Frate, deci eu am incercat sa merg la consum... 80 cu a5a, bucuresti-giurgiu retur, masina goala, abia gadilam pedala! Consum : 6.6l/100km! Enorm! Nu am depasit 90km/h! Ma depaseau si TIR-urile!
Eu mi-am facut altfel calculele!
1. Pt mine nu ar fi fost o problema sa dau 50% avans la diesel, mai stateam 2-3 luni si se rezolva!
2. Rata la diesel cu avans de 50% era mai mare cu 90 de lei fata de asta pe care o am acum - 500lei cu tot cu CASCO!
3. Ideea e ca bag benzina pe luna de 300 de lei cu care fac in medie 1000km! Adaug rata de 500 cu 300 si reiese ca eu cheltuiesc cu masina 800 de lei!
4. Daca aveam rata 590 de lei si aveam diesel, cu restul pana la 800 de lei, adica 210 lei, faceam cel putin tot 1000km, daca nu mai mult - pt ca folosesc masina mai mult afara, presupunand un consum de 5-5.5!
A mea afara papa minim 7!
Concluzia mea !!!
1. Dieselul costa mai putin daca ai rata la banca si dai avans de 50%
2. NU se merita benzina, diferenta intre HDI si 1.6i este COLOSALA! Am mers cu ambele masina si benzina e MULT sub diesel, atat ca si consum, cuplu, demaraj!
3. Daca vreti sa faceti ca mine un drum pana in Germania-Italia-Germania- Romania (5000km) doar din diferenta de pret benzina-motorina(0.2euro) , la un consum mediu de 8, este de 80 de euro!
4. La acelasi drum, daca aveti benzina veti consuma 400 de litri(consum 8 ), iar daca aveti diesel 300litri (consum 6) ... Deci o diferenta de peste 200 euro (diferenta pret + litri in plus la benzina)
5. Deci daca as fi avut diesel, vacanta mea ma consta cu peste 200 euro mai putin ( benzina vs motorina)
Sa nu uitati ca cei care au avut masina pe benzina si care faceau 20k pe an si si-au luat diesel, fac acum 30k, doar ca se simt mai bine ca alimenteaza mai rar... Si normal, daca papa la jumate ti-e si mai drag sa mai faci o tura pana la munte
Eu nu vreau sa mai aud de benzina! Priviti lucrurile vs luna calendaristica, pentru ca asa sunteti voi platiti, nu sunteti platiti la sute de mii de km, sau in ani... Sunteti platiti la luna! Faceti calculele raportate la o luna si o sa vedeti cat iesiti in pierdere cu benzina!