Am o problema, au inceput sa se aprinda becurile de mers inapoi, asa din senin. Am patit-o mai ales pe timp de noapte si va da-ti seama cat de deranjant este pentru cei din spatele meu sa le rup ochii ...
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, unde sa ma uit si ce sa caut.
Multumesc
Problema becuri pe mers inapoi
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Re: Problema becuri pe mers inapoi
probabil ai un scurt... iar cand vine vb de electric , eu prefer sa ma duc la un electrician 
LE: in prima faza poti incerca sa cureti mufele / papucii cu un spray pt contacte si sa vezi daca se schimba ceva...daca nu , eu zic sa o duci la "doctor"
LE: in prima faza poti incerca sa cureti mufele / papucii cu un spray pt contacte si sa vezi daca se schimba ceva...daca nu , eu zic sa o duci la "doctor"
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
la dacie contactul de bec pt inapoi era pe cutia de viteze....la asta chiar nu stiu.
eu mai degraba ma gandesc la acel contact.....
eu mai degraba ma gandesc la acel contact.....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Instalatia electrica nu e complicata la aceste becuri, dar complicate sint piesele implicate. Ai un intrerupator care sa iti zica cind bagi in marchariere care cel mai posibil e pe cutie. Inca nu stiu unde se afla dar daca aflu o sa te anunt. Din acel intrerupator merge un fir intr-un bloc de relee (cred ca asa se numeste), pe urma in BSI si pe urma 2 fire merg la lampile spate. Deci nu ai ce verifica decit acel intrerupator de pe cutie.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Ti l-am gasit si pe ala. E piesa 1, singura de altfel din schema. Incerca sa scoti mufa si sa dai cu spary de contacte initial, pe urma incearca cu un aparat de masura sa masori rezistanta celor 2 pini din sonda de pe cutie cu maneta schimbatorului la liber. Daca are rezistanta 0 e blocat intrerupatorul si s-ar putea sa trebuiasca sa il inlocuiesti (cel mai probabil) ca nu stiu cum arata, deci nici daca se poate repara. Daca rezistenta e infinit atunci ar fi bun. Pe urma repeta masuratorile cu maneta in marcharriere si ar trebui sa iti indice rezistenat 0 daca e bun.

-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Daca nu te pricepi bine la partea electrica a masinii (si cred ca nu, din moment ce ai deschis acest topic), uita de toate sfaturile de aici si du-te la service. E mai sanatos asa decat sa risti sa strici si mai mult. 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Ok baieti, ms pentru ajutor.
Gata, am inteles acum... ma duc la service
.
Prea complicat sa ma apuc eu, mai fac si vreo prostie.

Gata, am inteles acum... ma duc la service
Prea complicat sa ma apuc eu, mai fac si vreo prostie.