Probleme cutie de viteze sau ambreiaj ????
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Probleme cutie de viteze sau ambreiaj ????
Dupa ce a patit Bogdans nu prea mai dormeam bine asa ca m-am dus la Citroen Cluj si mi-au diagnosticat masina. Placa de presiune zic ei. Miercuri o las la ei in service pt a-mi repara spatele de la ultimul accident si atunci au zis ca imi mai fac o diagnosticare mai amanuntita la aceasta problema. Sper sa nu se schimbe diagnosticul.
-
bogdans
- Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR
Doamne fereste!singura paguba ar fi in "buzunar" ,nu ar afecta altceva la masina!eu cel putin knd le am zis multora ce am patit...am primit,printre altele, replici de genu: "vinde o" , "gata,o vinzi?","da o mai departe",etc!de ce nu poate un om sa inteleaga ca si cutia se repara si nu "se poate carpi" ,totul se schimba,iar masina nu are nici o problema!Personal cand o s o vand,ii pun in bratele noului proprietar toate facturile,de la toate reviziile si reparatiile facute,desi nu prea curand
!offtopic...ma bate gandul la VTS,am gasit la preturi bune pe mobile....!
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Nestiind unde sa scriu ce urmeaza am postat aici. Daca considerati ca nu e bine mutati-l unde credeti de cuviinta.
Eu nu o sa schimb nimic la ambreiaj doar pt un zgomot ciudat. Ambreiajul la motorul meu (1.6 HDI 92 CP) cu zgomotul descris mai sus functioneaza 100 % la parametri si mai merge muuulti km de acum inainte. E o problema destul de comuna la dieseluri.
Deci inteleg ca ai schimbat kitul de ambriaj (disc ambreiaj, placa presiune si rulment presiune) si volnata si tot acelasi zgomot ai ? Adica atunci cind calci ambreiajul nu se aude nimic, iar cind il lasi se aude un huruit (parca ai avea un bidon plin de cuie si l-ai zdrangani, sau alt termen de comparatie ca si cum ai trage dupa tine o furculita legata de masina).daniel.ciulei scrie:Fratilor eu au schimbat ambreiajul,tot la fel se aude tot acelasi sunet,ala vechi ma mai ducea sigur 50mii de km sau chiar mai mult.
Eu nu o sa schimb nimic la ambreiaj doar pt un zgomot ciudat. Ambreiajul la motorul meu (1.6 HDI 92 CP) cu zgomotul descris mai sus functioneaza 100 % la parametri si mai merge muuulti km de acum inainte. E o problema destul de comuna la dieseluri.
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Si la benzinare se aude, si nu numai la C4. Un fel de huruit, nu foarte puternic, care dispare atunci cand abreiajul este calcat la "fund". Am auzit si intalnit chestia asta pe multe, foarte multe masini. Si eu de obicei merg cu benzinare.vlad scrie:E o problema destul de comuna la dieseluri.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Am vazut ca tu mai ai experienta cu masinile, in special ci cu partea mecanica a lor. Ce drac huruie asa ? Arcurile in disc sau furca + rulment preisune ?
