Jurnal de Bord Buburuza Gri de Iasi
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Re: Jurnal de Bord Buburuza Gri de Iasi
Si cu ce afecteaza zapada jantele?
- ionutblv
- Numar Inmatriculare: IS 99 BLV
Capacele pastreaza bucati de gheata mai ales pe muchii unde roate nu prea se incalzeste. Am avut in prima iarna capace si mi-au ruginit jantele toate pe muchii. Si mai aveam o problema: uneori se aduna multa gheata intre capac si janta si pana se topeau alea de acolo aveam un dezechilibru total al rotilor..imi dardaia volanul in mana la orice viteza peste 80km/h..la fel cum se mai intampla cand se aduna noroi mult pe interiorul jantelor.
- DjAndr3w
Pai eu cred ca mai multa zapada se aduna in interiorul jantelor, dar aia zboara de acolo, mai degraba noroiul sta, cum zici si tu. Intre janta si capac nu este asa mare spatiu, depinde de capace, dar la modelul care vreau eu, e cu spite si nu cred ca ar avea unde sa se adune acea zapada si sa se transforme in gheata. Iar daca jantele sunt vopsite bine, nu ar trebui sa rugineasca. Oricum merci pentru sfat.
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
tocmai ca intre spite o sa se stranga zapada care o sa se ude si o sa se intareasca, dezechilibrand rotile.
de aia nu se pun iarna cauciucuri pe jante de aliaj
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- DjAndr3w
Stefan, eu am avut capace pe fiecare masina care am avut-o, iar iarna nu avea loc zapada sa intre acolo, decat foarte foarte putina, insa nu in deajuns cat sa dezechilibreze roata...si oricum la drumuri lungi si viteze mari zboara de acolo
chiar de e gheata sau zapada.
- ionutblv
- Numar Inmatriculare: IS 99 BLV
commandorsteel scrie:tocmai ca intre spite o sa se stranga zapada care o sa se ude si o sa se intareasca, dezechilibrand rotile.
Eu am de aliaj , dar nu m-am intalnit cu aceasta "problema"
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Dezechilibrarea rotilor de catre zapada, fie cu jante de aliaj sau tabla cu capace (sau fara) are loc intr-o singura situatie: drum scurt prin zapada mare, la viteza mica, urmat de o stationare indelungata ce permite zapezii sa se transforme in gheata si sa adere la janta, de oricare ar fi ea.
Daca mergi prin zapada suficient de mare incit sa se adune consistent in janta si dupa aia prinzi o portiune pe care sa poti merge cu, sa zicem, 40Kmph sare zapada aia de acolo de nu se vede.
In concluzie, pune ce roti vrei, cu ce capace vrei. Doar vezi ca o masina relativ deschisa la culoare precum a ta cu capace inchise la culoare o sa arate ca un utilaj de mutat cacat. Mergi pe argintiu. Capacul luat singur arata mai cool ala primul, dar pus pe masina ta... meh.
Daca mergi prin zapada suficient de mare incit sa se adune consistent in janta si dupa aia prinzi o portiune pe care sa poti merge cu, sa zicem, 40Kmph sare zapada aia de acolo de nu se vede.
In concluzie, pune ce roti vrei, cu ce capace vrei. Doar vezi ca o masina relativ deschisa la culoare precum a ta cu capace inchise la culoare o sa arate ca un utilaj de mutat cacat. Mergi pe argintiu. Capacul luat singur arata mai cool ala primul, dar pus pe masina ta... meh.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- DjAndr3w
Buburuza mea a inceput de cateva zile sa faca niste zgomote ciudate pe spate cand trec prin gropi sau pe denivelari. Cand iau o groapa mai mare, zgomotul e mai accentuat si se manifesta ca si cum ar lovi fier pe fier, exact zgomotul cand nu e prinsa roata de rezerva. Crezand ca e de la roata de rezerva, astazi am iesit la un test cu ea, i-am scos roata de rezerva, iar acel zgomot tot se auzea. Asa ca am decis sa ii fac o programare in service, luni, la Servunion Iasi.
Stie cineva cam ce ar putea fi?
PS: mituc, capacele negre sau argintii, cred ca se vad la fel pe masina. De ex, am jante de aliaj argintii, se vad bine pe masina, acum am tablele, care sunt negre, si se vede la fel de bine.
App, ieri i-am facut plinul si niste forje la 6000 rpm cu benzina rompetrol, iar astazi de dimineata, dupa noaptea in care sau inregistrat minus 6 grade in Iasi, buburuzei mele nu ia mai aparut eroarea cu depollution
Stie cineva cam ce ar putea fi?
PS: mituc, capacele negre sau argintii, cred ca se vad la fel pe masina. De ex, am jante de aliaj argintii, se vad bine pe masina, acum am tablele, care sunt negre, si se vede la fel de bine.
