C4 vs Octavia2

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Shadow scrie:Pe bune nu stii ce vb, fara suparare, la spatiu interior O2 o duce mult mai bine. Nu te lua fix dupa dimensiuni, mai sunt multi factori care influenteaza spatiul interior.
Mai omule, urca-te in ambele cu un metru de croitorie ceva, pentru ca intr-adevar habar nu ai ce vorbesti. Ia si niste persoane mai corpolente cu tine, vreo 3, si vezi cum stau in spate in octavia si cum stau in C4. Cel mult la fel, probabil mai bine in C4.
Eu m-am urcat in ambele si senzatia de spatiu mai mare am avut-o in c4 (cind mi-am luat C4 aveam pe lista si O2 1.6FSI). Senzatia de spatiu e confirmata si de dimensiuni. Nu compara spatiul din C4 cu scaunele din fata date la maxim in spate cu O2 cu scaunele date la maxim in fata. Si nu te lasa influentat in "senzatia de spatiu" de o culoare deschisa a tapiteriei din O2 si una inchisa de la C4, ia si intinde miinile si picioarele acolo!
Si, btw, la C4 scaunele din fata gliseaza mai mult, deci la o adica poti pune niste grasi mai grasi in fata decit intr-o voma de octavia. Poate skoda oribil sa fie mai mare pentru ca e pe platforma de passat (practic skoda oribil e passat 2001-2002 cu ampatament marit).
Si da, daca ne referim la portbagaj e normal sa fie mai mare. Totdeauna portbagajul la un sedan va fi mai mare decit la un hatchback (de ce pana mea va mai luati hatchback daca vreti portbagaj de 2000l?!). Daca vrei hatchback ia un golf5, ca ala e fix O2 hatchback (sint pe aceeasi platforma). Intra intr-un golf5 (care are aproximativ aceleasi dimensiuni cu O2 mai putin la portbagaj) si ai sa faci atac de panica de claustrofobie.

Sa mai vorbesc si de comportamentul rutier al lui O2 si respectiv de siguranta? As da-o in flame. Oricum, iti iei octavia, iti urez gradinarit placut cu 4 stele euroncap obtinute la limita de 3 (O2 are cu 2 puncte mai multe decit octavia tour, model din 2000 sau 2001!!! Doar atit au imbunatatit la siguranta in 4 ani? Vai de capul lor!).
Apoi marcile astea ieftine gen octavia, fabia, etc la care intretinerea ma costa cit un audi doar pentru ca fac parte din acelasi grup is destinate in totalitate ratatilor care-si doresc neaparat masina germana (de parca ei ar sti ce e aia) insa nu vor nici sa plateasca cit pe una germana (de parca ar fi vreo deosebire intre astea "germane" si altele). Pentru ca ratatii de bloc de genul asta pierd din prestanta pentru ca au masina ieftina dar si-o redobindesc imediat cind le spun vecinilor lor manelisti si telenovelisti prosti cit ii costa intretinerea si "vai, dar ce masina mare si frumoasa si scumpa si pana mea ai, si ce portbagaj incapator ai, cred ca s-ar putea ck tot cartierul in portbagaj si tot ar mai ramine loc pentru gratarul de mici si un tort de inghetata"!

Na, ca v-am spus tot. Data viitoare mentineti-va in zona obiectivului si nu a "mie mi se pare ca", ca ma enervati si ia uite ce va spun!
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

edi, sunt deacord cu tine, doar ca la mine ar scrie s3..
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

