nu se mai deschide capota la motor

Scrie răspuns
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

nu se mai deschide capota la motor

Mesaj de Aiurica »

am incercat si eu azi sa ridic capota...si surpriza...nu se mai deschide....
am tras...am facut si socuri ...si la capota concomitent cu tragerea manerului si singurul lucru care am reusit sa-l fac a fost sa rup manerul....
draci o gramada....bineinteles! :evil:
luni ma duc sa vad ce si cum....
vi s-a mai intamplat asa ceva...ati rezolvat-o cumva?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: nu se mai deschide capota la motor

Mesaj de commandorsteel »

cred ca nu i-a placut face-liftu' facut de tine si s-a razbunat ::P (incearca si tu cu o ranga :hi )

cred ca s-a blocat ciocul ala care tine capota inchisa...dar sunt sigur ca la un service se rezolva treaba.
incearca sa stai langa ei, ptr ca nu cred ca e prea greu de deschis, dar trebuie sa stii pe unde sa umbli #-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

am rezolvat-o...insa sincer am avut noroc, pt ca eu am taiat masca aia de sub capota si un prieten cu maini mai subtiri a reusit sa bage mana cu o surubelnita si a tras de cele 2 ciocuri...
sincer nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca nu reuseam sa bagam pe acolo ceva.....
commandorsteel
PowerSteel

asta era singura solutie??? :shock: sa tai masca??
altfel nu se putea? :-k
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

pai pe unde sa bagi mana sa ajungi la incuietoare?
commandorsteel
PowerSteel

hmm.. eu cred ca , daca te duceai in vitan pe la dezmembrari... sigur gaseai un meserias care sa ti-o desfaca fara sa-ti rupa nimic. mie la fordul mondeo mi se stricase incuietoarea (electrica) de la usa stg spate - cei de la reprezentanta ford au zis ca nu au cum sa-mi deschida usa decat daca rup tapiteria de interior, ptr ca suruburile de prindere sunt de jur-imprejurul usii- asa ca m-am dus sa caut o alta tapiterie pe la dezmembrari, iar in vitan m-a ajutat unu de acolo... de mi-a scos usa numai cu o surubelnita si un patent ( :shock: :shock: ) fara sa strice nimic.
ImagineImagine
Imagine
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Eu as fi incercat pe elevator, scut dat jos si o tija/sarma groasa si lunga sa ajunga la incuietoare... poate o fi loc, poate n-o fi... inca nu m-am uitat...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
WENOX

Mesaj de WENOX »

daca gasiti o solutie la problema asta, va rog sa o spuneti, ca am patit-o si eu azi, nu se ma deschide capota... :( eventual daca ma poate ajuta cineva cu o poza de la ciocul ala care tine capota ca sa imi fac o idee cum sa il abordez. multumesc!
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Miine dimineata daca nu uit o sa iti fac si tie o poza.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
WENOX

Mesaj de WENOX »

Dupa o cautare mai amanuntita pe net, se pare ca am gasit o cauza comuna a blocarii capotei. S-ar parea ca se acumuleaza mizerie si se corodeaza sistemul de inchidere plus arc capota, de aceea nu isi mai face treaba. O posibila rezolvare ar fi niste zgaltaituri ale capotei si e posibil sa isi dea drumul, se recomanda deasemenea sa se curete bine locul cu WD-40 sau alt degripant si sa se unga cu ulei, dar asta dupa deschiderea capotei. Am atasat si o poza "explodata cu locatia sistemului. Eu unul voi incerca asta chiar acum seara, sper sa mearga!
Imagine
Imagine
WENOX

Mesaj de WENOX »

Gata baieti, i-am dat de capat. A fost putina chinuiala dar s-a terminat cu bine. Treaba sta in felul urmator: camasa (bowden-ul) cablului de la capota e prins spre inchizatoare cu o clema de metal direct in plastic. Ei bine, aceasta camasa nu era stransa destul de bine de clema si s-a deplasat in fata, iar cablul a ajuns sa fie prea lung ca sa mai traga de parghie, s-a rezolvat usor, a trebuit sa trag de camasa mai in spate, rezultand astfel o lungime optima a cablului. Tin sa mentionez ca e aproape imposibil sa deschizi capota fara sa dai jos scutul de plastic de sub masina. Dupa ce se da jos scutul, poti sa ajungi cu mana destul de usor pana la mecanism si impingi parghia direct cu degetele :D .
Imagine
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

WENOX...nu m-ai crezut din prima ca trebuie dat scutul jos... se pare ca am avut dreptate...
cisu scrie:Eu as fi incercat pe elevator, scut dat jos si o tija/sarma groasa si lunga sa ajunga la incuietoare... poate o fi loc, poate n-o fi... inca nu m-am uitat...
daca ai ajuns cu mana...si mai bine!
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”