Vibrat / Tremurat in volan in intervalul 128-139 kmph

boipboip
Numar Inmatriculare: B 09 VJL

Vibrat / Tremurat in volan in intervalul 128-139 kmph

Mesaj de boipboip »

Citro a vazut autostrada pentru prima data in viata lui....si i'a placut, si mai ales mie :)

am observat ca in unele situatii, pe unele bucati de autostrada (in special szeged - budapesta) are un tremur in volan in anumite intervale de viteza, si anume 128 - 139 kmph. dar nu tot timpul, depinde de drum.
Am 2 banuieli :
1. trebe echlibrate rotile
2. masina e absolut ok, doar drumul poate valurit face figuri la o masina cu suspensie rigida. (aici inclin mai mult caci cu exact aceeasi viteza pe doua drumuri diferite difera total comportamentul)

ce pareri va exprimati ?

BTW : e bestial citro'ul pe autobahn :) a ajuns la venerabila varsta de 5000 km si se comporta tot mai bine !
C4 sedan 1.6i SX a.k.a. Citro'
banditu

Re: Vibrat / Tremurat in volan in intervalul 128-139 kmph

Mesaj de banditu »

Asa am patit si eu , imi tremura volanul intre 130-140 km/h , echilibreaza rotile si o sa vezi ca problema dispare
C4 1.6i 16v 110 CP - Black edition
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Autostrada ungara M5, de care vorbesti, este extrem de calitativa. Problema este strict la echilibrarea rotilor. Insista pentru o interventie la un service/vulcanizare calumea !

E adevarat ca de la 140 km/h in sus nu ai mai simtit vibratiile ? Vad ca ai avut o medie astronomica pe perioada sejurului. Ai mers cumva fortat peste aceasta viteza de 140 km/h ca sa nu mai simti vibratiile ?

Ideea este ca fiecare diametru de roata, de la o anumita viteza de rotatie in sus, "se autocentreaza" si nu mai simti deranjul dupa ce treci de acest prag.
C4 1.6i 16V Berlina
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

categoric variata 1
ai grija la unguri cu peste 130 .. nu e de glumit ! Se face si baza de date europeana si amenzile vor ajunge pe fisc la noi. :!:
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
boipboip

Mesaj de boipboip »

Mr_kokaa scrie:categoric variata 1
ai grija la unguri cu peste 130 .. nu e de glumit ! Se face si baza de date europeana si amenzile vor ajunge pe fisc la noi. :!:
138 pe bord = 134 pe radar.......deci nu vine nici o amenda :D

nu am mers constant peste 140 sa nu simt vibratiile. am mers constant peste 120 insa...de unde si media ridicata. pe alocuri intr'adevar am mers constant si sustinut cu 150 caci croatii sunt prietenii mei cei mai buni si nu imi dau amenda, fiind a 5'a oara la ei in concediu :D

si de la 3500 s'a terminat si rodajul in care am avut mare grija, deci trebuia si citro sa simta gustul vitezei. Insa in continuare am avut grija sa urc linistit la viteza de croaziera, sa nu fie shocat :)
58 ubi
Numar Inmatriculare: B 58 UBI

Mesaj de 58 ubi »

Am avut si eu problema asta. Cel mai simplu este sa echilibrezi rotile. Daca vibratia dispare inseamna ca ai noroc. Eu nu am avut norocul asta; a trebuit sa schimb cauciucurile deoarece erau deformate. Am avut niste Michelin energy care la 60000km au cedat. Am cumparat 4 cauciucuri NANKANG NS2 care sunt mult mai elastice decat michelin. Masina si-a schimbat radical mersul si tinuta pe drum.
C4, 1.6HDI 90CP hatchback - cu el pe strazi din 2005
boipboip

Mesaj de boipboip »

58 ubi scrie:Am avut si eu problema asta. Cel mai simplu este sa echilibrezi rotile. Daca vibratia dispare inseamna ca ai noroc. Eu nu am avut norocul asta; a trebuit sa schimb cauciucurile deoarece erau deformate. Am avut niste Michelin energy care la 60000km au cedat. Am cumparat 4 cauciucuri NANKANG NS2 care sunt mult mai elastice decat michelin. Masina si-a schimbat radical mersul si tinuta pe drum.
masina este noua, are 5000 km acum, ar fii ridiculous sa fie deformate cauciucurile.....iara daca e asa....garantia va trebui sa le rezolve, dar sunt convins ca echilibratul ma va ajuta
Bikilie
Numar Inmatriculare: VS-31-COP

Mesaj de Bikilie »

tot ce este posibil. eu am avut o anvelopa (good year) noua nouta cu defect de fabricatie la care nici mama echilibrarii nu a rezolvat "trepidatia" din volan.
solutia gasita >>> mutat janta cu anvelopa in cauza pe spate.
inafara de un "huruit" infundat mai neplacut la decelerari bruste restul a fost ok.
O felina C4 1.6 HDi 110CP, Berlina SX, Gris Fer
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

In tarile cu oameni si strazi se recomanda echilibrarea anvelopelor odata la 5000km. In tara cu santuri, borduri transversale si autostrazi pietruite, administrata de hoti si manelisti se recomanda treaba asta la 3000-4000km (macar sa le verifici, se intimpla sa nu fie totusi nevoie de re-echilibrare).

