Consum motoare diesel
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Consum motoare diesel
Inainte cu 30 km de a face plinul mi s-a aprins becul pt combustibil. Din cind am facut plinul si pina s-a aprins iar becul de combustibil+30 km am facut 1.050 km cu un consum afisat de 4.6l/100km. Am bagat vreo 55 litri (nu mai stiu exact, dar daca vreti neaparat caut bonul).
Viteza mi-o afiseaza destul de real pt ca ma verific mereu cu panourile informative de pe sosea, cele care iti arata viteza ta. Abaterea e de +/-2km/h. Deci distanta totala parcursa e reala.
In aceste conditii mi-a consumat 5.4 sau 5.6 l/100km, real.
Deci ce imi zice calculatorul de bord pt mine e o mare abureala.
Asa ca cei 3.8 afara sau 6 in Bucuresti s-ar putea sa nu fie chiar asa in realitate.
Viteza mi-o afiseaza destul de real pt ca ma verific mereu cu panourile informative de pe sosea, cele care iti arata viteza ta. Abaterea e de +/-2km/h. Deci distanta totala parcursa e reala.
In aceste conditii mi-a consumat 5.4 sau 5.6 l/100km, real.
Asa ca cei 3.8 afara sau 6 in Bucuresti s-ar putea sa nu fie chiar asa in realitate.
-
florinenache
- Numar Inmatriculare: PH 12 PYG
Salut,vlad scrie:Inainte cu 30 km de a face plinul mi s-a aprins becul pt combustibil. Din cind am facut plinul si pina s-a aprins iar becul de combustibil+30 km am facut 1.050 km cu un consum afisat de 4.6l/100km. Am bagat vreo 55 litri (nu mai stiu exact, dar daca vreti neaparat caut bonul).
In aceste conditii mi-a consumat 5.4 sau 5.6 l/100km, real.![]()
din ce cauze pot aparea erori in ce afiseaza calculatorul? la mine toamna trecuta avea eroare sub 0.1 iar acum cand i-am facut din nou consumul eroarea este in jur de 0.3
Citroen C4 Coupe 2007 1.6 HDI SX VTR
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
-
spooky
- Numar Inmatriculare: B-112-UFO
cand vine vorba de consum masina mea se comporta in continuare foarte bine... dar recordul l-am scos pe o distanta de vreo 500 km cu un 3.3%cpv_13 scrie:Inseamna ca eu cu 3,7 pe o distanta de 1300 km sunt campion
in mod normal, la cum merg eu viteza medie aproape 90 km/h consum de 4.0-4.2 prin tara (viteza de croaziera 100-110km/h)
la un drum toamna trecuta in germania si inapoi, cam 5000 km, am scos 3.9%. viteza autostrada a fost constanta de 125 km/h. (verificat si in calcul motorinei consumate, nu doar ce imi zicea calculatorul de bord)
PS: fara statia CB nu as scoate consumul acesta.
C4 1.6 HDi 110CP SX, gris fer, 299.000 km din 07/2006
Mitsubishi Pajero Sport GLS 2.5TD din 2003 - expeditii offroad
Radioamator YO3INP - Yeasu FT-8900 + antena fixa
Statie CB President Harry III ASC + antena fixa
INFOCON, RUFOn, UFOpedia, Statie Meteo
Mitsubishi Pajero Sport GLS 2.5TD din 2003 - expeditii offroad
Radioamator YO3INP - Yeasu FT-8900 + antena fixa
Statie CB President Harry III ASC + antena fixa
INFOCON, RUFOn, UFOpedia, Statie Meteo
- caraman
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
- Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV
Eu am facut acum o luna un drum pana in republica si inapoi, la dus am avut afisat consum de 3.8, cand am ajuns acolo bineinteles ca am facut plinul, (ii 4 Ron litru),dupa, afisat aveam ~1400km autonomie; pana la cluj am facut 800, eram incarcat bine + tot drumul a plouat, nu am avut unde ii da bice, si prin cluj cam inca 300km = 1100km cu un rezervor.....per total is multumit.
Cine vrea mai mult sa-si ia electrica !!
Cine vrea mai mult sa-si ia electrica !!