enacheedi scrie: Oricum O2 .. a ajuns masina cu pretentii ... sa ne spuna si noua posesorii care sunt costurile de intretinere ... am auzit ca te cocosaza !!! si totusi..este Skoda .. nu Audi !!!!!
Te cocoseaza...prima revizie(cea de 15.000 km) 4,5 mil...o adevarata avere.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Mituc...impusca-te...vb din auzite doar ca sa zici si tu ceva...acum chiar m-ai enervat pe mine. Am si C4 si am si O2(de fapt e a lui tata).
Vorbesti ca sa nu taci....la o octavia 2 revizia cost cat la orice alta masina intre 4-6 mil(la diesel).
Taicamiu nu prea este pasionat de masini asa ca a optat pt o masina raport calitate/pret cat mai bun, a vrut o masina incapatoare, dar a vrut si confort, Octavia 2 le are pe amandoua.
Tu te-ai urcat in amandoua...wow...iti dai seama...EU LE CONDUC IN FIECARE ZI PE AMANDOUA!!! 3 oameni in C4 stau ca vai de morti lor, in Octavia stau relativ lejer sa numai zic ca ai si ventilatie in spate.
Cat despre portbagaj asa cum am si eu, dar vad ca tu vrei neaparat sa ma ataci, O2 este din alta clasa deci nu exista comparatie, si chiar si pt clasa ei are portbagajul destul de mare.
Chiar esti paralel cu masina asta... fara suparare... Octavia 2 chiar este o masina buna, la fel de buna ca si Passatul (doar este 80% passat) si nu stiu de unde ai scos faza cu masina ieftina, tata a dat 20000 E pe ea, nu prea cred ca intra in categoria ieftina.
Spatiul interior este mai mult decat suficient la O2, mai ales in spate unde chiar nu are ce discuta cu C4.
Intre O2 si C4 am ales C4 pentru motivele enumerate mai sus, dar nu ma invata tu care masina e mai buna dupa articole citite in ziar si ce auzi de la prieteni tai.
Eu numai scriu pe trendul asta...am zis ce am avut de zis.
Amandoua masinile sunt masini bune, depinde ce vrei sa-ti iei:
- pt o masina mare, cu spatiu de depozitare mare, si daca ai nevoie sa mai cari si pasageri mai des..i-ati O2
- daca vrei o masina tinereasca, sportiva, cu un pret f bun, design superb i-ati C4
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Renault Clio SYmbol : capacitate portbagaj : 510 litri.Clasa : mica. De unde rezulta ca nu e chiar atat de mare curbagajul ala de O2 ( ptr. clasa ei, nu?).
Iar cu spatiul interior,am inteles : viata bate declaratiile producatorilor. :D
PS : in berlina mea( despre care spunea cineva ca nu si-ar lua nici mort ci si-ar lua,daca ar vrea berlina, una din clasa mai mare? adica O2 - ring a bell?- ) s-a urcat si un posesor de O2 si unii de A4 si A6.Singurul care a spus "mda, e DESTUL loc la tine, frate" a fost cel cu A6.Iar posesorul de o2 , putin conservator, mi-a spus ca masina este super, dar singurul lucru care-l debusoleaza este displayul, iar cel cu A4 a spus ca el si-ar lua una dar diesel-ptr ca merge mult-.Si, credeti-ma , niciunul nu avea de gand sa ma menajeze inainte de a se urca in masina,pentru simplul motiv ca-mi luasem frantuzoaica si nu nemteloaica, asa cum ma sfatuisera ei!Si pana sa se urce in masina, ma boscorodisera in continuu.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
mituc

Mesaj de mituc »

Shadow scrie:Mituc...impusca-te...
Ba, sincer m-as impusca dar nu am timp. Sincer.

Shadow scrie:Vorbesti ca sa nu taci....la o octavia 2 revizia cost cat la orice alta masina intre 4-6 mil(la diesel).
Adica cu vreo 60% mai mult decit la C4 HDI. ok.
Shadow scrie:Taicamiu nu prea este pasionat de masini asa ca a optat pt o masina raport calitate/pret cat mai bun, a vrut o masina incapatoare, dar a vrut si confort, Octavia 2 le are pe amandoua.
Pai O2 e ok, nu a zis nimeni ca nu. Doar ca nu ai cum sa compari portbagajul ei cu al unui C4 pentru ca desi ambele sint compacte una e sedan cealalta e hatch. Cit despre spatiul interior... vezi ce anume ti-l maninca in C4 (poate ai vreun scaun dus la maxim in spate sau mult mai inclinat, scaun pe care in skoda il tii mai in fata sau mai putin inclinat, etc).
Shadow scrie:Chiar esti paralel cu masina asta... fara suparare... Octavia 2 chiar este o masina buna, la fel de buna ca si Passatul (doar este 80% passat) si nu stiu de unde ai scos faza cu masina ieftina, tata a dat 20000 E pe ea, nu prea cred ca intra in categoria ieftina.
E 80% passat sau 99.5% bora/golf?
Nu a spus nimeni ca nu e buna, dar vezi ce-ti maninca spatiul in C4, ca tre' sa fie cel putin tot atita ca in O2.

Later Edit: acum am vazut ca ai coupe... inca un motiv sa revizuiesti pozitia scaunelor din fata cind incarci oameni in spate.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

Fratilor! Citroen ramane unul dintre putinii constructori care iti ofera ceea ce vrea omul! de ce nu incepeti o comparatie intre O2 si C4 Picasso? Mi se pare mult mai potrivit! Nu-i lipseste chiar nimik din ce enumerati pe aici si in plus gasiti optiuni care la Skoda nici pe plansa de desen, gen suspensie confortabila, gen cutie de viteze cu comanda secventiala, gen iluminare de top sau macar ceva pt care sunt chiar vestiti nemtii: finisajul. Asta ca sa nu mai vb de spatiu si confort asociate unei tinute de drum remarcabila, pret/optiuni si portbagaj cu adev util.
hai ca asocierea unui C4 cu O2 e deja o dezinformare in masa!
mituc

Mesaj de mituc »

Punct ochit - punct lovit. Si-s si in aproximativ aceeasi gama de pret.

