TREMUR AMBREIAJ diferite manifestari ale problemei
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Re: TREMUR AMBREIAJ diferite manifestari ale problemei
Nope,deloc
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Pare a fi rulment gripat, sau inceput de gripat. 
Cauta pe cineva sa ti-l diagnosticheze si schimba-l repede, poate nu a afectat placa inca. Sau astepti pina crapa cu totul si schimbi sigur tot kitul, dar de unde te lasa in drum pina la service mai ia in calcul o platforma.
Cauta pe cineva sa ti-l diagnosticheze si schimba-l repede, poate nu a afectat placa inca. Sau astepti pina crapa cu totul si schimbi sigur tot kitul, dar de unde te lasa in drum pina la service mai ia in calcul o platforma.
- simply the lex
- aLEX YO!...
Da,nush...o sa astept pana o sa cada de tot,daca a cazut atatora doar nu o sa fac eu exceptie de la regula
Si o sa schimb tot kitul sa nu desfac cutia de doua ori,in final tot tre sa scap de infectia aia de kit de abreiaj oem...sa mai mentionez ca am doar 44k km?...pt Citroen nu conteaza 
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mihay
- Supermoderator
pai n-ai ce sa pui "mai bun" s-a dovedit ca toate tremura , si Luk si Valeo si Sachs . Sansa mai buna ar fi sa schimbi si volanta odata cu kitul , se mai prelungeste starea de netremurat de regula... eu zic s-o lasi asa , ca de crapat nu crapa 
- simply the lex
- aLEX YO!...
Pai nu bre ca n-are parkinson,are shuierat,nush cum se numeste sindromul 
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Masina mea e la al treilea ambreiaj!
Cel din fabrica a fost schimbat pe garantie la 12 000 km + volanta, tremura rau de tot(nu stiu ce marca era, probabil ca Valeo sau Sachs) si a fost schimbat cu unul Sachs, care a cedat si el(acelasi tremurat) si pe la vreo 74 000km l-am schimbat cu unul Luk(pe banii mei evident).
Si asta cam incepe sa tremure, mai rar, dar il mai apuca cateodata! Oricum eu mi-am schimbat radical stilul de plecat de pe loc, si nu mai simt acel tremurat!
Probabil ca voi schimba si volanta daca voi mai tine masina...
Cel din fabrica a fost schimbat pe garantie la 12 000 km + volanta, tremura rau de tot(nu stiu ce marca era, probabil ca Valeo sau Sachs) si a fost schimbat cu unul Sachs, care a cedat si el(acelasi tremurat) si pe la vreo 74 000km l-am schimbat cu unul Luk(pe banii mei evident).
Si asta cam incepe sa tremure, mai rar, dar il mai apuca cateodata! Oricum eu mi-am schimbat radical stilul de plecat de pe loc, si nu mai simt acel tremurat!
Probabil ca voi schimba si volanta daca voi mai tine masina...
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
uscristian
- Zburatorul
- Marca si model masina: 1.6i
adrian_c, citind despre profesionalismul service-ului nu ma gandesc cu entuziasm sa profit de garantie. vibratiile sunt mult prea mici ca sa reprezinte o problema (sper). sunt sigur ca cei de la service imi vor spune ca n-are nimic. daca insist sa-mi umble la ea am sanse sa m-aleg cu alte probleme. astept urmatoarea intalnire ca sa va prezint problema si voua urmand, daca n-am luat-o eu razna, sa ma duc si peste ei.
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Da, niste jigodii cei din service. Doar daca ai un prieten ceva care sa iti puna o vorba buna sa fie aia atenti cu masina ta.uscristian scrie:adrian_c, citind despre profesionalismul service-ului nu ma gandesc cu entuziasm sa profit de garantie. vibratiile sunt mult prea mici ca sa reprezinte o problema (sper). sunt sigur ca cei de la service imi vor spune ca n-are nimic. daca insist sa-mi umble la ea am sanse sa m-aleg cu alte probleme. astept urmatoarea intalnire ca sa va prezint problema si voua urmand, daca n-am luat-o eu razna, sa ma duc si peste ei.