Echilibrarea rotii e ceruta de pneu care se uzeaza, se aseaza, etc, si se schimba distributia greutatii pe janta. Daca ai mai si urcat vreo bordura si fie pneul s-a miscat pe acolo fie janta a capatat o usoara oscilatie poti sa mergi la echilibrat imediat ce ai iesit de la echilibrat.
++mare atentie la presiunea in pneuri la viteze mari. La 205/55/r16 presiunea recomandata e 2.4 fata si 2.2 spate, pentru o masina incarcata cu sofer+pasager si bagaje usoare in portbagaj. Daca in aceleasi conditii vrei sa mergi cu viteze de peste 130-140Kmph iti recomand 2.5 fata si 2.4 spate. Daca mai pui inca 2 pasageri pe spate, totalizind vreo 200Kg, poti pune linistit inca vreo 0.3-0.4bar pe spate, chiar mai mult daca ai si bagaje.

++Mare atentie daca vibratiile apar pe frinare, daca se intimpla inseamna ca discurile fata sint ovalizate si trebuiesc schimbate.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
58 ubi
Numar Inmatriculare: B 58 UBI

Mesaj de 58 ubi »

boipboip scrie:
58 ubi scrie:Am avut si eu problema asta. Cel mai simplu este sa echilibrezi rotile. Daca vibratia dispare inseamna ca ai noroc. Eu nu am avut norocul asta; a trebuit sa schimb cauciucurile deoarece erau deformate. Am avut niste Michelin energy care la 60000km au cedat. Am cumparat 4 cauciucuri NANKANG NS2 care sunt mult mai elastice decat michelin. Masina si-a schimbat radical mersul si tinuta pe drum.
masina este noua, are 5000 km acum, ar fii ridiculous sa fie deformate cauciucurile.....iara daca e asa....garantia va trebui sa le rezolve, dar sunt convins ca echilibratul ma va ajuta

Atunci trebuie sa rezolvi problema doar din echilibrat. Bafta.
C4, 1.6HDI 90CP hatchback - cu el pe strazi din 2005
VALLY_C4
Numar Inmatriculare: nt-12-law

Mesaj de VALLY_C4 »

acest tremur in volan il am si eu. intre 130 - 140 km/h. acum 2 zile am echilibrat rotile. degeaba.poate e de la directie. masina mea are 32000 km. :(
Citroen c4, 1,4. 16v, 90cp... si atat!!!
bogdans
Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR

Mesaj de bogdans »

poate ... indreapta rotile...din cauza unor gropi nenorocite...cand am ajuns la vulcanizare sa schimb cauciucurile...mi au zis ca intra peste 100 gr de plumb pe o roata,dreapta fata,...care era aproape patrat cand o rotea pe aparatu de echilibrat...m am dus ,am indreptat o si surpriza nu mi mai vibra volanul la nici o viteza,am rotile de 17" originale,care tin sa spun ca sunt mai mult o belea,un moft prostesc...servo al masinii este varza,suspensia prea rigida...face ca toti dracii masina pe orice denivelare,groapa,damb,etc...la 180-190 trebuie sa tii bine de volan sa nu sari in sant sau sa intri pe contrasens!la acest capitol ma dezamageste masina...in rest este ok !
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
boipboip

Mesaj de boipboip »

VALLY_C4 scrie:acest tremur in volan il am si eu. intre 130 - 140 km/h. acum 2 zile am echilibrat rotile. degeaba.poate e de la directie. masina mea are 32000 km. :(
la mine s'a rezolvat s pare, dupa 2 mersuri la echilibrat :)
Romeno

Mesaj de Romeno »

Vezi ca ti-au legat sensorii de schimbare de banda fara semnalizare la volan in loc de scaun si de asta vibreaza :lol: :lol:
C4 VTS 2.0 L, 180 HP - BLACK - A.K.A CITRO
Imagine
boipboip

Mesaj de boipboip »

Romeno scrie:Vezi ca ti-au legat sensorii de schimbare de banda fara semnalizare la volan in loc de scaun si de asta vibreaza :lol: :lol:
stai jos ...2
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”