Offtopic Room !
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
Re: Offtopic Room !
daca mi se demonstreaza ca e safe sa scoti siguranta, sunt dispus sa fac testul de franare cu propria masina. pe asfalt uscat, umed, cum vreti. n-am niciun dubiu ca masina fara abs se va opri pe aceiasi distanta, sau chiar pe una mai scurta, decat cea cu.
eu STIU asta: pe noroi, praf, pietris sau zapada, masina cu ABS nu franeaza DELOC (se deblocheaza continuu rotile). de asemenea STIU ca daca rotile s-ar bloca, masina s-ar opri!. si mai STIU si ca explicatia data ptr existenta ABS-ului, aceea de a putea vira in conditii de franare melteneasca, NU SE APLICA pe acele suprafete, pentru ca masina oricum subvireaza incontrolabil.
eu STIU asta: pe noroi, praf, pietris sau zapada, masina cu ABS nu franeaza DELOC (se deblocheaza continuu rotile). de asemenea STIU ca daca rotile s-ar bloca, masina s-ar opri!. si mai STIU si ca explicatia data ptr existenta ABS-ului, aceea de a putea vira in conditii de franare melteneasca, NU SE APLICA pe acele suprafete, pentru ca masina oricum subvireaza incontrolabil.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Tot o tii pe a ta. Un ultim exemplu patit de mine. Mergeam pe drum astfaltat. A trebuit sa opresc pe dreapta, dar nu aveam parcare decit un sant si vreo jumate de metru de pamint pina la sant. Pt ca era circulat am iesit cu 2 roti pe pamint. Frinam normal, dar in momentul in care am atins cu rotile din dreapta pamintul a intrat abs-ul si le debloca-bloca rotile din dreapta dupa cum considera el. Masina a mers drept fara sa fiu nevoit sa corectez din volan. Daca nu aveam ABS, EBD in momentul in care rotile dreapta pierdeau aderenta si cele stinga si-o pastrau clar masina se rotea spre stinga. Chiar si asa nu se intimpla nimic pt ca era viteza redusa, dar exista situatii extreme cind trebuie sa faci aceeasi manevra la viteze mai mari. In acea situatie sa ma inveti si pe mina sa nu frinez ca un meltean si sa nu se intoarca masina. Daca reusesti si asta miine imi scot siguranta de la abs.
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
de unde atata frana melteneasca?...abs-ul da poate avea distante mai mari de franare...dar ai un control al masini...fata de frana ta melteneasca cum ii zici tu...unde rotile se blocheaza distanta ta de franare poate scadea....dar sa nu-mi spui tu ca nu iti fuge spatele sau ai un control al directiei...am avut personal 2 accidente unu fara abs cand am intrat in spatele lu unu si aveam o viteza de mers de 50 reducand cu frana puternica am intrat cu 10 km pe ora in el neavand nici un control si altu cu 90...cand am reusit sa-l evit pe marginea drumului...atingand-ul cu o viteza de 5 km...daca nu aveam abs mai mult ca sigur pagubele si vietile ar fi fost altele...din pacate oamenii cand simt intrarea abs-ului au tendinta de a lua picioru de pe frana...crescand astfel distanta de franare...chainsaw nu cred ca ai mers cu un papuc sau cu o supernova
...sa zicem 
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
- chainsaw
@vlad: tu ai dat un exemplu in care e util, eu am dat un exemplu zic io mai grav in care nu e util. ma rog ... as zice ca desi, intradevar, rotile de pe partea cu pamant s-ar fi blocat cu mult inaintea celor de pe asflalt, coeficientul de frecare cu pamantul ar fi fost prea mic ca sa-ti intoarca masina... dar asta n-are nimeni de unde sa stie exact.
eu imi sustin punctul de vedere in continuare, anume ca abs-ul este inutil. este FACT faptul ca ABS-ul nici nu-si propune macar reducerea distantei de franare, si de la asta plecase discutia.
@florinc4: am mers un an si ceva de zile cu o dacia nova, si am intrat si eu in spatele unuia, da' nu ptr ca n-aveam abs (daca aveam intram si mai tare), ci ptr ca n-aveam io skill.
vad ca va legati toti de "meltenesc" ala, u ma refeream la nimeni de aici, era un adjectiv care sa ma'jute la ce voiam sa exprim - infigere in pedala de frana, fara dozaj.
eu imi sustin punctul de vedere in continuare, anume ca abs-ul este inutil. este FACT faptul ca ABS-ul nici nu-si propune macar reducerea distantei de franare, si de la asta plecase discutia.
@florinc4: am mers un an si ceva de zile cu o dacia nova, si am intrat si eu in spatele unuia, da' nu ptr ca n-aveam abs (daca aveam intram si mai tare), ci ptr ca n-aveam io skill.
vad ca va legati toti de "meltenesc" ala, u ma refeream la nimeni de aici, era un adjectiv care sa ma'jute la ce voiam sa exprim - infigere in pedala de frana, fara dozaj.