Legat de problema mea cu bataia la ambreiere la mersul inapoi am rezolvat-o. Era o tabla de protectie dintre caseta de directie si esapament. M-am uitat azi mai atent si esapementul trece pe deasupra casetei de directie, iar tabla batea in caseta de directie. Dimineata simteam niste batai si in volan si era tabla asta care batea. Am departat-o putin si acum este perfect. Revenidn iar la cei din service, Citroen mi-a spus ca este volantul insa nici macar nu au verificat. Atat cat masina este in garantie, nu se vor uita la ea si iti vor spune ca este cea mai buna si perfecta. Cum a iesit din garantie iti gasesc tot felul de probleme. Astia trebuie executati pe loc cu un glont in co_ie !
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
- Romeno
Uiteti, ca sa ma integrez si eu in cadrul clubului C4 mi-a venit si mie vremea sa schimb ambreajul.
Am citit toate topic-urile despre kit-uri de ambreaj, ca ar trebui sa schimb si volanta impreuna, km parcursi la care a trebuit inlocuit ambreajul etc.
As vrea sa stiu inca ce imi recomandati ca furnizor al piesei.
Am descoperit ca Valeo este cel care vine stock pe C4, si ar mai fi doua optiuni Sachs si LUK.
La reprezentata au spus ca pretul pentru kit-ul "ORIGINAL CITROEN" costa 1200 Ron, dar dupa cate am mai vazut acest kit contine piese de la cei trei fabricanti de mai sus pentru ca Citroen-ul in sine nu are fabrica de piese.
Pe mine m-ar cam atrage kit-ul de la LUK, pentru ca 1. este jumatate de pret si 2. am avut impresia ca cei de pe forum au o impresie buna despre acest fabricant.
Astfel am doua intrebari:
1. Imi indicati sa cumpar acel pachet "original Citroen" sau un kit de la LUK? (timp de asteptare kit Citroen - 5 zile, LUK - 4 ore
, iar pretul este aproape dublu pentru primul fata de al doilea)
2. Volanta este bine sa fie schimbata si ea? Mie doar imi uruia (si tremura) ambreajul.
De schimbat o sa il schimb la Prestige - Berceni (manopera pt. schimbare ambreaj 650 Ron)
Mersi cu anticipatie guys
Am citit toate topic-urile despre kit-uri de ambreaj, ca ar trebui sa schimb si volanta impreuna, km parcursi la care a trebuit inlocuit ambreajul etc.
As vrea sa stiu inca ce imi recomandati ca furnizor al piesei.
Am descoperit ca Valeo este cel care vine stock pe C4, si ar mai fi doua optiuni Sachs si LUK.
La reprezentata au spus ca pretul pentru kit-ul "ORIGINAL CITROEN" costa 1200 Ron, dar dupa cate am mai vazut acest kit contine piese de la cei trei fabricanti de mai sus pentru ca Citroen-ul in sine nu are fabrica de piese.
Pe mine m-ar cam atrage kit-ul de la LUK, pentru ca 1. este jumatate de pret si 2. am avut impresia ca cei de pe forum au o impresie buna despre acest fabricant.
Astfel am doua intrebari:
1. Imi indicati sa cumpar acel pachet "original Citroen" sau un kit de la LUK? (timp de asteptare kit Citroen - 5 zile, LUK - 4 ore
2. Volanta este bine sa fie schimbata si ea? Mie doar imi uruia (si tremura) ambreajul.
De schimbat o sa il schimb la Prestige - Berceni (manopera pt. schimbare ambreaj 650 Ron)
Mersi cu anticipatie guys
C4 VTS 2.0 L, 180 HP - BLACK - A.K.A CITRO

- Romeno
- Romeno
Actualizare...sunand la ATS am aflat ca in cutia "originala" Citroen discul care vine este facut de catre Valeo. So.... sa vedem ce fac, inca nu am decis.
