca da.....
dar cu adaosul "celorlalti" la ce sume ajungem?

eu sunt de acord cu protestun in sinea lui insa nu la modul prezentat.Un prostest care poate avea sorti de izbanda ar fi nealimentarea pe termen f lung......altfel....nu vad cum.

ii doare pe ei in cur de protestul cuiva....sa fim seriosi ma.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

pai unde sa ajungem ? o sa vanda numai en-gross... io pun pariu ca daca treaba asta ia amploare si nu se va mai alimenta de la benzinaria "X" una-doua luni , nu vor ramane indiferenti ...
in alta ordine de idei , daca nu incercam varianta x , varianta y , varianta z , nu trebuie sa ne mai plangem ...ne meritam soarta :!:

LE: daca as gandi numai la modul asta pesimist , n`as mai pleca niciodata in concediu ca va ploua in fiecare zi cand am concediu , etc etc
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

@aiurica metoda asta nu alimenta de la X a dat roade si in alte tari :wink:
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

9 dimineata, statie peco de langa victor babes: 7 masini la cele 4 pompe, 5 taxiuri...
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Statie peco de care ?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

peco se numea petrom inainte, probabil la asta se refera
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
- acciza este de 467 EUR / tona
- taxa de drum este de 125 EUR / tona
- taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului creat in urma falimentului Bancorex), adica 10 EUR / tona
Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona.
Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR / tona (taxe si accize)
Se adauga TVA de 24 %, adica 233.28 EUR
Totalul este de 1205.28 EUR / tona
Un litru de benzina este 1,205 EUR (aproximativ 5.15 RON)
Producatorul incaseaza 370 EUR / tona
Statul incaseaza 835.28 EUR / tona

ASA CA, OAMENI BUNI REVOLTA ESTE UN CUVANT PREA MIC,,, DA MAI DEPARTE DACA ESTI ROMAN !!
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Taximetristii, tiristii si soferii de autobuze vor alimenta de acolo de unde s-au obisnuit, unii au contract cu petrom, rompetrol etc...
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

da, petrom
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
janusRO

Mesaj de janusRO »

Raman la ideea de a alimenta de unde este mai ieftin (si nu dauneaza, desigur)

daca va avea efect sau nu asupra preturilor se va vedea in timp in schimb un lucru este cert:

VA AVEA EFECT IMEDIAT IN PROPRIUL BUZUNAR!
Drive safe! Just drink after, never before! Imagine Imagine

C4 1.4 16v berlina
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii serioase :)”