In seara asta era sa o patesc
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
- Numar Inmatriculare: B-15-DFK
Ba din contra, nu eram cu piciorul pe frana si nici in frana de motor. Eram in a2a si acceleram.
Ce-i drept, in momentul cand a inceput sa fuga fundul am luat piciorul de pe acc si de-abia atunci am inceput sa si franez.
Nu e vorba de curba de la forum 2000 (aia e curba de 30-40 de grade). Ma refer la curba exact din fata Marriotului cum se vine dinspre Casa Poporului pe 13 sept, inspre Ghencea.
Ce-i drept, in momentul cand a inceput sa fuga fundul am luat piciorul de pe acc si de-abia atunci am inceput sa si franez.
Nu e vorba de curba de la forum 2000 (aia e curba de 30-40 de grade). Ma refer la curba exact din fata Marriotului cum se vine dinspre Casa Poporului pe 13 sept, inspre Ghencea.
Ultima oară modificat Mie Iul 25, 2007 10:47 am de către cosminnuss, modificat 1 dată în total.
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Pai aici ai "gresit"...trebuia sa corectezi din volan si sa accelerezi, nu sa iei gazul si sa si franezi in momentul cand ti-a fugit de spate..
Cu putin noroc o redresai..
Cu putin noroc o redresai..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
Supravirare deci... Sau poate a fost o usoara subvirare initital, te-ai speriat un pic si ai tras mai tare de volan stanga vazand ca masina nu se inscrie, si ai intrat in supravirare?
Mie mi s-a intamplat sa-mi subvireze in curba aia pe carosabil uscat.
Mie mi s-a intamplat sa-mi subvireze in curba aia pe carosabil uscat.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
supravirare a fost. Am simtit cum fuge spatele si mi-a placut initial, insa cand am vazut ca nu se mai opreste am intrat in panica 
Totusi, sunt de parere ca soseaua umeda a avut rol decisiv
Totusi, sunt de parere ca soseaua umeda a avut rol decisiv
Ultima oară modificat Mie Iul 25, 2007 11:44 am de către cosminnuss, modificat 1 dată în total.
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
Probabil senzatia de subvirare apare si din cauza volanului foarte tare la viteze mari.
Am simtit asta pe Valea Oltului cand trebuia sa tin volanul cu ambele maini ca nu faceam fata curbelor
Am simtit asta pe Valea Oltului cand trebuia sa tin volanul cu ambele maini ca nu faceam fata curbelor
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
As indrazni sa spun ca ai avut noroc. De obicei sunt masini parcate exact in fata hotelului, unde se pare ca ai dat tu de bordura, si sigur te-ai fi sprijinit de ele daca ar fi fost. In loc de o janta zgariata te-ai fi ales cu toata partea dreapta a masinii varza, eventual un airbag lateral sarit si daune de sa-ti vina sa-i dai foc.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
Chiar am avut noroc. Masina din fata am evitat-o milimetric, fara prea mare aport din partea mea datorita miscarilor aproape necontrolate ale masinii
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
accelerarea in curbe se face in a doua jumatate, vorbind de sfaturile de la scoala de soferi...si nu intri cu acceleratia calcata, pentru ca asa apare efectul subvirator.
pe carosabil umed deja trebuie multa atentie, mai ales cand nu cunosti masina cum se comporta in situatii la limita...
de aceea regret eu ca nu exista un circuit pe la mine sa pot sa ma dau cu masinuta, sa o invat, fara a pune in pericol integritatea ei, si a altora...
chiar si cand am vorbit sa ne reunim la traseul de karting cu ale noastre c4 aveam speranta asta...
pe carosabil umed deja trebuie multa atentie, mai ales cand nu cunosti masina cum se comporta in situatii la limita...
de aceea regret eu ca nu exista un circuit pe la mine sa pot sa ma dau cu masinuta, sa o invat, fara a pune in pericol integritatea ei, si a altora...
chiar si cand am vorbit sa ne reunim la traseul de karting cu ale noastre c4 aveam speranta asta...
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
T.rac3Er: mare dreptate ai. In mod normal ar trebui sa existe un poligon, dar nu gropi ca prin cele din bucuresti, unde sa iti inveti masina. Unii dintre noi insa am gasit alte terenuri private, a se citi nu drumuri publice, unde am mai exersat masina asta.
Cosminuss: masina nu are ce sa pateasca la viteza aia, puntea nu cedeaza asa de usor, ESP iti poti pune si acu' daca vrei, stai calm.
