Vaca cu 6 viteze

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Vaca cu 6 viteze

Mesaj de mituc »

UPS kicks ass! Azi la amiaza am primit garniturile trimise din Canada miercuri dupa amiaza la ei (20:18 ora noastra, 13:18 ora lor). Dar a si costat transportul de 2 ori cit garniturile... :shock: :(
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

mituc scrie:Pai cu benzina de 101 facea 254 la roata 100% stock... asta mi s-a parut cel mai mare lucru. Apoi dupa ce am inceput sa modific puterea era cam tot pe acolo ca si la altii cu aceleasi modificari (-/+ 1-3WHP).
Man... mie mi se pare SF ce zici tu acolo... La 260CP la motor NU ai cum sa ai 254cp la roata... Ar fii singura masina din istorie cu pierderi atat de mici... Este imposibil...

P.S.: Evo X LA ROATA 100% STOCK face 245-250cp...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
mituc

Mesaj de mituc »

Atit a spus Dyno, atit spun si eu. Nu uita ca e tractiune fata, nu intergrala, deci pierderile sint undeva la 5-8% nu 15-20.
De obicei modelele astea scot intre 242 si 255 la roata, eu am fost norocosul cu 254. Asta inseamna clar ca motorul a facut mai mult atunci in conditiile alea (s-au estimat 274.38 mai exact), nu ca are pierderi de 2% in transmisie. Pentru ca asa cum spuneam dupa ce am inceput sa modific eram pas la pas cu altii cu modele similare si modificari similare (chiar cu 2cp la roata mai jos, ceea ce era putin frustrant :) ).

Daca ma pui sa explic... nu stiu, asta a iesit de fiecare data si rezultatele au fost consistente, fara sa se umfle nimic (eu voiam doar sa stiu de unde plec si unde ajung). Si s-a plecat de la 254 la roata si dupa admisie, intercooler + soft s-a ajuns la 275 la roata.
Si orice "du-te bai de aici" se poate desfiinta usor cu date verificate si cit se poate de palpabile (acceleratie inregistrata pe dyno, pe scule de diagnoza, pe gps). ..Sau cu o comapratie cu plecare roata-la-roata cu alta masina care "se stie" "exact" cit are.

Ca ti se pare deplasat... posibil, ca tu ai evo... eu ti-am spus sa-ti iei MPS :)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ca si lui Silviu si mie mi se pare SF, dar o fi altfel la MPS!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Man... nu e vb de asta... daca mai cauti pe net... alti care au testat MPS-uri nu au scos mai mult de 230-235CP LA ROATA...

Nu contest cresterea de putere... doar valoarea... "la roata"... de la care s-a plecat... Probabil ca este un dyno mai optimist...

mituc

Mesaj de mituc »

Pai daca ai sa cauti pe net ai sa dai fix peste ce-ti spun eu. 235cp iese pe mustang dyno, iar pe dynojet la roata 230-235 iese la mazda 6 MPS, nu la 3MPS.
Dynojet e el mai optimist de felul lui, iar cel pe care am testat era un dynojet reglat ok (chiar dadea valori usor sub ale altora). In plus, valorile date de producatori in general cam bat cu valorile pe dynojet dupa aplicarea corectiilor de pierdere in transmisii. Si inca, daca vei calcula puterea luind in calcul valorile de acceleratie si masa masinii iar vei da peste valosi similare cu dynojet.
Cel mai nerealist dyno e dynapack care citeste mai sus decit dynojet si dupa parerea mea nerealist dovedit cu calcule pe hirtie. Insa fiecare metoda de masurare are logica ei.

Apoi, indiferent ce gasesc pe net eu stiu ce am obtinut la 2 masuratori consecutive din aceeasi zi, plus la altele de dupa cu care am facut si comparatii cu alte masini cu modificari similare si testate pe dinamometre similare. Net-ul poate sau poate sa nu dea cu ce e in teren la fix 1 metru de tine si de asta (speculatii cu ce gasesti sau ce se spune pe "net", respectiv valori umflate cu corectii in loc sa le iei pe cele la roata) m-am ferit inca de la inceput.

Acuma, ca eu iti spun ce am masurat si tu spui ca nu crezi...e altceva :) Putem compara cu proxima ocazie ;)

Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

mituc scrie: Acuma, ca eu iti spun ce am masurat si tu spui ca nu crezi...e altceva :) Putem compara cu proxima ocazie ;)
Cu cea mai mare placere man... Te astept cu un semn...

Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

Aveti grija sa filmati..
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
mituc

Mesaj de mituc »

Shadow scrie:Cu cea mai mare placere man... Te astept cu un semn...
Mda, datile trecute am aflat in sibiu ca ajung acasa prin bucuresti... mai putin ultima data cind stiam dar nu stiam cind :)
Victor.VR scrie:Aveti grija sa filmati..
Pai nu ne pricepem nici unul la regie si film... dar cred ca o sa ne filmam cum eu si shadow fugim unul in jurul celuilalt in timp ce mihay arunca in noi cu boabe de struguri.

fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

videeoooo pt asa o intrecere sportiva si prieteneasca sper sa nu se lase cu suparari eu as merge pana la Bucuresti:D
mituc

Mesaj de mituc »

Nu stiu despre ce intrecere vorbiti aici... era vorba de o ciocolata calda si o sedinta foto cel mult.

Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

Am crezut ca va masurati rotile si stabiliti care are mai multi cai la roata :D
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

like la ce scrie Victor
mituc

Mesaj de mituc »

S-au schimbat garniturile si acum se aude fix ce trebuie sa se auda! :ya

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

bai ce mananca astia ai vostrii...caii? ati luat-o razna :mrgreen: mituc ai numarul de telefon :mrgreen: astept si eu sa suni ca m-ai facut curios :hi
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”