TREMUR AMBREIAJ diferite manifestari ale problemei

Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: TREMUR AMBREIAJ diferite manifestari ale problemei

Mesaj de Mihay »

teoretic mai mult de 3-4 ore nu le ia, practic...
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

http://www.promotor.ro/noutati-auto-aut ... da-5193199" onclick="window.open(this.href);return false;

astuia i`o tremura ambreiaju`? :mrgreen:
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

nu cred ca il tracteaza.....mai degraba il ajuta sa iasa de acolo.
personal cred ca si TIR ul avea tractiune....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

Hmm...ma bag ca musca in lapte: e ca atunci cand ramane cineva cu o masina inzapezita...sar 2 oameni sa-l ajute sa iasa de acolo (teoretic)...asa si aici...a sarit o masina...un subaru...sa nu ne imaginam ca soferul tir-ului a stat cu mainile in san...
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Se aude clar motorul tir-ului cum se accelereaza. Putea fi si un C4 ca zic ca tot iesea.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

un c4 chiar, nu cred ... poate un c4 4x4 cu diferential autoblocat ...

buna comparatia lui florinc4 cu impinsul, cam asa e...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Marca si model masina: C4,1.6.i 110 hp,SX
Numar Inmatriculare: OT-03-ZAR

Mesaj de lucyano »

gata!adica a inceput sa-mi tremure si mie ambreiajul!46.000km o plimbare in Bucuresti la ora de varf si asta a fost!de fapt nu stiu cum se manifesta la voi dar la mine a fost foarte brutal,cam cum se simte antispin-ul cate-o data!eram cu 4 pers in masina si am vrut sa plec mai in forta la un semafor!s-a auzit atat de tare ca m-am uitat in retrovizoare sa vad daca nu mi-a cazut ceva de pe la motor!s-a auzit ca si cum lovea ceva acolo in motor!iar dupa asta a inceput sa faca la fiecare plecare de pe loc!cred ca o sa schimb statusul de pe forum de la ,,forever citroen" la ,,never again citroen"!prea multe probleme!totusi!
forever citroen
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Faza dura la mine e ca desi pe la 25.000 Km mai facea scandal, de pe la 30.000 Km si pana acum la 57.000 Km nu s-a mai manifestat...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
adrian_c
Numar Inmatriculare: 710-B_D

Mesaj de adrian_c »

Salutare,

Probabil ati citit topicul asta (viewtopic.php?f=61&t=4620" onclick="window.open(this.href);return false;) legat de o vibratie/bataie la ridicarea pedalei de ambreiaj la mersul inapoi. Practic eu simt ca anumite componente (nu stiu exact ce) intra in rezonanta, insa nu am simtit o vibratie in pedala de ambreiaj si face numai la mers inapoi cand intampina putin rezistenta si fara sa apas pe acceleratie (daca apas foarte putin acceleratia sa il scot din plaja asta de rezonanta nu mai face nimic nimic). Ce ma sperie este ca face cel mai des cand motorul este cald, insa uneori face putin si la rece.

Citind aici m-a luat frica si pe mine. :? :cry:

Puteti sa-mi explicati mai clar care sunt simptomele ambreiajului ?

Din ce am citit aici, am inteles ca face si in treapta 1 si in marsalier, si ca apare un tremur al masinii. Insa acel tremur este mare, mic, vibreaza rau pedala de ambreiaj, vibreaza volanul, schimbatorul de viteze, toata masina ???

Masina mea este 1.6HDI 110 CP, fabricatie septembrie 2008 si cumparata in martie 2009.

Multumesc !
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
m0rpheus
Numar Inmatriculare: B 69 GCB

Mesaj de m0rpheus »

Hmm, din ce zici tu acolo, e posibil sa fie scutul termic de sub masina. In marche-arriere si in frana de motor se aude, un sunet metalic de bataie (ca si cum ar bate o tabla pe alta tabla). Daca asta e sunetul tau, nu are treaba cu ambreiajul ci doar cu acel scut termic, o bucata de tabla care nu mai ramane etansa si trebuie doar indreptata. Zgomotul se manifesta doar cand nu turezi destul de tare motorul si vibreaza mai tare angrenatele de sub masina.

Iti doresc sa fie asta pentru ca scapi ieftin ::P
C4 Berlina Champion, 1.6i 16V 110CP Negru Obsidien B 69 GCB

Imagine
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

am facut si eu un drum pana la campulung...drum plin de gropi de la pitesti la campulung...in fine...dureri de cap etc.
la intoarcere...dupa vreo 10-20 de min de mers cu masina find obligat sa incetinesc si sa-i dau treapta intai de viteza....la plecarea de pe loc...mi s-a parut, de fapt chiar asa a si facut...ca plec de pe loc ca si cum as pleca in tromba si roata de pe partea stanga rupe aderenta si bate...chiar daca plecam frumos de pe loc...
nu am sesizat doar eu asta dar si cei din masina...era un feeling ca si cum ar fi gheata pe jos si o roata trage mult mai puternic si una sta pe loc...cand am ajuns in bucuresti doar o singura data a facut...
ps: face la fel ca si la megane...si la saracu i-am schimbat ambreiaju....deci...sper sa nu fiu carcotas...dar e cu bube si astea noi ::P

LE: de la valea cascadelor pana la iesirea din bucuresti am facut o ora juma...era drumu in lucru si am mers numai in treapta intai si a doua...ca era drumu in lucru...cred ca asta i-a pus capac :ok
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
uscristian
Zburatorul
Marca si model masina: 1.6i

Mesaj de uscristian »

Nu speram sa va prezint o problema la nici 2500km. O problema aparent minora.
Masina nu-mi tremura la plecarea de pe loc sau cand schimb vitezele. Problema este alta. De ceva vreme am senzatia ca simt vibratii in pedala de ambreiaj (le simt in picior :mrgreen: ). Vibratiile le simt cand schimb deja intr-a 3-a. De asemenea aud un zgomot foarte fin de metal frecat.
Momentan vibratiile si zgomotul nu sunt deranjate dar mi-e teama sa nu duca la ceva mai grav.
Maine voi face un drum de aprox 600km pe drumurile patriei. Am sa revin cu mai multe detalii cand ma intorc.
Daca cineva a mai avut problema asta va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat-o. :cheers
adrian_c
Numar Inmatriculare: 710-B_D

Mesaj de adrian_c »

m0rpheus, imi poti da mai multe detalii despre scutul asta termic de sub motor te rog ? Te referi cumva la tabla care protejeaza caseta de directie ? Sau este alta tabla de sub motor ? Multumesc anticipat !

uscristian, noi cei cu diesel avem vibratiile astea in pedala tot timpul in pedala, bineinteles niste vibratii fine. Insa la benzina cred ca nu ar trebui sa ai nici un fel de vibratie. Fiind in garantie cel mai bine mergi la service.

florinc4, daca a rupt aderenta poate te aflai pe ceva pietris sau vre-o pata de ulei cu roata stanga. In acest caz poate este un comportament normal (datorita diferentialului), iar bataia sa nu fie de la planetara (joc in articulatii).
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Meidei...imi shuiera ambreiajul...motor cald,pedala de ambreiaj apasata nu neaparat la maxim,astfel incat sa fie catusi de putin efort pe placa de presiune.In rest nu patineaza,nu nimic,e ok
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Cind nu e apasat deloc suna ?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”