[DeaMoN]

Mesaj de [DeaMoN] »

Ia nu mai comparat coi C4 cu O2 pentru ca ati facut o comparatie intre maini si picioare.

Mugurel are dreptate, daca faceti o comparatie faceti-o intre 2 masini din aceeasi gama.

Acum revenind la subiect: mihaib...ai vazut ce zice lumea...vrei masina de familie? ->O2; vrei masina frumoasa si sa intoarca (,) capetele pe strada? ->C4

La mai mare :D
C4 Coupe VTR 1.6i 16V Rosu Lucifer cu Ornamente praguri, Monograme VTR, Capace de jante stil VTS si kit bord metalizat :D

B-50-HZP
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Eu aici nu mai inteleg nimic.
According to this http://www.whatcar.co.uk/car-review.aspx
C4 Picasso este MPV iar Skoda Octavia este in aceeasi clasa cu ...C4, la small family cars...Cum naiba compari un MPV cu o Octavia???
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

Euroncap incadreaza Skoda Octavia la "large family cars", deci parerile sunt impartite
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

skoda octavia e la clasa compacta.
doar ca aceste clase evolueaza in timpul anilor. adica hai sa luam clio1 vs clio3...sau golf1 vs golf5...pug 207 e mai mare ca pug 306 (care era o clasa superioara la vremea respectiva de aparitie)
grandepunto a intrat spre stilo, in timp ce noul stilo se va mari...
noul c3 sunt curios ce va face ca marime...sau daca proiectul 2cv (care se zice ca ar fi intre actualul c3 si c4) va lua locul lui c4 in viitor...
PS:
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ifications
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ifications
:lol: :lol: :lol: :lol:
O2 are ampatamentul mai mic decat c4
:lol: :lol: :lol: :lol:
de unde dreaq e considerata mai mare?????
in plus e mai ingusta si mai inalta...deci intelegeti efectul logan la design...
bai, care sustineti mai o2 in asa hal, ca e mai mare? are portbagaj mai mare pt ca e in 3 volume...sa caut fisa tehnica si la tryomphe...
mugurel, ne ajuti tu, ca ai canale oficiale...
http://www.auto-power-girl.com/specific ... ersion-420
vai de capul meu cum il decimeaza la valori ctriomphe pe o2...
"2.71 m wheelbase / 4.8 m long and 1.77 m wide"
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
mituc

Mesaj de mituc »

cosminnuss scrie:Euroncap incadreaza Skoda Octavia la "large family cars", deci parerile sunt impartite
E din cauza portbagajului poate. Dar si O2, si C4, si Bora, si Golf5, Audi a3, peugeot 307 (si mai nou cred ca si 207, desi 206 era clasa mica) etc sint din clasa compacta. Doar ca unele sint berline sedan si altele berline hatchback, iar diferenta majora este doar la portbagaj.

stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

@Shadow
----------------------------------------------------------------
Octavia 2 chiar este o masina buna, la fel de buna ca si Passatul (doar este 80% passat) si nu stiu de unde ai scos faza cu masina ieftina, tata a dat 20000 E pe ea, nu prea cred ca intra in categoria ieftina.
----------------------------------------------------------------

Zici ca octavia 2 = passat...? Cineva de pe la top gear zicea de superb, ca el a fel de mare ca passat dar mai bine iti iei passat...nici pe departe nu pomenea de octavia.Octavia e un fel de logan la ei, mare, din clasa c4, ca sa zic asa.Zici ca ai dat 20000e pe ea??? poate ai luat versiunea asta

-Octavia Elegance D 140/103 2.0l DSG, 6 trepte 4 EUR 17.781,-

pentru una cu dotari mai multe ca la c4 1.6i pretul este cam la fel
-Octavia Elegance B 115/85 1.6l Manuala, 5 trepte 4 EUR 14.503,-

pai cu banii astia iti luai :

-Octavia RS B 200/147 2.0l Manuala, 6 trepte 4 EUR 19.484

Oricum daca tatal tau a dat asa de mult cred ca a facut cea mai mare greseala...cu banii astia iti luai honda accord care, ma scuzi, o putem compara cu passatul (oricum este peste).Apropo passatul e pe platforma de golf V.
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Nu mai vb din auzite .
Honda acord (ceea cheala este aproximativ 20.000 euro DDP /BENZINA)
Skoda Octavia 2 - elegance + alte optiuni ajungi fff usor la 20.000 euro DDP / motorina )
-preturile date de tine sunt CIP nu DDP .... "el" a dat 20.000 euro DDP nu CIP
-RS .... daca e CIP 19.000 ajunge la aproximativ 24-25.ooo DDP .... ,

stevey -preturile la skoda (pe site ) sunt CIP de asemeni la vw si multe alte marci ....... nu compara CIP cu DDP
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”