Atunci cand e foarte cald afara si atat cauciucurile sunt mai fierbinti iar de asfalt nu mai vorbesc, e normal sa scartaie, si sa pierzi din aderenta, cauciucul fiind mai moale din cauza caldurii. Tot de aia scartaie masina cand pleci de pe loc putin mai tare sau cand franezi putin mai tare si intra abs-ul in functie.
Nu e cazul sa schimbi masina doar pentru ca nu ai esp pe ea, totusi c4 e o masina care se pune bine pe curbe, si iti pot spune asta pentru ca sti drumul spre nisipurile de aur unde ai nu stiu cate serpentine si nu pot zice ca masina a fugit in vreo parte pana acum. Putin mai multa atentie si putin mai mult sange rece in situatii limita.
Bine ca esti tu ok, da-o incolo de janta ca iti iei altele smechere de 19" si gata
Cosminuss: masina nu are ce sa pateasca la viteza aia, puntea nu cedeaza asa de usor, ESP iti poti pune si acu' daca vrei, stai calm.
Atunci cand e foarte cald afara si atat cauciucurile sunt mai fierbinti iar de asfalt nu mai vorbesc, e normal sa scartaie, si sa pierzi din aderenta, cauciucul fiind mai moale din cauza caldurii. Tot de aia scartaie masina cand pleci de pe loc putin mai tare sau cand franezi putin mai tare si intra abs-ul in functie.
Nu e cazul sa schimbi masina doar pentru ca nu ai esp pe ea, totusi c4 e o masina care se pune bine pe curbe, si iti pot spune asta pentru ca sti drumul spre nisipurile de aur unde ai nu stiu cate serpentine si nu pot zice ca masina a fugit in vreo parte pana acum. Putin mai multa atentie si putin mai mult sange rece in situatii limita.
Bine ca esti tu ok, da-o incolo de janta ca iti iei altele smechere de 19" si gata
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
O janta mai smechera nu ma ajuta
. O sa ma duc la Casco si o sa o schimb. O sa-i pun si pe cei din service sa se uite la punte si la ce mai e si sa repare ce-i de reparat.
Nu am zis ca schimb masina, doar ca s-a comportat un pic prea pretentios si neasteptat cand a dat de carosabil ud.
Am disperata nevoie de un loc unde sa pot sa testez masina in situatii limita. Any ideas?
Nu am zis ca schimb masina, doar ca s-a comportat un pic prea pretentios si neasteptat cand a dat de carosabil ud.
Am disperata nevoie de un loc unde sa pot sa testez masina in situatii limita. Any ideas?
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
- ace117
- WRC
Vai de capul tau mitucmituc scrie:Vai de capul vostru.onacus scrie:COMPLET GRESIT. Scartait inseamna pierdere de aderenta.cosminnuss scrie:Zicea cineva pe aici ca scartaitul rotilor este dovada a aderentei crescute. Caldura mareste aderenta.
Tie pe zapada sau pe iarba iti scritiie rotile cind pierzi aderenta? Numai in filmele americane scirtiie rotile pe pamint si pe iarba.
Daca o roata nu-ti sciritiie intr-o curba asta nu inseamna ca ea sta fix pe asfalt, ci doar ca frecarea nu este suficient de mare (deci nici aderenta destul de buna) pentru ca materialul din anvelopa sa produca acel sunet. De altfel anvelopa se freaca continuu de asfalt, si acum fiind mai cald, particolele de nisip/praf/whatever intrind in smoala si indicele de frecare este mai mare (adica aderenta mai buna).
Este posibil ca acum sa auziti un scirt usor al anvelopelor fata pe asfapt si data trageti de volan stind pe loc. Toamna cind e praf mai mult pe asfalt nu auziti, oare pentru ca aveti aderenta mai buna?
Ca sa fac o analogie, freaca-ti degetul pe o farfurie proaspat spalata cu un detergent bun dintr-ala din reclame si freaca-ti degetul si pe una plina de grasime.
Vorbim de asfalt, nu de noroi, zapada, ploaie etc
Cand esti smecher la semafor si pleci tare scartiie rotii ca ai aderenta????
Franare brusca fara ABS - ai aderenta????
Asa ar trebui sa-ti scartaie rotii tot timpul in timpul mersului si pe drum drept. ca ai aderenta
Hai sa lasam tema asta ca esti cam pe langa si induci in eroare oamenii de buna credinta
Ultima oară modificat Mie Iul 25, 2007 6:08 pm de către ace117, modificat de 2 ori în total.
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING

http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
DESIGN BY ONO TUNING

http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN