BSI1-cutie sigurante 2- MUX

cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Re: BSI1-cutie sigurante 2- MUX

Mesaj de cisu »

am cerut si asta, dar au zis ca, dupa schimbarea ambreiajului si simeringurilor la planetare, la 60 de mii km, nu mai apare in reteaua citroen...probabil au facut la service-uri private intretinerea...
masina avea 3 ani jumate cand am luat-o si 125300km pe bord
sau mai curand nu avea intretinere...dupa ce am gasit in motor! :lol:
Masina am luat-o pt ESP, clima bizona si cele 6 airbaguri...... reparatii te astepti sa faci la orice sh... dar nici chiar sa te magareasca prea rau!
daca o reparam in reteaua citro cu piese de la ei ma zobeau! era dublu la pret!
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Cisu scuze ca iti scriu aici, dar ti-am trimis un PM si am observat ca nu l-ai citit desi ai intrat de mai multe ori de atunci. Poate nu ai activata chestia aia sa te notifice cind primesti un PM.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

cisu scrie:Stie cineva secretele BSI-1? Modulul 2 de sigurante (din interior) are si un modul electronic-interfata- Cunoaste cineva daca de aici se poate modifica nr reali de kilometri ai masinii?
Orice fel de informatii despre acest modul? Functii/diagnoza/pret/ secrete? De ce ar interveni cineva pe circuite cu letconul aici (la un EPROM, se pare- CI 8 pini?)
Am un pdf cu configurarea BSI-ului. Pretul nu cred ca mai are rost sa ti-l caut ca si tu stii sa il gasesti pe service.citroen.

cisu

Mesaj de cisu »

nu m-a notificat...ma uit acum...am mai fost plecat
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

NIMIC NOU??? NIMENI??? :(
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

Intrucat ieri am descoperit si remediat defectul la deschiderea portbagajului, e clar ca nu a fost responsabil circuitul integrat cu lipituri de pe placa BSI !
Intrucat toate celeleate merg perfect, nu e decat o concluzie (logica) : cipul din poza, care prezinta urme de lipituri pe pini, este cel la care se umba pentru magarirea kilometrajului! ( 99% e Epromul responsabil de treaba asta !!!)
Confirma cineva, sa inlaturam 1% contrar?
Imagine
( hmmm....)
Luc

Mesaj de Luc »

Din pacate ai dreptate; acela ar fi EEprom-ul in care sunt stocati KM in BSI, ar fi tip 95128.
S-a lucrat urat, placa pare supraincalzita, probabil nu i-a iesit din prima si a tot experimentat.

Km mai sunt stocati si un plansa de bord cu ceasurile/km intr-un EEprom tip 93c46.
Daca chiar vrei sa te convingi ar trebui sa te uiti si la aceea sa cauti o inteventie similara.

Ar trebui verificat cu Lexia istoricul din calc de injectie sa vezi daca sunt log-uri inregistrate cu data si nr km sau aiureli, de obicei apare o mica eroare in log cand se umbla la km.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Luc scrie:Km mai sunt stocati si un plansa de bord cu ceasurile/km intr-un EEprom tip 93c46.
Unde gasesc acest cip ? Daca ai idee da-mi un PM sa nu le dam idei altora.

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Luc scrie:Din pacate ai dreptate; acela ar fi EEprom-ul in care sunt stocati KM in BSI, ar fi tip 95128.
S-a lucrat urat, placa pare supraincalzita, probabil nu i-a iesit din prima si a tot experimentat.

Km mai sunt stocati si un plansa de bord cu ceasurile/km intr-un EEprom tip 93c46.
Daca chiar vrei sa te convingi ar trebui sa te uiti si la aceea sa cauti o inteventie similara.

Ar trebui verificat cu Lexia istoricul din calc de injectie sa vezi daca sunt log-uri inregistrate cu data si nr km sau aiureli, de obicei apare o mica eroare in log cand se umbla la km.
Vezi cisule de ce te intrebam eu daca esti 100% sigur ca aia sunt km reali.... :roll: .
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Luc

Mesaj de Luc »

Nu am o poza ca sa-ti indic exact locul pe placa, chipul arata la fel ( SMD 2x4 pini ), dupa cum s-a lucrat pe BSI cred ca vei localiza locul usor, probabil ca si acel chip a fost dezlipit.