Diferenta din cate am inteles este ca daca pun ambreajul original imi dau o garantie de 2 ani, pe cand daca il pun pe cel Luk iau o garantie pe piesa si alta pe manopera, adica cred ca in total nu trece de 6 luni.
Mai ales ca daca se intampla ceva este practic imposibil sa demonstrez ca problema era de la instalare.
Cred ca voi opta pentru cel original pana la urma si cu Dumnezeu inainte. Va spun la sfarsitul zilei ce am facut.
Diferenta din cate am inteles este ca daca pun ambreajul original imi dau o garantie de 2 ani, pe cand daca il pun pe cel Luk iau o garantie pe piesa si alta pe manopera, adica cred ca in total nu trece de 6 luni.
Mai ales ca daca se intampla ceva este practic imposibil sa demonstrez ca problema era de la instalare.
Cred ca voi opta pentru cel original pana la urma si cu Dumnezeu inainte. Va spun la sfarsitul zilei ce am facut.

- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Eu am LUK si e ok dupa un an si ceva, se prezinta bine, iar arcurile sunt la locul lor si nu au joc deloc.
Este al treilea ambreiaj al masinii. Cel dinainte a fost Sachs, si tremura in draci .. Primul , cel cu care a venit masina nu stiu ce a fost, probabil tot Sachs, din moment, ce la 12 000 km mi-au pus tot Sachs.
Sa ne zici si noua ce ai facut in service pana la urma, cum s-au comportat, etc etc
Este al treilea ambreiaj al masinii. Cel dinainte a fost Sachs, si tremura in draci .. Primul , cel cu care a venit masina nu stiu ce a fost, probabil tot Sachs, din moment, ce la 12 000 km mi-au pus tot Sachs.
Sa ne zici si noua ce ai facut in service pana la urma, cum s-au comportat, etc etc
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- Romeno
Ok, so the end of the story is......
Pana la urma am facut toate distractia la Prestige.
Nu a fost nevoie sa schimb si volanta.
Ceea ce s-a intamplat este ca se rupsese nu stiu ce furca care apasa pe ceva...sorry dar nu prea lea am cu mecanica.
Si cand s-a rupt furca asta a lovit fix senzorul de la volanta, iar calculatorul masinii intelegea ca volanta era stricata. Am schimbat sensorul cu unul nou si gata, volanta nu are nici o problema.
Ambreajul insa a trebuit sa il schimb, dar am pus tot kit-ul de ambreaj LuK pentru ca totusi cred ca nemtii fac piese mai bune decat francezii, si citisem lucruri bune despre el pe forum-uri.
Garantia este tot de 2 ani, a fost instalat tot intr-un garaj autorizat darrrrr pretul a fost jumatate si a venit in doua ore nu in 5 zile, cat ar fi trebuit sa astept pentru cel "original Citroen" care de fapt este Valeo.
Bine asta vorbind de ambreaj, pentru ca am mai platit putin in plus pentru furca, niste suruburi, senzor volanta, alea alea care daca tot am umblat la masina mai bine le schimbam decat sa le las pana cand se strica.
Acum la categoria Look & Feel:
Eu de cand cumparasem masina ambreajul tremura, conform exemplelor date in acest topic, si ma obisnuisem sa merg cu ea asa, sa ies mai tare de pe loc s.a.m.d, dar acum parca am luat o alta masina.
Sincer experienta condusului s-a schimbat drastic.
Pleaca lin de pe loc, nu mai am senzatia ca pierde putere din cauza tremuratului, adica chiar se simte diferenta cand ma intorc de la munca pe la ora 18:00 cand de obicei nu iesi in viteza intai, si nu poti sa iesi tare pentru 3 metri si apoi sa opresti ca se duce consumul la 20
Despre service, s-au comportat ca orice service: mi-au spus ca am mari probleme ca volanta este dusa ca nu aduc decat kit-ul de ambreaj original si ca nu aveam programare si ca trebuie sa astept mult.