- Mihay
- Supermoderator
ma chainsaw ia vezi poate te recruteaza astia pe la Citroen Franta sa faca esp`urile dezactivabile complet . si la Golf 6 GTI au zbarcit`o si se reactiveaza ca la c4... 
- chainsaw
ESP e un sistem util si ok. aici era vorba de abs

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Deci singurul lucru mai grav in care nu te ajuta nici abs ar fi cind subvireaza masina. Dar atunci cu el fara el tot acolo esti. Pe zapda, noroi, etc poate nu reduce distanta de frinare dar ai control asupra directiei ceea ce eu il vad ca pe un lucru pozitiv. Iar cu rotitul masinii in exemplul meu dat mai sus e o chestie de viata si de moarte la viteza mare pe sosea unde se circula pe 2 sensuri, nu doar de un simplu accident unde il lovesti pe ala din fata ta sau mai stiu si eu cum.
Iar pamintul exemplificat mai sus nu era din ala tasat ci cu mult praf de alunecau rotile pe le de mai rar.
Iar pamintul exemplificat mai sus nu era din ala tasat ci cu mult praf de alunecau rotile pe le de mai rar.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Eu nu am ESP dar multi s-au plins de el in sensul ca daca nu esti obisnuit cu el poate sa iti faca niste figuri de te intoarce mai rau decit daca nu ar fi. Avem si un exemplu pe forum cum masina a intrat (sau era sa intre) intr-o bordura din cauza ESP-ului.chainsaw scrie:ESP e un sistem util si ok
- Mihay
- Supermoderator
chainsaw
o punem de`un fight ceva? eu personal o duc bine fara esp...cred ca e mai idiot decat abs
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Mihay, daca tot ai intrat in hora ia zi si tu parerea ta despre abs. Ti se pare util sau nu ?
- Mihay
- Supermoderator
mie da, mi se pare ok, misto era cu buton sa`l dezactivezi 
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Saptamina viitoare merg la Baty sa ii fac o vizita. Cind sint in curte la Citroen o sa scot siguranta aia amarita sa vad daca merge firna fara ABS. Daca se intimpla ceva macar e masina la ei in curte.
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
adica oamenii astia au muncit la acest sistem din anii 40 daca nu ma insel...si voi vreti dezactivare
...utilitatea lui cred ca este foarte clara.
..cei care au mers si cu masini cu abs si fara cunosc diferenta...poate daca vrei mai multa adrenalina...asa da 
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
- chainsaw
ABSul a aparut prima data pe W116, mercedes, anii '70.
@mihay: facem teste la intalnirea de vineri
@vlad: sa te asiguri ca n-o sa apara erori dupa aia de trebuie sa dai 2 milioane sa ti le scoata cu lexia
@mihay: facem teste la intalnirea de vineri
@vlad: sa te asiguri ca n-o sa apara erori dupa aia de trebuie sa dai 2 milioane sa ti le scoata cu lexia

- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
eu am auzit urmatoarele : planetara e in asa fel construita incat actioneaza ABS indiferent de viteza si mediul pe care si de la care franezi ? Sigur vreti sa dezactivati ABS ?
poate e vb de ESP asta e electronic.
poate e vb de ESP asta e electronic.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;