Dar chiar nu stiu daca mai merita sa te complici cu demontatul, concluzia e clara, KM au fost modificati, nu mai ai ce-i face.

p.s.
Mai bine verifici atent sa nu fi fost lovita, airbaguri sarite... si la calc de airbag-uri vad ca se practica modificari de genul celor care le-ai descoperit pe BSI pentru a sterge datele de impact, partea proasta este ca se mai practica chiar si suntarea LED-ului de la airbag ca sa nu se aprinda continuu.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

La sasiu m-am uitat si e intreg, airbagurile ... m-am uitat cum am avut acces, adica la cele cortina si le-am vazut intacte acolo la locul lor, deci si cele din scaune sint la fel. Volanul si bordul par a fi ok, acum nu o sa ma apuc sa le demontez sa le vad ca nu sint chiar accesibile. Compu de airbaguri e pe sub frina de mina daca nu ma insel, deci nici la ala nu am acces. Iar km i-am verificat in reteaua Citroen si pe tester; nu pare a fi umblat, dar pt linistea mea vreau sa imi vad si BSI-ul.
L.E: pacat ca nu ai postat mai repede ca sapt trecuta am fost in Timisoara si veneam pina la tine sa te uiti si tu.

cisu

Mesaj de cisu »

Bogdan: De unde sa fiu sigur ca aia (125.000) erau km reali?!? Cica avea 160.000 de fapt (asta ''s-a scapat'' la telefon pustiul care a avut-o inainte, ca samsarul ar fi dat-o inapoi)
Oricum am o ''vaga'' impresie ca 99% din masinile aduse d-afara sunt magarite la km... asa ca eu m-am uitat in principal la altceva:
- vopseaua era originala (desi avea mici ciupituri, zgarieturi... nu era nimic revopsit la ea), nu avea nimic schimbat la caroserie, geamuri, elemente de rezistenta-longeroane etc., airbagurile erau la locul lor in bord, scaune si sub pavilion...
- am verificat dotarile, ESP-ul, ABS-ul, cum trage motorul ... (desi daca si aici i-a bagat doua flacoane de aditiv la 10 litri de motorina... trage de rupe) ajungea la 190 cand am luat-o...
Eu cautam un ESP pe o masina acceptabila ca pret, si asta a fost cam al 5-lea C4 pe care l-am vazut si care chiar avea ESP, asa ca l-am luat. La urma urmei, cati km putea sa aiba in 3 ani facuti afara?

P.S. IAR AM AVUT DREPTATE (cu epromul...) :ok ... pe pielea mea... :(
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

Luc scrie:Din pacate ai dreptate; acela ar fi EEprom-ul in care sunt stocati KM in BSI, ar fi tip 95128.

-placa nu are cablajul ars, este ars si afumat doar lacul care acopera piesele (stiu cum face sacazul topit in combinatie cu lacul, daca nu cureti cu alcool, dar nu s-a obosit sa lucreze curat)
- bine macar ca merge... :D probabil o sa izolez cu sacaz dizolvat in alcool, pt protectie la umezeala...

La citroen degeaba au bagat Lexia si dupa ce am insistat cu privire la Km, tot nu au vazut ceva in neregula...sau nu au vrut sa spuna... Asa ca...
-se magaresc BMW-uri de 90.000 de euro, da' un C4... :)

Mai nashpa e ca la gagici nu se vede ''kilometrajul'' si nici modificarea la eprom... :ok
( hmmm....)
Luc

Mesaj de Luc »

mda super naspa cu masinile ce se vand la noi, vad ca lumea prefera sa cumpere una "proapat adusa" de 4-5 ani cu ~60.000km pe bord ( absolut incerti ) decat cu 138.000km ( reali ).

Chiar astazi a venit cineva din Bucuresti cu un 407 -1.6HDI FAP sa-i montez un senzor regenerare FAP & temp turbo si masina era manarita la km, 70.000 avea acum pe bord in realitate mai mult.
De cand a luat-o probleme cu FAP-ul, etc... degeaba le dau ei inapoi la astea cu FAP eu pun Lexia / PP2000 si pot aproxima km reali... daca nu si-au bagat nasul inainte unii priceputi posesori de Lexia.
Ultima oară modificat Mar Sep 08, 2009 6:07 pm de către Luc, modificat 1 dată în total.
cisu

Mesaj de cisu »

-in 3 ani nu cred ca puteau sa faca mai mult de 200.000km... cu asta a mea
- si asta la un motor diesel e putin... 125.000 parea mai credibil, d-aia nu s-a aruncat sa o dea mai jos...
-oricum, mai important e sa nu fi avut accidente /starea tehnica, pt ca multe piese motor sunt consumabile (si nu vorbesc despre curele, simeringuri,filtre...)
- am un vecin care a luat Jetta din 2007, cu 80.000km la bord, la 10.000 de euro... apoi se vaita ca in tzara a descoperit ca trebuie sa bage 1500-2000 de euro in nustiu ce piesa la motor...
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”