BSI1-cutie sigurante 2- MUX
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
BSI1-cutie sigurante 2- MUX
Stie cineva secretele BSI-1? Modulul 2 de sigurante (din interior) are si un modul electronic-interfata- Cunoaste cineva daca de aici se poate modifica nr reali de kilometri ai masinii?
Orice fel de informatii despre acest modul? Functii/diagnoza/pret/ secrete? De ce ar interveni cineva pe circuite cu letconul aici (la un EPROM, se pare- CI 8 pini?)
Orice fel de informatii despre acest modul? Functii/diagnoza/pret/ secrete? De ce ar interveni cineva pe circuite cu letconul aici (la un EPROM, se pare- CI 8 pini?)
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
Re: BSI1-cutie sigurante 2- MUX
NU!!! si te rog, pt ca este o ilegalitate, nu mai cere aceste lucruri pe un forum public!
daca vreti vorbiti despre aceste lucruri pe mesenger, privat sau mai stiu eu ce blog-uri .
multumesc!
daca vreti vorbiti despre aceste lucruri pe mesenger, privat sau mai stiu eu ce blog-uri .
multumesc!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- cisu
Re: ''Secretomania'' & '' ilegalitatea''
Mai baieti, nu ma interesa pe mine sa dau km inapoi, ci sa stiu despre modulul electronic aflat in spatele cutiei de sigurante din interiorul masinii.
Am inteles ca e o interfata BSI-1 ''MUX''
Plecand de la faptul ca nu mi se deschide portbagajul de la clapa, desi am inlocuit microintrerupatorul de la clapeta, am incercat sa identific defectul in alta parte. Asa am vazut ca pe placa respectiva este un CI cu lipituri ulterioare fabricatiei! Mi-am pus intrebarea daca a fost o reparatie sau un punct de conexiune pt a se modifica kilometrajul masinii (metoda bruta)!!! CLAR Aiurica??
Eu am aflat pe alte cai, faptul ca masina ar avea cu 40miiKm mai mult decat arata pe bord...
Asta e tot.
Ma lamureste cineva?

Masina merge bine in rest, la diagnoza pe Lexia nu au vazut nimic suspect... dar totusi ma intreb daca lipiturile alea inseamna Reparatie, Magarire km, sau defect neremediat cu manifestare la deschiderea portbagajului... ???
MA AJUTA CINEVA, acum ca v-ati convins de scopul topicului?
Am inteles ca e o interfata BSI-1 ''MUX''
Plecand de la faptul ca nu mi se deschide portbagajul de la clapa, desi am inlocuit microintrerupatorul de la clapeta, am incercat sa identific defectul in alta parte. Asa am vazut ca pe placa respectiva este un CI cu lipituri ulterioare fabricatiei! Mi-am pus intrebarea daca a fost o reparatie sau un punct de conexiune pt a se modifica kilometrajul masinii (metoda bruta)!!! CLAR Aiurica??
Eu am aflat pe alte cai, faptul ca masina ar avea cu 40miiKm mai mult decat arata pe bord...
Asta e tot.
Ma lamureste cineva?

Masina merge bine in rest, la diagnoza pe Lexia nu au vazut nimic suspect... dar totusi ma intreb daca lipiturile alea inseamna Reparatie, Magarire km, sau defect neremediat cu manifestare la deschiderea portbagajului... ???
MA AJUTA CINEVA, acum ca v-ati convins de scopul topicului?
Ultima oară modificat Mar Aug 25, 2009 12:20 pm de către cisu, modificat 1 dată în total.
( hmmm....)
( hmmm....)
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Pai probabil magarire de km din moment ce chiar ti s-au magarit kilometrii.
Ai luat masina de la vreun samsar din Romania sau direct din Franta sau Germania?
Ai luat masina de la vreun samsar din Romania sau direct din Franta sau Germania?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- cisu
Nu numarul de km reali ma intereseaza acum... pt ca am facut reparatii si inlocuiri de piese de 1300 euro la ea, deci ...
