Garantia piesei schimbate in garantie

Ghelmat
Numar Inmatriculare: B 84 GAT

Garantia piesei schimbate in garantie

Mesaj de Ghelmat »

Stie cineva care e perioada de garantie acordata pieselor schimbate (constatate cu defect de fabricatie sau care se defecteaza) in termenul de garantie al masinii,dat de producator?
Nu ma refer la consumabile.Ma refer de ex la kit ambreiaj, vaporizator,electrovana ....
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Re: Garantia piesei schimbate in garantie

Mesaj de Bogdan98 »

Orice piesa montata in service reprezentanta indiferent ca masina este sau nu in garantie beneficiaza de garantia legala acordata in baza certificatuluide garantie si a facturii de manopera care se emite la sfarsitul lucrarii.
In concluzie, o piesa schimbata in perioada de garantie, sau dupa expirarea perioadei de garantie, beneficiaza de garantia stipulata in certificatul de garantie (care este obligatoriu pentru orice piesa - in cazul nostru aprobata RAR - o sa vedeti la orice magazin auto, ca pe cutiile pieselor de schimb, exista o eticheta ovala, mica, cu insemnele RAR - ceea ce confirma ca acea piesa este "autorizata", cu alte cuvinte nu este piesa contrafacuta).
Perioada de garantie la piesa schimbata in garantie se prelungeste cu zilele cat a stat in service (daca se repara) sau cu garantie noua (perioada incepe de la 0) - exista si o reglementare legala in sprijinul afirmatiei, dar nu o am la indemana ca sa pot sa spun care este.

Cititi si articolul urmator: http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... viceurile/" onclick="window.open(this.href);return false; (este destul de interesant)
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Bogdan98 scrie:Orice piesa montata in service reprezentanta indiferent ca masina este sau nu in garantie beneficiaza de garantia legala acordata in baza certificatuluide garantie si a facturii de manopera care se emite la sfarsitul lucrarii.
In concluzie, o piesa schimbata in perioada de garantie, sau dupa expirarea perioadei de garantie, beneficiaza de garantia stipulata in certificatul de garantie (care este obligatoriu pentru orice piesa - in cazul nostru aprobata RAR - o sa vedeti la orice magazin auto, ca pe cutiile pieselor de schimb, exista o eticheta ovala, mica, cu insemnele RAR - ceea ce confirma ca acea piesa este "autorizata", cu alte cuvinte nu este piesa contrafacuta).
Perioada de garantie la piesa schimbata in garantie se prelungeste cu zilele cat a stat in service (daca se repara) sau cu garantie noua (perioada incepe de la 0) - exista si o reglementare legala in sprijinul afirmatiei, dar nu o am la indemana ca sa pot sa spun care este.

Cititi si articolul urmator: http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... viceurile/" onclick="window.open(this.href);return false; (este destul de interesant)
visezi frumos...
cere tu certificat de garantie separat, declaratie de conformitate, acte de provenienta la piesele ''de origine'' cumparate din reteaua Citro( si de oriunde in general...)...sa vezi ce-ti dau astia! (le aduc din china si turcia cu containeru' la ''kg'' si le vand ca originale!)
si cauta tu marcaj RAR pe cutii! :lol:
cand se defecteaza, te intelegi cu ei sau bagi OPC-ul pe felie...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

ai garantie cat are masina. daca schimbi in ultima zi a garantiei ambreiajul si dupa 2 zile iti pica nu mai ai garantie. suna stupid dar nu eu am inventat asta
cisu

Mesaj de cisu »

Mihay scrie:ai garantie cat are masina. daca schimbi in ultima zi a garantiei ambreiajul si dupa 2 zile iti pica nu mai ai garantie. suna stupid dar nu eu am inventat asta
:lol: :lol: :lol: nu suna stupid, suna normal!
asta daca nu dovedesti ca au facut intentionat sa se strice asa! :lol:
( hmmm....)
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Asa mi s-a spus si mie: o piesa schimbata in perioada de garantie a masinii, beneficiaza de garantie cat are intreaga masina, cu extrem de mici exceptii cum ar fi anvelopele. Altceva chiar nu-mi vine in minte ....

