TREMUR AMBREIAJ diferite manifestari ale problemei
- Mihay
- Supermoderator
Re: TREMUR AMBREIAJ diferite manifestari ale problemei
teoretic mai mult de 3-4 ore nu le ia, practic...
- Mihay
- Supermoderator
http://www.promotor.ro/noutati-auto-aut ... da-5193199" onclick="window.open(this.href);return false;
astuia i`o tremura ambreiaju`?
astuia i`o tremura ambreiaju`?
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
nu cred ca il tracteaza.....mai degraba il ajuta sa iasa de acolo.
personal cred ca si TIR ul avea tractiune....
personal cred ca si TIR ul avea tractiune....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
Hmm...ma bag ca musca in lapte: e ca atunci cand ramane cineva cu o masina inzapezita...sar 2 oameni sa-l ajute sa iasa de acolo (teoretic)...asa si aici...a sarit o masina...un subaru...sa nu ne imaginam ca soferul tir-ului a stat cu mainile in san...
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Se aude clar motorul tir-ului cum se accelereaza. Putea fi si un C4 ca zic ca tot iesea.
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
un c4 chiar, nu cred ... poate un c4 4x4 cu diferential autoblocat ...
buna comparatia lui florinc4 cu impinsul, cam asa e...
buna comparatia lui florinc4 cu impinsul, cam asa e...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

-
lucyano
- Marca si model masina: C4,1.6.i 110 hp,SX
- Numar Inmatriculare: OT-03-ZAR
gata!adica a inceput sa-mi tremure si mie ambreiajul!46.000km o plimbare in Bucuresti la ora de varf si asta a fost!de fapt nu stiu cum se manifesta la voi dar la mine a fost foarte brutal,cam cum se simte antispin-ul cate-o data!eram cu 4 pers in masina si am vrut sa plec mai in forta la un semafor!s-a auzit atat de tare ca m-am uitat in retrovizoare sa vad daca nu mi-a cazut ceva de pe la motor!s-a auzit ca si cum lovea ceva acolo in motor!iar dupa asta a inceput sa faca la fiecare plecare de pe loc!cred ca o sa schimb statusul de pe forum de la ,,forever citroen" la ,,never again citroen"!prea multe probleme!totusi!
forever citroen
- SAMmy
- My C4 Rocks!
- Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR - Numar Inmatriculare: VN 29 SAM
Faza dura la mine e ca desi pe la 25.000 Km mai facea scandal, de pe la 30.000 Km si pana acum la 57.000 Km nu s-a mai manifestat...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Salutare,
Probabil ati citit topicul asta (viewtopic.php?f=61&t=4620" onclick="window.open(this.href);return false;) legat de o vibratie/bataie la ridicarea pedalei de ambreiaj la mersul inapoi. Practic eu simt ca anumite componente (nu stiu exact ce) intra in rezonanta, insa nu am simtit o vibratie in pedala de ambreiaj si face numai la mers inapoi cand intampina putin rezistenta si fara sa apas pe acceleratie (daca apas foarte putin acceleratia sa il scot din plaja asta de rezonanta nu mai face nimic nimic). Ce ma sperie este ca face cel mai des cand motorul este cald, insa uneori face putin si la rece.
Citind aici m-a luat frica si pe mine.
Puteti sa-mi explicati mai clar care sunt simptomele ambreiajului ?
Din ce am citit aici, am inteles ca face si in treapta 1 si in marsalier, si ca apare un tremur al masinii. Insa acel tremur este mare, mic, vibreaza rau pedala de ambreiaj, vibreaza volanul, schimbatorul de viteze, toata masina ???
Masina mea este 1.6HDI 110 CP, fabricatie septembrie 2008 si cumparata in martie 2009.
Multumesc !
Probabil ati citit topicul asta (viewtopic.php?f=61&t=4620" onclick="window.open(this.href);return false;) legat de o vibratie/bataie la ridicarea pedalei de ambreiaj la mersul inapoi. Practic eu simt ca anumite componente (nu stiu exact ce) intra in rezonanta, insa nu am simtit o vibratie in pedala de ambreiaj si face numai la mers inapoi cand intampina putin rezistenta si fara sa apas pe acceleratie (daca apas foarte putin acceleratia sa il scot din plaja asta de rezonanta nu mai face nimic nimic). Ce ma sperie este ca face cel mai des cand motorul este cald, insa uneori face putin si la rece.
Citind aici m-a luat frica si pe mine.
Puteti sa-mi explicati mai clar care sunt simptomele ambreiajului ?
Din ce am citit aici, am inteles ca face si in treapta 1 si in marsalier, si ca apare un tremur al masinii. Insa acel tremur este mare, mic, vibreaza rau pedala de ambreiaj, vibreaza volanul, schimbatorul de viteze, toata masina ???
Masina mea este 1.6HDI 110 CP, fabricatie septembrie 2008 si cumparata in martie 2009.
Multumesc !
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
-
m0rpheus
- Numar Inmatriculare: B 69 GCB
Hmm, din ce zici tu acolo, e posibil sa fie scutul termic de sub masina. In marche-arriere si in frana de motor se aude, un sunet metalic de bataie (ca si cum ar bate o tabla pe alta tabla). Daca asta e sunetul tau, nu are treaba cu ambreiajul ci doar cu acel scut termic, o bucata de tabla care nu mai ramane etansa si trebuie doar indreptata. Zgomotul se manifesta doar cand nu turezi destul de tare motorul si vibreaza mai tare angrenatele de sub masina.
