Vaca cu 6 viteze

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Vaca cu 6 viteze

Mesaj de mituc »

Nu are sens. Doar catalizatoarele se infierbinta foarte tare pentru ca au loc arderi in ele, dupa catalizatoare gazele pierd destul de repede temperatura, din 850-900 cit au la 3cm dupa catalizator la iesirea din esapament au sub 400. Daca as fi mers cu teava chioara (fata catalizatoare) nici nu ar mai fi fost necesar sa izolez termic acel traseu.
Apoi, restul evacuarii raminind stock cu toate scuturile termine si rezonatoarele din fabrica nu vad motive pentru care as mai veni eu cu solutii suplimentare de izolare termica, poate doar fonica.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Cica o izolare termica completa a intregului traseu de evacuare ajuta la evacuarea mai buna a gazelor daca temperatura acestora e pastrata aceeasi pina la iesirea in atmosfere. Daca vrei calcule si principii ale fluidelor nu o sa iti pot explica dar mai intereseaza-te si in alta parte. Poate am ceva dreptate, iar la vaca ta e posibil sa cistigi ceva.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
mituc

Mesaj de mituc »

Ai dreptate. O racire prematura a gazelor are ca efect o scadere a volumului si implicit o scadere a vitezei lor.

Insa la motoare turbo asta devine interesant pina in elicea chargerului turbinei, pentru ca viteza de rotatie a acesteia va crea o oarecare presiune suplimentara intre ea si motor (e un obstacol in plus care e pus in miscare fix de acele gaze) daca acea viteza a gazelor scade, presiune care eventual va ajuta la inchiderea mai rapida a valvelor. Dupa turbina nu mai conteaza foarte mult. Eventual ajungi la catalizator care prin ardere va avea iarasi un efect de crestere al volumului si deci vitezei gazelor si presiunii inverse - teoretic, desi rolul esential aici il joaca obstacolul "turbina".

La aspirate insa ce spui tu e foarte important (aviz amatorilor) pentru ca in afara de catalizator nu mai ai nici un obstacol pe traseu. Foarte multi idioti isi pun ditamai burlanele pe evacuare, dau jos catalizatoarele, si apoi se trezesc ca-i rapun masini identice dar cu evacuarea stock, pentru ca au impresia ca daca le suna evacuarea aia in creieri automat au si masini mai rapide.
Ne mai avind nimic pe evacuare care sa creeze acea presiune (back-pressure) nici aspirarea aerului de catre motor nu se mai face ca lumea pentru ca valvele de pe evacuare sint inchise doar de arcuri care tre' sa se lupte si cu ramasitele de presiune din cilindri, ramasite care nu mai sint anulate de presiunea inversa de pe evacuare, asadar vacuumul din cilindri care ar duce la aspirare se face o idee mai tirziu si eventual o idee mai putin => tuning FAIL.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

mituc scrie: Imagine

Iar sunetul... la viteze mici e usor mai zgomotoasa decit cea de fabrica, la viteze mari n-am remarcat decit o singura diferenta, suna extra ordi fucking nar si nu e mai zgomotoasa decit cea de fabrica (chiar dimpotriva).
Se pare ca lovitura surprinsa in poza si capatata cel mai probabil in timpul transportului tine neaparat sa-si arate coltii si sa ma puna iar la treaba. Sunetul in habitaclu s-a intensificat in ultimile citeva zile dupa instalare. Am comandat deja garnitura buclucasa, urmeasa noi reglaje dupa ce soseste.
Tot de acolo si sunetul mai gros si mai intens la viteze mici sesizat initial.

Costi596
Numar Inmatriculare: B 42 CJJ

Mesaj de Costi596 »

nasol... cam cati cai dezvolta in prezent vaca?
mituc

Mesaj de mituc »

Nu stiu exact si nici nu pot masura... dar posibil in jur de 295-305 la roata.

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

295-305 CP la roata? Esti sigur? Pare cam SF ce zici tu :shock:
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Nici eu nu cred. Atat are un Focus RS de 2.5T ::P ... si nu stiu daca la roata are...
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Nicioadata nu are focusul ala atatia cai la roata! Dar sa nu devenim offtopic aici :)
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Bogdan scrie:295-305 CP la roata? Esti sigur? Pare cam SF ce zici tu :shock:
Inainte aveam 275 si MAF-ul "numara" 228g de aer pe secunda. La 247g/s cu spool mult mai rapid, avans mai agresiv ca urmare a temperaturilor mai scazute in evacuare... gaseste-mi un dyno si ne lamurim :)

Din cite-mi aduc aminte ceva valori la roata ar fi pe aici:
impreza sti 2008 300PS, intre 252-265 la roata; focus2 rs 305PS intre 270-285, evo X 280-285.

Insa caii singuri conteaza mai putin. Foarte importanta e etajarea cutiei si a diferentialelor si pierderile in transmisie, iar la 3 MPS 2007 etajarea cutiei e foarte agresiva de unde si reprizele foarte puternice.
Pentru stock vs. stock puteti intra pe zeperfs.com sa faceti comparatii, iar pentru alte nelamuriri exista offtopic room :)

mituc

Mesaj de mituc »

Azi vaca si-a primit tratamentul de iarna: decontaminare + paint sealant + ceara.

M-au sunat si cei de la UPS si luni am garniturile de la evacuare, Miercuri le pun pe masina.

Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

mituc scrie:
Bogdan scrie:295-305 CP la roata? Esti sigur? Pare cam SF ce zici tu :shock:
Inainte aveam 275 si MAF-ul "numara" 228g de aer pe secunda. La 247g/s cu spool mult mai rapid, avans mai agresiv ca urmare a temperaturilor mai scazute in evacuare... gaseste-mi un dyno si ne lamurim :)

Din cite-mi aduc aminte ceva valori la roata ar fi pe aici:
impreza sti 2008 300PS, intre 252-265 la roata; focus2 rs 305PS intre 270-285, evo X 280-285.

Insa caii singuri conteaza mai putin. Foarte importanta e etajarea cutiei si a diferentialelor si pierderile in transmisie, iar la 3 MPS 2007 etajarea cutiei e foarte agresiva de unde si reprizele foarte puternice.
Pentru stock vs. stock puteti intra pe zeperfs.com sa faceti comparatii, iar pentru alte nelamuriri exista offtopic room :)
Tocmai de aia sunt surprins de valorile tale, deoarece caii la roata, tin cont de tot ce ai enumerat tu! Sa ai 300CP la roata e mare lucru ..
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Pai cu benzina de 101 facea 254 la roata 100% stock... asta mi s-a parut cel mai mare lucru. Apoi dupa ce am inceput sa modific puterea era cam tot pe acolo ca si la altii cu aceleasi modificari (-/+ 1-3WHP).

Cu toate modificarile pe care le am eu + turbina pe care o am eu (K04 stock, aceeasi de pe Audi S3, Leon Cupra, Golf GTI ed. 30, CupraR, ScirrocoR, Golf R), si un foltvagane golf 5 GTI (care are stock K03) ajugea chiar mai sus cu un soft suficient de agresiv.

La motoare turbo e realizabil ;)

catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Pfaaa... are turbo de foltvagen #-o ... blasfemie!
mituc

Mesaj de mituc »

Nah... foltvagan a pus mai tirziu turbina asta pe motoarele lor :) Ei au mers o buna bucata de vreme cu K03 pe 1.8T si 2.0TSI/TFSI.

Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”