P.S. Nu este ca la calculatoare unde daca ti se defecteaza o piesa si ti-o schimba si garantia acesteia, in mod special, se calculeaza din momentul schimbarii, + ca intreg ansamblul primeste extindere de garantie pe perioada cat nu ai fost in posesia lui si a fost in service.
C4 1.6i 16V Berlina
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Intreb eu azi la munca, si revin cu un raspuns concret. Tema in cauza a fost dezbatuta pe mai multe forum-uri.

Off: @cisu: vino intr-o vizita la mine la munca. Si o sa vezi eticheta aia RAR pe toate cutiile cu piese.
cisu

Mesaj de cisu »

Bogdan98,
Unde la tine ''la munca''?
Daca ai etichete pe toate cutiile cu piese, sigur etichetele sunt false... eu stiam ca se ''timbreaza RAR'' numai piesele care pot afecta siguranta circulatiei pe drumurile publice a auto respectiv... asa ca daca ai eticheta RAR pe chiar pe toate piesele, patronu' are tipografie in spatele curtii...
Mai ales ca astia de la Citro-Peugeot, zic ca aduc piesele din Fr. pe comanda... Am luat eu piese de origine de la Eurial, si niciuna nu era etichetata RAR (avea doar ambalaj ''original'' Cito-Peug). Pentru un certificat la un injector diesel, m-am certat cu ei 15 minute, dupa care mi-au facut unu la imprimanta, cum le-am spus eu... Cat despre actele de provenienta a pieselor... #-o
( hmmm....)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Confirm si eu ca nu exista niciun certificat rar pe piesele de origine! Am luat si de la peugeot si de la Citroen, si nu aparea niciun timbru/certificat, si nici nu ar avea de ce sa apara ca doar vin din Franta piesele alea!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Intr-adevar, acel timbru RAR nu este pe toate piesele (mea culpa). Dar le-am vazut atat de des, incat mi s-a parut ca-s pe toate.

Ca nu au vrut cei de la Eurial sa iti dea certificat, e problema lor, intrucat poti sa-i reclami la OPC. Sunt obligati sa dea certificat de garantie la ORICE piesa noua.
Noi avem tiparit pe factura pe spate, Certificat de Garantie si Calitate, unde se spune cam asa:
Termenul de garantie este de 24 luni de la data livrarii, fara limita de km.
Avand si service, orice piesa inlocuita si trecuta pe factura, beneficiaza de acest certificat de garantie.
Bineinteles, exista si clauze de neacordare a garantiei - de ex: defectiuni cauzate de o montare necorespunzatoare (tinand cont ca noi facem distributie in principal, clientul poate sa isi monteze singur piesele, sau la un "service" in coltul strazii), utilizarea piesei la alte aplicatii decat cele indicate in catalogul producatorului, etc.
Ca act de provenienta a unei piese (oarecare), nu exista decat factura originala de la producator (cel putin in cazul nostru - intrucat le aducem de la producator, nu de la vreun distribuitor) si bineinteles niste certificate de calitate acordate de producator (dar astea sunt generale si se refera la toata gama de produse a acelui producator).
In concluzie, cel putin in mod normal, garantia unei piese schimbate, este aceea din certificatul de garantie. Nu conteaza ca masina in cauza mai are 2 luni din garantie.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

O parte dintr-un deviz (factura) de la Citroen Cluj (Europcar).

Imagine
Cu poza asta cred ca am zis tot.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Pai nu stiu ce ai zis cu poza asta, dar masina ta nu mai este in garantie...
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Eu m-as mira ca o piesa schimbata cu 2 zile inainte de expirarea garantiei masinii sa isi piarda si ea garantia. Nu cred asa ceva. E mai mult decit absurd. Daca expira garantia masinii, la piesa noua nu reparata are garantia de producator de x luni, sau ca incazul Europcar de 12 luni acordata de service pt piesele lor.

Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Din pacate asa e, poate sa se fi schimbat ceva dar nu cred!
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Nasol daca e asa cum ziceti voi. Dealtfel in Romania totul e posbil.

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”