Garantia piesei schimbate in garantie

cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Re: Garantia piesei schimbate in garantie

Mesaj de cisu »

E oarecum logic... tu nu dai nimic (nu platesti in plus ) pentru piesa schimbata in garantie, si nici pt manopera... (deci nu te costa decat... stresu'). Service-ul nu pune piesa de la el ( nu suporta c/valoare piesa), iar pt orele de manopera e platit de producator (suporta ca el a gresit treaba)!
Masina are garantie fata de tine ''x'' ani, pe care producatoru', cu concursul retelei de service autorizat, e obligat sa ti-o asigure. Deci masina sa nu aiba probleme x ani...
El schimba tot ce cade in garantie...fara sa platesti, deci nu iti prelungeste garantia la piesa schimbata, peste perioada de garantiei a masinii in care a fost incorporata. (altfel, cred ca tu ai profita de o garantie suplimentara nemeritata!)
E alta problema daca producatoru' (citro) masinii se indreapta impotriva producatorului piesei(ambreiaj de ex...) pentru despagubiri, daca piesa avea vicii/defecte de fabricatie! Nu te priveste pe tine...Si Citro are garantie de la furnizori... eu un lant intreg...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Bogdan tu nu ti-ai schimbat ambreiajul pe sfirsitul garantiei ? nu ti-au dat garantie la el 40.000 km ?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
cisu

Mesaj de cisu »

vlad scrie:Bogdan tu nu ti-ai schimbat ambreiajul pe sfirsitul garantiei ? nu ti-au dat garantie la el 40.000 km ?
Ar fi posibil si asa: Service-ul daca vrea, iti da garantie la piesa respectiva (peste garantia masinii) daca a platit-o si are garantie de la producatorul piesei... si pt manopera ( ca nu cumva manopera defectuoasa sa cauzeze defectarea piesei). (oricum, daca piesa s-a defectat din cauza manoperei, pe cale de consecinta beneficiezi de inlocuirea gratuita a piesei de catre service, dar nu pe garantia piesei, ci pe motiv de culpa a service-ului pt montare gresita, care a dus la defectarea piesei) E o raspundere personala a serviceului, pe care trebuie sa o accepte la constatare sau sa le-o dovedesti cu expertiza.
Restul depinde de contractele incheiate intre service- producator auto, producator- furnizori...
- daca nu e defect cauzat de manopera defectuoasa, cred ca platesti manopera... (service-ul recupereaza banii pe piesa sau alta piesa de la vanzator... deci nu pierde nimic... nici nu castiga, decat IMAGINE, si poate un pic de manopera) Dar asta cred ca e, sau ar trebui sa fie o POLITICA a fiecarei firme in parte... Service-ul cred ca s-ar putea regla cumva cu citroen, daca piesa e de la ei, sau cu alt furnizor de piese de origine, daca au contract in acest sens cu Citro... E f. complicata situatia, in lipsa informatiilor despre contractele dintre producator-furnizor-service...
Ideea e ca masina ar trebui privita ca '' o singura piesa'', la care ai garantie ''x'' ani, GRATIS! nu te intereseaza cat are garantie fiecare reper in parte, pt ca nu ai cumparat fiecare piesa in parte, ci o masina gata asamblata. Problema garantie fiecarei piese in parte, nu se pune intre cumparatorul final si producatorul masinii!
( hmmm....)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

vlad scrie:Bogdan tu nu ti-ai schimbat ambreiajul pe sfirsitul garantiei ? nu ti-au dat garantie la el 40.000 km ?
Eu am schimbat ambreiajul pe garantie la 12 000 km! Urmatorul l-am schimbat pe la vreo 70 000 din banii mei!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Ghelmat
Numar Inmatriculare: B 84 GAT

Mesaj de Ghelmat »