Iti doresc sa fie asta pentru ca scapi ieftin
Iti doresc sa fie asta pentru ca scapi ieftin
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
am facut si eu un drum pana la campulung...drum plin de gropi de la pitesti la campulung...in fine...dureri de cap etc.
la intoarcere...dupa vreo 10-20 de min de mers cu masina find obligat sa incetinesc si sa-i dau treapta intai de viteza....la plecarea de pe loc...mi s-a parut, de fapt chiar asa a si facut...ca plec de pe loc ca si cum as pleca in tromba si roata de pe partea stanga rupe aderenta si bate...chiar daca plecam frumos de pe loc...
nu am sesizat doar eu asta dar si cei din masina...era un feeling ca si cum ar fi gheata pe jos si o roata trage mult mai puternic si una sta pe loc...cand am ajuns in bucuresti doar o singura data a facut...
ps: face la fel ca si la megane...si la saracu i-am schimbat ambreiaju....deci...sper sa nu fiu carcotas...dar e cu bube si astea noi
LE: de la valea cascadelor pana la iesirea din bucuresti am facut o ora juma...era drumu in lucru si am mers numai in treapta intai si a doua...ca era drumu in lucru...cred ca asta i-a pus capac
la intoarcere...dupa vreo 10-20 de min de mers cu masina find obligat sa incetinesc si sa-i dau treapta intai de viteza....la plecarea de pe loc...mi s-a parut, de fapt chiar asa a si facut...ca plec de pe loc ca si cum as pleca in tromba si roata de pe partea stanga rupe aderenta si bate...chiar daca plecam frumos de pe loc...
nu am sesizat doar eu asta dar si cei din masina...era un feeling ca si cum ar fi gheata pe jos si o roata trage mult mai puternic si una sta pe loc...cand am ajuns in bucuresti doar o singura data a facut...
ps: face la fel ca si la megane...si la saracu i-am schimbat ambreiaju....deci...sper sa nu fiu carcotas...dar e cu bube si astea noi
LE: de la valea cascadelor pana la iesirea din bucuresti am facut o ora juma...era drumu in lucru si am mers numai in treapta intai si a doua...ca era drumu in lucru...cred ca asta i-a pus capac
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
-
uscristian
- Zburatorul
- Marca si model masina: 1.6i
Nu speram sa va prezint o problema la nici 2500km. O problema aparent minora.
Masina nu-mi tremura la plecarea de pe loc sau cand schimb vitezele. Problema este alta. De ceva vreme am senzatia ca simt vibratii in pedala de ambreiaj (le simt in picior
). Vibratiile le simt cand schimb deja intr-a 3-a. De asemenea aud un zgomot foarte fin de metal frecat.
Momentan vibratiile si zgomotul nu sunt deranjate dar mi-e teama sa nu duca la ceva mai grav.
Maine voi face un drum de aprox 600km pe drumurile patriei. Am sa revin cu mai multe detalii cand ma intorc.
Daca cineva a mai avut problema asta va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat-o.
Masina nu-mi tremura la plecarea de pe loc sau cand schimb vitezele. Problema este alta. De ceva vreme am senzatia ca simt vibratii in pedala de ambreiaj (le simt in picior
Momentan vibratiile si zgomotul nu sunt deranjate dar mi-e teama sa nu duca la ceva mai grav.
Maine voi face un drum de aprox 600km pe drumurile patriei. Am sa revin cu mai multe detalii cand ma intorc.
Daca cineva a mai avut problema asta va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat-o.
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
m0rpheus, imi poti da mai multe detalii despre scutul asta termic de sub motor te rog ? Te referi cumva la tabla care protejeaza caseta de directie ? Sau este alta tabla de sub motor ? Multumesc anticipat !
uscristian, noi cei cu diesel avem vibratiile astea in pedala tot timpul in pedala, bineinteles niste vibratii fine. Insa la benzina cred ca nu ar trebui sa ai nici un fel de vibratie. Fiind in garantie cel mai bine mergi la service.
florinc4, daca a rupt aderenta poate te aflai pe ceva pietris sau vre-o pata de ulei cu roata stanga. In acest caz poate este un comportament normal (datorita diferentialului), iar bataia sa nu fie de la planetara (joc in articulatii).
uscristian, noi cei cu diesel avem vibratiile astea in pedala tot timpul in pedala, bineinteles niste vibratii fine. Insa la benzina cred ca nu ar trebui sa ai nici un fel de vibratie. Fiind in garantie cel mai bine mergi la service.
florinc4, daca a rupt aderenta poate te aflai pe ceva pietris sau vre-o pata de ulei cu roata stanga. In acest caz poate este un comportament normal (datorita diferentialului), iar bataia sa nu fie de la planetara (joc in articulatii).
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Meidei...imi shuiera ambreiajul...motor cald,pedala de ambreiaj apasata nu neaparat la maxim,astfel incat sa fie catusi de putin efort pe placa de presiune.In rest nu patineaza,nu nimic,e ok
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Cind nu e apasat deloc suna ?