Medium FAIL.
Cind mi-am schimbat discurile de frina una dintre piulite a fost mai capoasa si s-a barbierit. Pina la urma s-a desfacut cu o cheie speciala si dupa remontarea discurilor am pus-o doar de forma sa nu se corodeze prezonul. Dupa 100km s-a desfacut complet, daca nu eram atent o pierdeam pe drum. Asa ca m-am dus si i-am facut hexagonul din 17 in 15 la strung ca s-o pot stringe cit de cit cit merg in concediu. Zis si facut, hexagonul refacut, am luat o cheie din casa si am strins-o cit de cit, asa cum ziceam.
Inas avind vulcanizarea peste drum... ce-am zis eu, sa merg sa le spun la baieti sa mi-o stringa cu o cheie mai serioasa. Si au strins-o cu o cheie dintr-aia in cruce, facind cuplu cu ambele miini. S-a rezolvat si asta.
Acuma, ma intorc din concediu, intre timp am reusit sa gasesc si piulitele identice cu cele de pe masina (facute de Gorilla Automotive in Los Angeles) si merg la vulcanizare.
FAIL. Hexagonul de la piulita a cedat in cheie. Cei de acolo au incercat sa bata in sensul desfiletarii cu o dalta si s-a ajuns in stadiul asta:
Evident ca ce-a mai ramas din piulita (conul si ceva de deasupra) nu s-a miscat deloc.
Asa ca in dimineata asta prgatit deja sufleteste ca sint mari sanse sa trebuiasca taiata janta cu faiul daca vreau s-o mai dau jos ma pregatesc sa mai salvez cit se poate din janta in eventualitatea necesitatii polizarii conului intr-un cap de piulita:
Din fericire dupa lupte seculare ce-au durat vreo 20 de minute, piulita a cedat cu aceleasi minunate chei cu care am desfacut-o si initial cind s-a barbierit.

Din foarte mare fericire pagubele estetice sint minime:
Ce-am invatat din asta:
1. daca barbieriti o piulita inlocuiti-o instant.
2. daca nu aveti cu ce poate e mai bine sa n-o mai puneti, dar daca decideti sa-i refaceti hexagonul la o cota mai mica in absolut nici un caz n-o mai stringeti la specificatii (90-110Nm, in functie de masina, filetul prezonului, etc), ci doar la jumatate de atit cit sa stea sa nu se corodeze prezonul (sau gaura cu filet pentru cei care au prezoane in gaura cu filet si nu piulite peste prezon montat in fuzeta) pina gasiti ceva de schimb;
3. daca o dati in bara si la pasul asta atunci lasati piulita asa sparta cum e ea, n-o mai usurati de material incercind s-o bateti cu dalta. Stiu ca totdeauna exista un "daca" ("Daca se desface totusi asa??") dar nu functioneaza favorabil intr-un procent satisfacator.
4. Inainte de a va apuca de lucru sau de a pune pe cineva sa lucreze la o astfel de problema intrebati-l daca a mai facut, daca are scule dedicate acestui tip de operatiuni, samd. Intuitie si imaginate are tot omul, insa cind te pui cu fierul de obicei pierzi.
Acum janta e curatata si ceruita la loc dupa ce-am degresat-o cu alcool si spray de frine ca sa tina banda adeziva pe ea, sa scap de sprayul degripant, samd.