Vaca cu 6 viteze

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: Vaca cu 6 viteze

Mesaj de Mihay »

$$$ si cat parandaratul? :mrgreen:
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Pai totul a fost in regula si conform, nici o abatere, asa ca n-a fost nevoie teoretic. Oricum, pentru siguranta am uitat vreo 20RON pe acolo, nu de alta dar de la atitea gropi sa nu li se para ca masina are joc la nu stiu ce, sau ca frineaza inegal sau alte trasnai (cu care ai trece TUV daca se incadreaza in anumite tolerante, dar nu treci de RAR-ul romanesc unde nu sint norme, doar "bunavointa" celui care evalueaza masina).

Chiar am asistat la o chestie foarte naspa. A venit unul cu un smart brabus dintr-ala 1.0T de 100cp sau cit are, evident nu i-au gasit nimic in neregula, si s-au luat ca nus' ce chestie de plastic (care vine de pe prag si se continua prin spatele portierelor pe cupola) era gri, iar masina in certificat era trecuta rosie. A iesit putin scandal, ca ala a spus "bai dar cind am fost la rar si am omologat masina de noua asta au trecut, n-au trecut-o bicolora, ce vreti?!". Aia voiau sa-l trimita inapoi la RAR sa-i treaca aia bi-color rosu-gri. Ma rog... Asa am zis ca sa nu ma risc.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

Azi am pus vaca pe dyno. A strimbat toate boturile prezente prin urmatoarele valori la roata: 412.09Nm si 245BHP (BHP, nu PS). Puterea estimata la volanta e de 262.98BHP versus 257BHP/260PS declarati.

Pentru o vitica de 60k km nu e rau deloc. :ya

Adio Mr. STI 2009 :twisted:

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Pai si cand vedem si noi graficul ala de dyno???
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
mituc

Mesaj de mituc »

Astept pozele si respectiv fisierul CSV prin mail, ca graficele pe care le-au scos la imprimanta se opresc la 5000rpm dintr-un motiv pe care nici ei nu l-au inteles.

Si pina acolo treburile arata cam asa:

Imagine

Nu am insistat foarte mult pe corectitudinea pozelor, datele le voiam mai mult pentru mine ca sa vad ce se schimba odata cu modificarile pe care i le aduc masinii.

PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

o pierdere atat de mica nu am mai vazut si doi, 412 nm? stiam ca vaca are 350 cu 380 nm.. castigul de la ce vine?
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
mituc

Mesaj de mituc »

Astept de la astia fisierul CSV. deocamdata ma abtin de la alte comentarii pentru ca tocmai mi-au trimis prin mail ca e ceva gresit la calcularea cuplului, desi puterea e calculata corect. O sa iau CSV-ul trimis de ei si voi calcula cuplul pe baza puterii si turatiei in fiecare punct. 412Nm sint totusi 32 peste specs, ar fi fost prea frumos sa fie asa :)
Pierderile nu sint mici, cam astea sint la o mazda. in jur de 5%. Da, sint mici in comparatie cu altii (VAG, chiar si honda) dar astea sint :)

mituc

Mesaj de mituc »

Ok, de data asta graficul a fost practic generat offline pentru ca a trebuit sa calculam anumite valori de cuplu mai ales dupa 5000rpm bazindu-ne pe putere (care a fost masurata corect pe toata durata testului). Chiar si asa cifrele arata foaaarte bine: valoarea de cuplu maxim declarata de producator, 380Nm, e atinsa la 2805rpm, la 2987rpm cuplul este deja 399Nm si se mentine 391 si 402Nm pina la 4000rpm. 380Nm din nou la 4130rpm, iar intre 4800rpm si 5300 puterea sta sus intre 240cp si 253 (maxim atins la 5200rpm).
La 5500rpm (turatia de putere maxima declarata de producator) puterea masurata este deja de doar 230bhp.

