Parbriz C4

Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Parbriz C4

Mesaj de Aiurica »

Bogdan98 scrie:@aiurica, cei de la Ager mi-au spus asa: un minim de 4 ore complet nemiscata, dupa care 48 ore sa stea obligatoriu (cand e parcata) doar pe loc drept (adica nu o jumate pe trotuar si cealalta pe strada), si 2 saptamani minim - nespalata :D ... In cele 4 ore adezivul folosit face priza solida (sunt adezivi cu intarire ultra-rapida) si grad destul de mare de elasticitate, altfel ar crapa.
tind sa cred ca ti-au spus asa pt ca nu isi permit sa tine masinile la ei 24 ore....dar in service urle mari, din cate stiu 24 h...sta nemiscata.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Cei de la Ager se si deplaseaza la sediul clientului (la firme de obicei), au venit si la noi de cateva ori. Vin ei cu parbrizul de inlocuit si tot ce le trebuie. Si tot asa, recomanda un minim de 4-5 ore ca masina sa stea nemiscata.
Eu tind sa cred ca Ager, fiind specializat in parbrize (ei fac si stopari, etc) folosesc cele mai *** materiale. Intr-un service mare, exista materialele necesare, dar probabil ca nu le convine sa le ia pe cele folosite de Ager. E doar o parere.
Si scuze de off
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Deese scrie:Apropo de parbrize schimbate, am inteles ca cele montate in service s-ar crapa mai greu deoarece cele din fabrica sunt montate foarte tensionat si pleznesc la lovituri mai slabe decat cele montate in service.
Stiti ceva?
Cum sa fie frate ''tensionate din fabrica''? nu cred ca exista asa ceva, aia inseamna parbriz montat gresit... parbrizul se tensioneraza daca masina nu sta pe suprafata perfect plana la montarea parbrizului si adezivul nu e uniform ca grosime, latime, aderenta... mai pot fi si deformari ale caroseriei (sau suduri desprinse/miscari relative ale elementelor caroseriei) si atunci ai pus-o! Si nu in ultimul rand calitatea parbrizului...Am un prieten care a pus la un Opel doua parbrize si au crapat dupa maxim 2-3 luni, cam in acelasi loc (pe verticala). unu cand a spalat masina, altul pe un drum de tzara! explicatia??? necunoscuta!
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Foarte simplu, adica din fabrica sunt puse foarte strans, nelsand loc unor usoare unde atenuante care ar salva parbrizul de la unele lovituri usoare.
Nefiindu-i permisa atenuarea asta el se sparge mai usor.
E doar o discutie, am auzit-o in mai multe locuri insa.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
cisu

Mesaj de cisu »

''strans'' in ce??? curbat la lipire? presat prea tare pe adeziv pana la uscare (strat subtire)? nu poate fi strans...
marginile parbrizului nu sunt prinse in cheder ca la masinile de pe vremuri... pur si simplu e lipit pe locul lui, si nu are contact cu elemente de strangere!
( hmmm....)
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Strans adica presat prea tare,da.
cisu

Mesaj de cisu »

prea tare nu il pot presa pt ca se subtiaza masticu' si atinge geamu' de tabla! oricum trebuie sa aiba cativa milimetri grosime cordonul de mastic(adeziv) dupa intarire (cred ca min. 5mm) Presatul e mai putin posibil, dupa o anumita limita, ca masticul e moale si nu suporta (iese pe langa zona de contact)... Oricum la montare am vazut ca se preseaza usor cu niste chingi elastice ( sa mentina presiune constanta pe el- odata cu subtierea masticului prin uscare, pana la intarire suficienta- ideea e sa fie uniform distribuita presiunea!)
( hmmm....)
baty_san

Mesaj de baty_san »

la montare se aplica si distantiere care raman acolo.... dar multi smecheri gen ager, gimarom, pilkington.... care le stie pe toate, ca doar monteaza parbrize de muuuulti ani(2), nu le mai pun.... ca doar are mana si face stratul la ochi....
Don't steal...goverment hates competition!
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

AGER monteaza de vreo 20 de ani :)
baty_san

Mesaj de baty_san »

degeaba daca il are pe ghita care dupa un an stie tot(zice el) .... i-am vazut aproape pe toti "in action" si imi venea sa lovesc cate unu cu lopata peste felinare la ce magarii facea....
asta este...
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Dar cine le monteaza corect?
Ce rol au mai exact acele distantiere?
baty_san

Mesaj de baty_san »

sa ramana cordonul de silicon la o anumita grosime pt a-si pastra elasticitatea... daca e prea aproape de tabla... din parti elastic :shock: si dup'aia intrebare : de ce a crapat??? :shock: :shock: :shock: #-o
cine le monteaza corect??? ager, pilkington.... etc, daca isi dau putin silinta si renunta la bataia cu pumnul in pieptul lor de mari meseriasi....
cisu

Mesaj de cisu »

-lucreaza aiurea pt ca nu e masina lor...si parca fac economie la mastic nesimtitii ( la cielo cand am schimbat parbrizul am avut noroc ca am stat langa ei si le-am spus unde sa mai puna mastic, ca in unele locuri sigur nu ajungea si ar fi intrat apa... au mai pus... si tot mi s-a parut a fi cam ingusta ''lipitura'' dupa presarea parbrizului... ca sa nu mai spun ca am insistat sa il centreze la mm, nu ''la ochi''
- pe spate, cand au pus luneta (tot la cielo) la service Daewoo, n-am stat langa ei si e pusa stramb (putin deplasat spre stanga si mai jos in dreapta)... n-am mai facut fente ca e doar un cielo... dar sunt boi toti... daca ii bagi 20-30 de lei meseriasului si ii spui sa aiba atentie ca altfel il pune din nou, daca mai stai si langa el... se schimba un pic treaba!
( hmmm....)
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Dupa groaznica furtuna de aseara (am povestit pe un topic separat) am vazut acum cand m-am uitat la parbriz ca si asta are o floricica mica.
Nu e deranjanta, dar pe CASCO se poate da reparare parbriz sau numai inlocuire?
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nu exista reparare la parbriz
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”