La Cartec si Promotor au zis ca e nr real cel de pe bord... dar eu am aflat de la altcineva ca ar fi fost dat inapoi cu 40.000km.
Daca s-a rescris vreun EPROM... nu mai vede nici tac-su lu' Citroen cat a avut! Se vede eventual interventia grosolana...
Clar din Romania de la unu' din Slatina... Acum nu mai conteaza
La Cartec si Promotor au zis ca e nr real cel de pe bord... dar eu am aflat de la altcineva ca ar fi fost dat inapoi cu 40.000km.
Daca s-a rescris vreun EPROM... nu mai vede nici tac-su lu' Citroen cat a avut! Se vede eventual interventia grosolana...
Clar din Romania de la unu' din Slatina... Acum nu mai conteaza
( hmmm....)
( hmmm....)
- cisu
Stie careva care e treaba cu ce se vede in poze?
( hmmm....)
( hmmm....)
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
clar pare o interventie neautorizata sau o reparatie grosolana.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
- cisu
interventie...cu ce scop? daca are legatura cu km nu mai caut defectul de la deschiderea portbagajului acolo... trebuie sa aflu sigur ce rol are circuitul integrat cu lipituri...
Si uite asa mai afla si altii ca se poate magari km fara sa se vada la testerul de la reprezentantza!
ce ar mai fi sa demontezi electronica masinii sa vezi daca s-au facut ''conectari'' pe placa?!
Si uite asa mai afla si altii ca se poate magari km fara sa se vada la testerul de la reprezentantza!
ce ar mai fi sa demontezi electronica masinii sa vezi daca s-au facut ''conectari'' pe placa?!
( hmmm....)
( hmmm....)
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
vezi ca problema portbagajului care nu se deschide am avut-o si eu si e posibil ca si la tine sa fie aceeasi problema in manunchiul de fire de la portbagaj. cal care iese din caroserie si intra in hayon. acolo este posibil sa fie intrerupt un fir.
- cisu
inca investighez... am vazut ca pe firul de plus catre brosca (electomotorul de actionare zavor portbagaj) nu vine curent din placa respectiva, firul avand continuitate, iar minusul e luat din portbagaj... (a fost pus un intrerupator care alimenteaza manual cu plus motorasul... si vreau sa refac circuitul original)
problema e din alta parte... s-ar parea ca e un fir de la contactul din clapeta exterioara de deschidere portbagaj...daca nu o mai fi si altceva...pun mana pe schema electrica si ma apuc de treaba...
ideea era daca sa ma cramponez la lipiturile alea sau sa caut in alta parte...
problema e din alta parte... s-ar parea ca e un fir de la contactul din clapeta exterioara de deschidere portbagaj...daca nu o mai fi si altceva...pun mana pe schema electrica si ma apuc de treaba...
ideea era daca sa ma cramponez la lipiturile alea sau sa caut in alta parte...
( hmmm....)
( hmmm....)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Lipiturile alea intr-adevar nu arata ca o lucrare cu simt de raspundere. Nu stiu ce sa zic despre ea.
Despre portbagaj te pot ajuta. Eu am avut aceasi defect. Identic. Am diagnosticat astfel. Am demontat plasticul de pe portbagaj sa am acces la instalatia electrica. Am scos toti conectori. Pe urma in portbagaj am inlaturat capitonajul din stinga (cel care il inlaturi si cind umbli la stop). Acolo ai o mufa mare cu un buton rosu. Am desfacut-o si am masurat continuitatea firelor (de acolo pleaca instalatia electrica a haionului). Atunci am constat ca mi-e intrerupt firul de alimentare a motorasului din inchizatoarea haionului. Locatia mai mult ca sigur in manunchiul de fire ce iese din caroserie si intra in haion. Am demontat toata instalatia electrica din prinderile ei si am scos-o din haion pe urma am demontat cauciucul ala si l-am tras de pe fire. Le-am lipist si izolat si gata. De atunci nu mai am treaba. Sper sa fie asta si la tine sa nu fie ceva complicat. Daca vrei instalatia electrica contacteaza-ma si ca pont la inchizatoare pinul 1 e alimentare motoras, pinul 2 masa si pinul 3 vine de la intrerupatorul ce sesizeaza daca portbagajul e inchis sau deschis.