App, ieri i-am facut plinul si niste forje la 6000 rpm cu benzina rompetrol, iar astazi de dimineata, dupa noaptea in care sau inregistrat minus 6 grade in Iasi, buburuzei mele nu ia mai aparut eroarea cu depollution
-
mituc
la c4 ai punte semi independenta, deci nu ai bara stabilizatoare, etc. Ori vreun amortizor care era uzat si acum cind a dat frigul s-a suparat de tot, ori vreo bucsa la vreo unul dintre brate, ori "ciorapeii" care cind se intaresc pot face un zgomot destul de puternic daca nu sint asezati, ori vreo bucsa din capul amortizorului, ceva pe acolo.
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Amortizoare.
Stai lin ca o sa apara din nou
Stai lin ca o sa apara din nou
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- DjAndr3w
Amortizoarele cred ca nu s-au "dus" asa repede. Cand i-am facut revizia acum 5000 km, i-am facut si test la amortizoare si au iesit super ok. Cineva mi-a mai spus sa nu fie vreun capat la arc, sau flansele, nu stiu ce sa zic, oricum luni vad sigur ce e.
- DjAndr3w
Astazi buburuza a fost prezenta de dimineata la Servunion Iasi pentru constatarea si depistarea acelui zgomot deranjant pe spate. Am plecat cu masina la ora 9 dimineata, prin Tg Cucu, luand o groapa s-a auzit iar acel zgomot, am ajuns cu ea la service, am predat-o la ora 9:30. Dupa aproximativ 45 de minute de verificari vine seful de service si imi spune ca nu depisteaza nimic in neregula, adica articulatii, bucsele, partile metalice, toba, bielete toate sunt ok, la fel si amortizoarele. Singurele zgomote care se pot auzi fiind de la plasticele portierei dreapta, plasticele de la portbagaj si ceva minor de la bancheta. Au mai depistat o miscare a rezervorului, moment in care m-au chemat in atelier si mi-au spus daca acela e zgomotul auzit de mine, lovind cu pumnul in rezervor. Zgomotul era asemanator dar nici pe departe la fel de puternic cum se aude in masina. A strans tot ce era de strans pe acolo si pe la carcasa acestuia, apoi intre rezervor si acele bare metalice(scheletul metalic care sustine rezervorul) mi-au pus niste papucei de cauciuc. A urmat drive testul, care l-am facut impreuna cu seful de service pe "Drumul hotilor", care e plin de gropi si numai drum nu se poate numi. Surpriza, masina nu mai facea acele zgomote absolut deloc. Ne-am intors in service, am platit, toata afacerea costand doar 29,50 Ron, dupa care am plecat cu masina. Am mai facut aproximativ 100 km astazi doar prin oras, iar zgomotul nu s-a mai auzit deloc. Acum ma intreb, sa fi fost de la rezervor, sau buburuza mea s-a speriat de "doctor" si azi a fost cuminte ?! 
- fanut
- Numar Inmatriculare: LGR
nu stiu cum e la berline dar eu la coupe aveam un zgomot mare de la bancheta mai exact de la spatarul acesteia, nefiind banchetele originale ale masinii au fost montate mai mult sau mai putin ok, asa ca le am dat personal jos si am plantat niste leucoplast(ca asta era la indemana)pe tijele de fizare ale banchetei cu caroseria masinii, vreau sa va spun ca e diferenta ca de la cer la pamant, mai am acum zgomot din haion ceva zbarnaie urmeaza sa l desfac piesa cu piesa si sa-i mai bag si acolo ceva insonorizant 
-
mituc
Si cu banchetele originale se intimpla tot felul de treburi acolo. Sint niste butoiase/ghidaje dintr-un plastic casant care crapa de la vibratii si permit tijei pe care se misca spatarul sa zornaie intr-un mare fel.
Deci servunion au devenit niste mari meseriasi, bravo lor. Fane, poti cred sa mergi linistit la ei pentru geometrie, ca la prima ninsoare vei avea "sanie coupe" cu geometria aia pe fata
Deci servunion au devenit niste mari meseriasi, bravo lor. Fane, poti cred sa mergi linistit la ei pentru geometrie, ca la prima ninsoare vei avea "sanie coupe" cu geometria aia pe fata
- DjAndr3w
Si la mine, chiar daca e bancheta originala zornaie, doar cea pe dreapta, ca se rabateaza din doua parti. O sa desfac si eu pe la bancheta pe acolo sa vad cum stau lucrurile. Oricum in primavara vreau sa insonorizez zonele din plastic ceva cum a facut colegul horas cu banda etans.
Cum a venit frigul, buburuza a luat un greieras si mi la bagat in stalpul stanga(partea cu soferul). Parca e fostul C4 a lui mituc, parca el se lauda ca toamna ii aduce greierii in masina si primavara ii fugarea
Cum a venit frigul, buburuza a luat un greieras si mi la bagat in stalpul stanga(partea cu soferul). Parca e fostul C4 a lui mituc, parca el se lauda ca toamna ii aduce greierii in masina si primavara ii fugarea