Valorile de cuplu atit de mari la roata sint explicabile prin faptul ca de mai multe ori, pe parcursul monitorizarii prin portul OBD, am observat in ultimile luni tendinte de overboost, si anume desi presiunea maxima in admisie ar trebui sa nu sara de 15.6PSI (1.07bar) ea a crescut si pina la 17.8psi (1.22bar), diferenta fiind enorma (de obicei se face chiptuning sa se ajunga la asa ceva). Din fericire asta se intimpla pentru timp relativ scurt, probabil senzorul de presiune nu reactioneaza pe cit de repede pe cit ar trebui.

Asta e versiunea calculata:
Imagine

Si poza la poza dyno, cu problema de dupa 5000rpm:
Imagine

O sa mai facem o masuratoare pe 23 martie, dupa ce se pune admisia si intercoolerul. Intre graficele de mai sus exista destule disconcordante ca sa-mi fie greu sa le iau si ca reper. Dar e ok.

Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

nu ma plimbi si pe mine intr-o zi pe c.a. rosetti, asa sa se bucure si sufletelul meu? :applause
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

bey mituc eu n`am mai avut timp sa citesc tot . te-ai apucat sa montezi piesele comandate sau ce-i cu masuratorile astea ? la cine le faci si ce fel de stand e ?
mituc

Mesaj de mituc »

Nu, masina nu are nimic montat din ce a fost comandat si e 100% stock. Majoritatea vor fi montate pe 22 martie. Deja lucrurile devin putin infricosatoare odata cu alte modificari, in cazul unui chip tuning va trebui sa fac softul custom si sa pastrez tabelele de boost si load absolut stock pentru treptele 1 si 2 in WOT, respectiv 3 pentru mai putin de 4000rpm. Nu de alta dar la atita amar de cuplu deja tractiunea fata poate deveni o problema la viteze mici si valori de cuplu de peste 400Nm.
Si mai este infricosator si faptul ca pentru graficul pe care l-am generat mai sus am folosit niste valori destul de conservative, sa le mai trag in jos (probabil vi se va parea ciudat), pentru ca la calcul am folosit valorile de putere la roata/viteza (din care am calculat turatia si apoi cuplul) din poza de mai jos:

Imagine

Oricum voi reface testul pe 23 martie si vom vedea ce iese. Pina atunci sint destul de sceptic cu privire la valorile si graficele astea. Unii mi-au spus ca masina poate sa fie asa de vivace si din cauza rotilor foarte usoare, altii din cauza temperaturii relativ scazute (totusi acolo erau 16C, nu era chiar frig), altii ca ar fi o combinatie fericita intre ambele, dar totusi... :^o

Masuratorile au fost facute la firma la care scrie pe poze (dynopower.ro) si-s parteneri mastertuner. Au destul de multe masini modificate si respectiv masurate la activ, toate masuratorile au iesit cum trebuie ca si valori, lucru care ma bulverseaza total cind ma uit pe graficele de la masina mea si zici ca-i "chipata".

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

eu cred ca te vei indrepta catre un versus interminabil intre standurile dyno . Unul ok dpmdv ai al altora e cel de la Exelixis unde am fost cu Type R lui Silviu..daca vrei vorbim acolo
mituc

Mesaj de mituc »

Initial ma interesa strict diferentele intre statii. Probabil ca voi ramine in aceeasi zona de interes, nu ma intereseaza sa concurez cu nimeni, asadar eu sint unicul beneficiar al acestor cifre. Insa rezultatele m-au dat putin peste cap.

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nu e vorba de concurat ci de o masurare cat mai corecta. uite ce zic au : http://www.autorally.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=3441" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc

Mesaj de mituc »

Vaca cu sandale. Numai bine ce montam pneurile pe jante s-a stirnit o ninsoare dintr-aia cum n-am mai vazut de saptamina trecuta. Dar treburile arata bine:

ImagineImagineImagine

In mod absolut si total surprinzator, michelinurile astea puse pe jante de 18" au aproape acelasi confort pe care-l ofereau dunlopurile wintersport de 17" la aceeasi presiune (2.3bar).

Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”