L.E: acum am citit cu atentie mesajul tau anterior. Posibil sa nu vina curent din BSI deoarce nu primeste comanda de la intrerupatorul de la clapeta de deschidere din cauza unui fir intrerupt.
Despre portbagaj te pot ajuta. Eu am avut aceasi defect. Identic. Am diagnosticat astfel. Am demontat plasticul de pe portbagaj sa am acces la instalatia electrica. Am scos toti conectori. Pe urma in portbagaj am inlaturat capitonajul din stinga (cel care il inlaturi si cind umbli la stop). Acolo ai o mufa mare cu un buton rosu. Am desfacut-o si am masurat continuitatea firelor (de acolo pleaca instalatia electrica a haionului). Atunci am constat ca mi-e intrerupt firul de alimentare a motorasului din inchizatoarea haionului. Locatia mai mult ca sigur in manunchiul de fire ce iese din caroserie si intra in haion. Am demontat toata instalatia electrica din prinderile ei si am scos-o din haion pe urma am demontat cauciucul ala si l-am tras de pe fire. Le-am lipist si izolat si gata. De atunci nu mai am treaba. Sper sa fie asta si la tine sa nu fie ceva complicat. Daca vrei instalatia electrica contacteaza-ma si ca pont la inchizatoare pinul 1 e alimentare motoras, pinul 2 masa si pinul 3 vine de la intrerupatorul ce sesizeaza daca portbagajul e inchis sau deschis.
L.E: acum am citit cu atentie mesajul tau anterior. Posibil sa nu vina curent din BSI deoarce nu primeste comanda de la intrerupatorul de la clapeta de deschidere din cauza unui fir intrerupt.
- cisu
Stiu asta...am inlocuit deja in broasca microintrerupatorul care sesizeaza inchiderea portbagajului, merge acum lumina in portbagaj si indica la bord cand e haionul deschis...asta s-a rezolvat.Firul de alimentare nu e intrerupt, ca pe el e pusa actionarea manuala acum (buton separat la bord). problema e la comanda de la clapeta (posibil fir intrerupt, ca am schimbat si acolo microintrerupatorul, deci nu e el...) sau defect electronic in modulul electronic de comanda (nu da plus la broasca, nici la actionarea clapetei, nici din telecomanda...)
am gasit aseara schema si mai incerc maine...
D-aia ma informam despre BSI si lipiturile alea mi-au sarit in ochi... cica se mai dezactiveaza si din soft... e mai complicat... ii dau eu de cap!
am gasit aseara schema si mai incerc maine...
D-aia ma informam despre BSI si lipiturile alea mi-au sarit in ochi... cica se mai dezactiveaza si din soft... e mai complicat... ii dau eu de cap!
( hmmm....)
( hmmm....)
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Zici tu ca cei de la Valcea ti=au zis ca acei km sunt reali? Pe ce baza ti-au zis asta?
PS: Eu am mutat aici toate subiectele, atat timp cat nu se discuta despre dat km inapoi, nu vad care e pb!
PS: Eu am mutat aici toate subiectele, atat timp cat nu se discuta despre dat km inapoi, nu vad care e pb!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- cisu
In afara de pus lexia pe masina si de studiat pe reteaua citro nu au facut alte investigatii...
am intrebat special daca astia or fi km reali...si au zis ca DA! (si la Vl si la Pitesti) -nu se vad modificari. Ei stiu ce au verificat, dar nu au demontat nimic...
am intrebat special daca astia or fi km reali...si au zis ca DA! (si la Vl si la Pitesti) -nu se vad modificari. Ei stiu ce au verificat, dar nu au demontat nimic...
( hmmm....)
( hmmm....)
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Daca te mai duci, cere-le sa-ti scoata ce s-a schimbat pe masina si la cati km
. Sau poti cere si de la Citroen istoricul 
E posibil sa apara altceva decat ce ti s-a comunicat!
E posibil sa apara altceva decat ce ti s-a comunicat!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013