Multumesc pentru raspunsuri. Am pus intrebarea asta pentru ca am avut urmatorul "noroc":
Anul trecut prin februarie/martie, cand inca mai aveam masina in garantie am schimbat kit-ul ambreiaj evident in garantie.(nu stiti dupa cate discutii, certuri si verificari ale marilor tehnicieni ai Citroen Romania)
Garantia masinii a expirat anul acesta in 21 martie. Inainte cu o saptamana am sesizat iar niste neregului, am fost la service, dar nu i-au dat de cap. Pe 20 martie, avand drum pe langa Baneasa m-am oprit sa-mi incerc norocul - daca depisteaza sau nu defectiunea (normal ca nu mai agata), dar intelegerea a fost ca bonul de comanda ramane deschis si daca se amplifica si se stabileste defectiunea se remediaza.
Eh, si problema s-a amplificat pana a cazut de tot intr-o singura zi, acum vreo 3 sapt. Ambreiajul agata, "haraia" si "piuia" :) pana a inceput sa miroasa a incins, moment in care am pus masina frumos in garaj si am facut o sesizare catre Citroen.
Raspunsul a venit ieri, dupa 2 sapt jum., normal nedandu-mi castig de cauza.
In concluzie am avut un ambreiaj schimbat acum un an cu care am facut vreo 22.000 km.
Nu va imaginati ca rup strazile si soselele !!!
Am gasit kit de ambreiaj de la Sachs, made in Germany, un pret foarte bun. Ma gandesc sa incerc si altceva decat Valeo care vad ca e slabut.
Apropo de asta daca va intereseaza piese auto eu am gasit la unii in Tulcea, Cormar Distribution, fac livrari in Bucuresti (id mess : cormar.distrib@yahoo.com)
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Eu am avut sachs pe masina pus de cei de la citroen, si a cedat si ala dupa ceva timp.. Acum am LUK cu volanta veche rectificata si e cat de cat ok!
Imagine
Ghelmat
Numar Inmatriculare: B 84 GAT

Mesaj de Ghelmat »

Mi-e sa nu fie si din cauza volantei. Prea de tot sa pice intr-un an.
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Pai la altii a dat semne ca se strica dupa 6000km, pt ca s-a schimbat doar ambreiajul nu si volanta!
Imagine
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

(incep sa trag concluzia ca daca schimbi kitul de ambreaj, e indicat sa schimbi si volanta...)
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

e ideal.....dar eu incerc sa nu ma mai gandesc...ce sa va spun ca am schimbat 2 kituri si acum sesizez ca incepe din nou sa tremure????
.....
nu mai zic nimic.....pasta merg cu el pana o crapa!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
cisu

Mesaj de cisu »

Ghelmat scrie:Multumesc pentru raspunsuri. Am pus intrebarea asta pentru ca am avut urmatorul "noroc":
Anul trecut prin februarie/martie, cand inca mai aveam masina in garantie am schimbat kit-ul ambreiaj evident in garantie.(nu stiti dupa cate discutii, certuri si verificari ale marilor tehnicieni ai Citroen Romania)
Garantia masinii a expirat anul acesta in 21 martie. Inainte cu o saptamana am sesizat iar niste neregului, am fost la service, dar nu i-au dat de cap. Pe 20 martie, avand drum pe langa Baneasa m-am oprit sa-mi incerc norocul - daca depisteaza sau nu defectiunea (normal ca nu mai agata), dar intelegerea a fost ca bonul de comanda ramane deschis si daca se amplifica si se stabileste defectiunea se remediaza.
Eh, si problema s-a amplificat pana a cazut de tot intr-o singura zi, acum vreo 3 sapt. Ambreiajul agata, "haraia" si "piuia" :) pana a inceput sa miroasa a incins, moment in care am pus masina frumos in garaj si am facut o sesizare catre Citroen.
Raspunsul a venit ieri, dupa 2 sapt jum., normal nedandu-mi castig de cauza.
In concluzie am avut un ambreiaj schimbat acum un an cu care am facut vreo 22.000 km.
Nu va imaginati ca rup strazile si soselele !!!
Am gasit kit de ambreiaj de la Sachs, made in Germany, un pret foarte bun. Ma gandesc sa incerc si altceva decat Valeo care vad ca e slabut.
Apropo de asta daca va intereseaza piese auto eu am gasit la unii in Tulcea, Cormar Distribution, fac livrari in Bucuresti (id mess : cormar.distrib@yahoo.com)
Daca ai sesizat problema in garantie, chiar si in ultima zi, trebuia sa iti repare gratis... OPC in caz de refuz...si judecata (daca mai era cazul)...recuperai sigur pretul si cheltuielile
Din cate vad eu : CITROEN ROMANIA E O JIGODIEEEEE!!!
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”