KM reali, Distributie, Coduri Eroare

Scrie răspuns
WENOX

KM reali, Distributie, Coduri Eroare

Mesaj de WENOX »

Dragi prieteni, am stat aseara sa analizez si eu mai in detaliu facturile service si am gasit anumite chestiuni care m-au pus pe ganduri. In aceasta ordine de idei, cine stie cum se pot afla km reali la C4 1.6HDI 66KW? Pentru ca vreau sa stiu cand ma bag sa schimb distributia, sau cel putin sa calculez aproximativ cand ii vine randul, pe cartea service scrie ca la 240.000 km. Daca e sa schimb distributia, deasemenea rog pe cineva care a mai schimbat-o, sa imi spuna cat costa doar manopera intr-un service autorizat. Asta e o chestie, a doua e ca mi-as dori sa ii fac si o diagnoza sa vad daca s-au mai strans ceva coduri de eroare intre timp, asa ca va astept cu un sfat unde pot sa fac asta, daca se poate si niste preturi, ar fi grozav! Va multumesc anticipat!
Imagine
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: KM reali, Distributie, Coduri Eroare

Mesaj de Bogdan »

Eu am platit manopera la distributie vreo 2.5mil, insa nu la service autorizat Citroen...
KM reali ai putea sa ii descoperi in istoricul masinii adica, la 120 000km a fost schimbat X, si apoi apare ca la 92 000km a fost schimbat Y. Asta e cazul fericit!
Alta modalitate de a sti exact cati km reali are masina, nu stiu sa-ti zic!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Si eu am incercat sa aflu ceva legat de exactitatea km din bord. Am mers la Citroen si mi-au citit epromul cred (ei ziceau o memorie nevolatila) si acolo aveam inregistrate toate erorile masinii. Un criteriu de a vedea daca s-a umblta la km e faptul ca iti apare o eroare la 120.000 km si tu defapt ai doar 100.000. Altceva nu cred ca vad, sau nu vor sa zica.
Ce mai poate aparea e faptul ca iti da erori doar de la anumiti km in sus. Pina acolo nu. De ex de la 85.000 in jos nu ai nici o eroare. Explicata celor de la Citroen ar fi ca daca eroarea se repeta ea se memoreaza o singura data doar cu ultimul nr de km, de aceea e posibil sa apara acest fenomen.
Altcineva a vazut ca avea BSI-ul desfacut si umblat la un cip din el. E posibil sa fi umblat la eprom. Alte metode nu stiu. Daca afli ceva scrie aici sau informeaza-ma si pe mine. Si eu sint foarte interesat de acest subiect.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
WENOX

Mesaj de WENOX »

Da pana la urma asa voi face, ma voi duce pana la reprezentanta sa fac un double check la km din bord. Va tin la curent! Multumesc pentru raspunsuri.
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”