Filtru polen

Scrie răspuns
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Filtru polen

Mesaj de cisu »

Voi ati gasit filtrul de polen deformat in locasul lui?
La mine e a doua oara cand il gasesc asa. Asta are numai 3 luni si s-a cocosat deja...
nu l-am mai schimbat, ca era relativ curat, dar i-am bagat doua lamele din tabla de aluminiu, ca sa ii pastreze forma initiala, sa nu se mai deformeze...Atentie: Lamelele le-am bagat pe sus pe unde intra aerul de afara, ca nu cumva sa cada in tubulatura climatizarii... lamelele se taie sa intre putin fortat, sa intinda cartonul filtrului in pozitia initiala...
Va e utila informatia?
Imagine

Imagine

Eu m-am invatat minte si o sa pun lamelele de tabla la orice filtru nou de polen... ca am vazut ca toate se deformeaza, pt ca nu au cadrul rigid pe toate cele 4 laturi (decat pe 2)... Si cele super scumpe (''de origine'') sunt la fel?
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
VALLY_C4
Numar Inmatriculare: nt-12-law

Re: Filtru polen

Mesaj de VALLY_C4 »

nu. cand il schimbi arata normal.
Citroen c4, 1,4. 16v, 90cp... si atat!!!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

eu stiu de prin serviceuri ca este o problema frecventa. e locasul putin cam ingust sau incomoda montarea lui . au fost scoase destule asa strambe..
cisu

Mesaj de cisu »

alea ramase drepte or fi fost de alta calitate (producator) daca arata normal, sau nu s-a folosit niciodata la maxim ventilatia... ca banuiesc, ca se stange de la forta de absorbtie mare, creata la vitexa maxima a ventilatorului climatizarii ... daca mai e si umezit pe timp de ploaie...
( hmmm....)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Si la mine se intimpla mereu acest fenomen. La primul filtru am crezut ca a fost montat gresit. Pe al 2-lea l-am dat jos dupa vreo 10.000 sa vad cum mai arata si era iar indoit. Peste alti 3.000 iar era indoit, deci e o buba pe undeva. O sa incerc si eu ca Cisu acum la "revizia" urmatoare.
L.E: Cisule, daca tot ai taiat aluminiul si mai tii minte, zi-ne si noua dimensiunile sa intre un pic fortat sa nu ne mai chinuim noi.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
cisu

Mesaj de cisu »

Esti chiar culmea... nu sunt dimensiuni critice. Nu stiu cat au, ca le-am taiat la fata locului, la ochi. Am avut niste tabla de aluminiu de 0.8-1mm grosime prin masina, si am taiat-o dupa filtru... sa se potriveasca, sa intre fix, nici sa rupa hartia, nici sa joace acolo. Nu e obligatoriu sa fie tabla, poate sa fie si plastic mai dur. Trebuie doar sa ai grija sa le pui astfel incat la montarea filtrului sa vina sus (le tine hartia), sa nu cada in tubulatura. Daca aveam un alt adeziv (non toxic) decat super glue, le si asiguram cu o picatura, la capete.
Probabil filtrele alea mai scumpe au tot cadrul intarit... Astea pe care le-am schimbat eu au doar pe doua laturi intaritura, si d-aia se deformeaza. Lamelele pot fi refolosite (Al nu oxideaza)... :wink:
Verific daca tine asa si ii pun cate o picatura de prenandez la capete, sa nu zboare tablele d-acolo, desi stau intzepenite destul de bine.( sau mai bine, cu ceara din aia de pistol :idea: )
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”