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Sincer, nu as putea sa iti spun. Acum. Intreb maine pe seful de service, si o sa revin cu un raspuns. Si off: am ceva experienta in a le conduce
din punct de vedere mecanic, sunt aproape zero, iar unde spun despre una alta, de obicei ma interesez la colegi, care... normal ca stiu despre ce e vorba in propozitie. Daca lucrez in firma de piese auto, nu inseamna ca ma si pricep, responsabilitatea mea fiind IT-ul.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
-
daniel.ciulei
- Numar Inmatriculare: CT-08-JGL
Se aude exaxct cum spui tu.Am schimbat placa,rulment,disc ,volanta nu am schimbato ca e prea scumpa imi bag picoarele.Oricum ma oftic ca am schimbat ambreiajul pentru ca ma mai ducea mult,dar mi-era frica de cutia de viteze,ca dupa statea pe bara cu ea 1 an sau ma enervam si imi bagam picorul si o duceam la casat!Dar pana acum e ok,aia de la service cand mi-au schimbat ambreiajul mi-au atins simeringul ca tot spuneai ceva de ulei la cutie,si mi l-au schimbat moca ca m-am certat cu ei ca o adusesem in stare perfecta nu curgea nimic pe nicaieri.Cand am luato din service se auzea perfect asa cred,dupa a inceput iar zgomotul,dar se simte mult mai bine oricum fata de cum se auzea inainte,se apasa mult mai ursor si intra mult mai bine in viteze,inainte mi se mai agata din cand in cand in a 2,3,4 si se auzea un zgomot ciudat la cutia de ziteze cand stateam pe loc si bagam in viteze cu ambreiajul apasat,un zgomot care acum nu se mai aude,ca si cum s-ar freca 3 fiare plus un pacanit asa usor nu stiu ca e mai greu sa exprimi sunete
.Oricum am scris si pe celalalt topic,ca sa aveti grija,aia de la service va pot face tampenii si dupa va pun la plata ,cred ca m-au vazut mai prostanac si credeau ca am bani si hai sa il jegmanim de bani.Au schimbat 2 furtunase intre ele si nu stiam ce draqu are masina de nu mai tragea pana nu m-am dus la citroen nu am reusit sa imi dau seama.
Asa ca mai stai si du ambreiajul pana pica,dar ai grija cu cutia,de la ambreiaj nu poate sa pice mi-a spus un mecanic ,cutia nu se strica din cauza ambreiajului ,cand iti pica si nu te mai lasa sa bagi in viteze si mergi doar pana la a 3-4,cum au patit unii de le-a sarit pe autostrada,e pentru ca nu mai aveau ulei in cutia de viteze.Poate ma contrazice cineva ,sa mai invatam si noi cate ceva.
Asa ca mai stai si du ambreiajul pana pica,dar ai grija cu cutia,de la ambreiaj nu poate sa pice mi-a spus un mecanic ,cutia nu se strica din cauza ambreiajului ,cand iti pica si nu te mai lasa sa bagi in viteze si mergi doar pana la a 3-4,cum au patit unii de le-a sarit pe autostrada,e pentru ca nu mai aveau ulei in cutia de viteze.Poate ma contrazice cineva ,sa mai invatam si noi cate ceva.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Revin cu noi detalii ale problemei mele cu ambreiajul. Azi, din intimplare, am apasat pedala de ambreiaj fara sa fie motorul oprit. Cam la jumatea cursei, cind incepea rulmentul sa apese arcurile placii de presiune astfel incit sa o ridice de pe disc, se auzea un zgomot ca de la doua piese gripate in frecare, iar in pedala se simtea cum merge agatind. Mergea in trepte, dar fin. Pina azi nu am sesizat acest simptom.
Masina a stat la lucru 2 zile nemiscata. Daca am apasat inauntru pistonul cilindrului hidraulic de la furca am observat ca aceasta se misca oarecum liber, normal, fara agataturi, iar daca o scuturam rulmentul se auzea cum joaca. Ce ar putea fi ? O fi furca cum freaca la forta pe bila de sprijin ? Sau ceva pe la placa ?
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
agatarea aia este de la ghidajul rulmentului.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Pai daca e apasat pistonul cilindrului si misc furca inainte inapoi merge usor. Nu cred sa fie de acolo. Sau sa fie gripat pe portiunea celalta a cursei rulmentului ?
- Aiurica
ba nu stiu, la mine astea au fost simptomele si cand l-am schimbat a fost ok.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Aiurica
hai ma....cat costa manopera....200-300 ron......
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Daca e doar atit clar nu ma obosesc, la cit e de sapa acolo.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Eu as zice un minim 350-400!Aiurica scrie:hai ma....cat costa manopera....200-300 ron......
Nu stiu cine ar da cutia jos doar pt 200 RON..sa fie foamea prea mare poate..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews