Si oricum, chiar am spus ca e o masina ok, o mai spun odata!, doar ca e prea scumpa.
Nu stiu de unde ai tu datele alea, dar la C4 meu revizia se face la 20000 km, asa cum m-a informat dealerul si asa cum scrie in cartea se service. La mine se face la 20k pentru ca am HDI 16V, ca daca nu era era 16V se facea la 30000 Km !!!
La 1.4 HDI (pe pejo 207) am facut prima revizie tot la 20000 km.
Tot in cartea service scrie ca distributia se face la 240000 km (sau 180000 in conditii grele - taxi).
La logan dCi de 70CP se face revizia la fiecare 10000 km, nu pentru ca asa spun eu ci pentru ca asa scrie in cartea de service a prietenului meu!
S-ar putea ca la motorul mai nou de 85 CP sa fie cum spui tu.
Iar legat de preturi: eu ma refeream exclusiv la revizii facute la dealeari, in perioada de garantie. Iar in aceasta perioada intretinerea dCi (la Logan) este cea mai scumpa.
Dupa ce iese din garantie ... sigur, poti sa faci revizia si in spatele blocului. Dar o revizie la dealear (unul serios) nu presupune doar schimbarea consumabilelor ci si o verificarea mai amanuntita, pusa pe Lexia, cautat posibile erori, facute upgraduri de soft daca e cazul, etc.
Asa cum spuneam, habar nu am cum si cand se fac reviziile la benzinare (indiferent de producator), postul meu se referea exclusiv la diesel.
Si sincer, am recitit comentariul meu anterior si nu pot sa-mi dau seama unde ai vazut ca spun ceva rau de Dacia?
pentru bossake: daca ai ulei Total full sintetic (sau alta firma serioasa) poti sa-l lasi si 40000, ca nu-si schimba caracteristicile !