Pana la urma dupa ce m-am bagat in ei, au rezolvat totul in 2 zile, au adus kit-ul de ambreaj LuK, "si-au dat seama" ca nu trebuie schimbata toata volanta si au fost draguti pana la urma.
Asa ca eu sunt multumit SD Prestige si o sa mai merg, dar cu experienta de acum. Negotiate, Negotiate, Negotiate.
Ce sa zic, sunt tare multumit de Citronela mea reloaded si va tin actualizati cu evolutia ambreajului.
Pana la urma am facut toate distractia la Prestige.
Nu a fost nevoie sa schimb si volanta.
Ceea ce s-a intamplat este ca se rupsese nu stiu ce furca care apasa pe ceva...sorry dar nu prea lea am cu mecanica.
Si cand s-a rupt furca asta a lovit fix senzorul de la volanta, iar calculatorul masinii intelegea ca volanta era stricata. Am schimbat sensorul cu unul nou si gata, volanta nu are nici o problema.
Ambreajul insa a trebuit sa il schimb, dar am pus tot kit-ul de ambreaj LuK pentru ca totusi cred ca nemtii fac piese mai bune decat francezii, si citisem lucruri bune despre el pe forum-uri.
Garantia este tot de 2 ani, a fost instalat tot intr-un garaj autorizat darrrrr pretul a fost jumatate si a venit in doua ore nu in 5 zile, cat ar fi trebuit sa astept pentru cel "original Citroen" care de fapt este Valeo.
Bine asta vorbind de ambreaj, pentru ca am mai platit putin in plus pentru furca, niste suruburi, senzor volanta, alea alea care daca tot am umblat la masina mai bine le schimbam decat sa le las pana cand se strica.
Acum la categoria Look & Feel:
Eu de cand cumparasem masina ambreajul tremura, conform exemplelor date in acest topic, si ma obisnuisem sa merg cu ea asa, sa ies mai tare de pe loc s.a.m.d, dar acum parca am luat o alta masina.
Sincer experienta condusului s-a schimbat drastic.
Pleaca lin de pe loc, nu mai am senzatia ca pierde putere din cauza tremuratului, adica chiar se simte diferenta cand ma intorc de la munca pe la ora 18:00 cand de obicei nu iesi in viteza intai, si nu poti sa iesi tare pentru 3 metri si apoi sa opresti ca se duce consumul la 20
Despre service, s-au comportat ca orice service: mi-au spus ca am mari probleme ca volanta este dusa ca nu aduc decat kit-ul de ambreaj original si ca nu aveam programare si ca trebuie sa astept mult.
Pana la urma dupa ce m-am bagat in ei, au rezolvat totul in 2 zile, au adus kit-ul de ambreaj LuK, "si-au dat seama" ca nu trebuie schimbata toata volanta si au fost draguti pana la urma.
Asa ca eu sunt multumit SD Prestige si o sa mai merg, dar cu experienta de acum. Negotiate, Negotiate, Negotiate.
Ce sa zic, sunt tare multumit de Citronela mea reloaded si va tin actualizati cu evolutia ambreajului.

- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
asta cu nemtii fac treaba mai buna ca francezii......m-a dat pe spate!
e ca si cum ai spune ca masinile italienesti sunt proaste! ( vezi Ferrari, Lambo, Masserati...etc)
e ca si cum ai spune ca masinile italienesti sunt proaste! ( vezi Ferrari, Lambo, Masserati...etc)
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- Romeno
Stiu am zis asta si am masina frantuzeasca dar....Aiurica scrie:asta cu nemtii fac treaba mai buna ca francezii......m-a dat pe spate!
Alfa Romeo?
Ca un fan TopGear, stiu ca ei zic ca orice petrolhead trebuie sa aiba in viata lui un Alfa dar....
Si Ferrari, are grave probleme de internal combustion
In fine, faptul ca este o piese nemteasca a avut o importanta de in jur de 15% pentru care am facut aceasta alegere. Restul a contat de:
Pret: 570 Ron fata de 1200 Ron
Delivery time: 2 ore fata de 5 zile
Garantie: 2 ani = 2 ani