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Deci 1100 km cu un plin adica cu cam 55 litri iti iese un consum real de aproximativ 5 l/100 km. Deci nu e 3.8l/100 km cum afiseaza la bord.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
asta e ...puneti`va GPL si o sa aveti si afisaj corect 100% al consumului , si consum mai mic... 
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Crezi ca balena e mai precisa in aprecierea consumului ?
Pt cei care fac drumuri lungi si predominant extraurbane se merita montarea GPL-ului pe diesel.
Pt cei care fac drumuri lungi si predominant extraurbane se merita montarea GPL-ului pe diesel.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
nici nu am pretins asa ceva...
- caraman
am avut un consum mixt de 5l/100 - daca faci calculul cu 1400km autonomia afisata, la 55litri, vina cam 3.9 - o eroare oricum e prezenta;
Cat despre consumul urban, in ultima vreme am cam 6.3-6.5, dar merg mai agresiv de cateva saptamani(e cald si te grabesti acasa)!!
GPL pe diesel.. este o alta alternativa, ulei de bucatarie uzat cu adititvi!!
Cat despre consumul urban, in ultima vreme am cam 6.3-6.5, dar merg mai agresiv de cateva saptamani(e cald si te grabesti acasa)!!
GPL pe diesel.. este o alta alternativa, ulei de bucatarie uzat cu adititvi!!
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
GPL pe diesel nu va afecta motorul si iti creste puterea, scade consumul.
Uleiul reciclat ... pe linga aditivi nu sint convins ca nu iti afecteaza sistemul de injectie si puterea e maxim egala cu motorina normala. Fiind cifra cetanica mai mica si consumul va fi mai mare, deci nu prea vad avantaje.
Uleiul reciclat ... pe linga aditivi nu sint convins ca nu iti afecteaza sistemul de injectie si puterea e maxim egala cu motorina normala. Fiind cifra cetanica mai mica si consumul va fi mai mare, deci nu prea vad avantaje.
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
consumurile la mii de km nu sunt reale pt un anumit mediu. resetarea la fiecare alimentare si notarea valorilor va produce o imagine mult mai clara.
bine acum daca cineva cu diesel merge doar plin pe plin totusi vor fi distante lungi. eu ma refer la 300km maxim, pt ca atunci ai un consum la saptamana. astfel poti sa vezi fluctuatiile chiar daca mici. si stii ca saptamana asta va incepe scoala (cand e cazul) si analizezi diferentele de consum aparute.e simplu sa tii asa vreo 2000km un consum mic, si apoi sa te miri de ce in 2 saptamani ti-a papat la combustibil in draci. ca e defecta masina etc... consumul acela mediu pe multe mii de km este o medie atat de diluata incat sa scoti 20% in 300km tot nu o modific radical
bine acum daca cineva cu diesel merge doar plin pe plin totusi vor fi distante lungi. eu ma refer la 300km maxim, pt ca atunci ai un consum la saptamana. astfel poti sa vezi fluctuatiile chiar daca mici. si stii ca saptamana asta va incepe scoala (cand e cazul) si analizezi diferentele de consum aparute.e simplu sa tii asa vreo 2000km un consum mic, si apoi sa te miri de ce in 2 saptamani ti-a papat la combustibil in draci. ca e defecta masina etc... consumul acela mediu pe multe mii de km este o medie atat de diluata incat sa scoti 20% in 300km tot nu o modific radical
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Eu cind fac un consum real de la plin la plin resetez contorul kilometrilor si cel care imi afiseaza consumul mediu si tot ii da cu virgula.
- caraman
Sincer, care dintre voi se gandeste serios sa-si puna GPL pe diesel? Ideia cu uleiu de bucatarie e aplicata de cel care nu ii pasa deloc de masina.
Vis-a-vis de resetat kilometri si consumul, eu o fac chiar mai des, la fiecare alimentare, dar alimentez cam odata pe saptamana cu 20 de litri; asta daca nu plec din oras.
Vis-a-vis de resetat kilometri si consumul, eu o fac chiar mai des, la fiecare alimentare, dar alimentez cam odata pe saptamana cu 20 de litri; asta daca nu plec din oras.