Probleme discuri de frana
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
Re: Probleme discuri de frana
Poti merge ..... !!!
Nu te avanta la viteze prea mari !!
Nu te avanta la viteze prea mari !!
- alexchivu
ok, sper ca in primavara la revizie sa le schimb...
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
Despre discuri ce pot sa zic,... parca se uzeaza mai repede decat placutele de frana
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
- alexchivu
multumesc
si eu am impresia ca se uzeaza mult prea repede discul, placutele inca sunt ok...
si eu am impresia ca se uzeaza mult prea repede discul, placutele inca sunt ok...
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Nu trebuie exclusa nici posibilitatea ca ele sa se fi uzat prematur din cauza unor incidente destul de des intalnite: cand ele sunt incinse treci prin balta sau jetul de la spalatorie aplicat.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- Mihay
- Supermoderator
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
prin uzare se intelege tocirea lor... ce zici tu de discuri incinse si trecerea prin balta sau iti dau aia cu jetul de apa , duce la deformarea , deplanarea lor...
sunt fenomene diferite
PS: sa dea naiba`n mine

sunt fenomene diferite
PS: sa dea naiba`n mine
- Deese
- Omul cu plasticele
Vibratiile in volan la franare sunt de la discuri deformate.
De asta se plangea alexchivu.
De asta se plangea alexchivu.
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Asta e corect.
Dar mai devreme spuneai ca ''uzura'' prematura de produce de la contactul discurilor incinse cu apa rece, ceea ce e incorect.
Dar mai devreme spuneai ca ''uzura'' prematura de produce de la contactul discurilor incinse cu apa rece, ceea ce e incorect.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- alexchivu
@deese daca ar fi cum zici tu ca s-au deformat de la apa rece pe discurile incinse cred ca ar vinde astia discuri pe banda...
problema care am semnalat-o este ca discurile originale se duc mult prea repede...la un stil de condus ok... materialul din care sunt facute este de kko
dar asta este, probabil ca in primavara la revizie o sa le schimb cu unele aftermarket...
problema care am semnalat-o este ca discurile originale se duc mult prea repede...la un stil de condus ok... materialul din care sunt facute este de kko
dar asta este, probabil ca in primavara la revizie o sa le schimb cu unele aftermarket...
- Deese
- Omul cu plasticele
Dar ce produce diferenta de temperatura mare (cum e contactul cu apa rece a discurilor incinse) ?
Eu stiu ca deformare, sparturi, etc, am vazut in multe locuri chestia asta spusa.
Alexchivu, ai grija sa nu dai peste aceleasi discuri cand le cumperi aftermarket
Eu stiu ca deformare, sparturi, etc, am vazut in multe locuri chestia asta spusa.
Alexchivu, ai grija sa nu dai peste aceleasi discuri cand le cumperi aftermarket
- Mihay
- Supermoderator
deformare si sparturi muuult mai rar. demult n`am mai vazut. abateri de la planeitate cam astea sunt cele mai dese cazuri
- Deese
- Omul cu plasticele
Pai si abaterea de la planeitate nu e deformare?
Deci in concluzie socul termic rece-cald chiar poate avea efect negativ asupra discurilor.
Nu de alta dar multi zic asta, poate m-am luat eu dupa cine nu trebuie, de-aia intreb.
Inclusiv pe clubc4 am auzit asta.
Deci in concluzie socul termic rece-cald chiar poate avea efect negativ asupra discurilor.
Nu de alta dar multi zic asta, poate m-am luat eu dupa cine nu trebuie, de-aia intreb.
Inclusiv pe clubc4 am auzit asta.
-
ECO
- Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO
am si eu o problema legata de discuri/frane. Am fost plecat in concediu ..masina a stat vreo doua saptamani... m-am dus la service cu o problema legata de directie si le-am zis si ca "imi scartaie" un pic franele cand faceam curba dreapta (coboram o parcare supraetajata...) buuun...
Mi-au schimbat bieleta directie... si mi-au spus ca mi-au curatat placutele de frana ca aveau depuneri etc... si mi-au dat cu spray si alte prostii... 59 ron plata. Plec eu linistit si ajung acasa.
Dimineata cand am plecat al munca... in traficul faimos de bucuresti... observ ca masina mea face ca trompeta (se manifesta la vitezele mici plecarea de pe loc... pana la 30-40 km/h, probabil ca ating full time... dar la viteze mai mari nu le mai sesizez)... placutele ating de discuri FARA sa apas pe frana... si scartzaie ingrozitor de intorc toti capul dupa mine cand ma misc in coloana.
Din cauza franelor ma programez iara la ATS pentru revizia de 50.000 km (cu vreo 3 mii mai repede.... dar numai sa scap de scartzait), mi-au facut revizia dar mi-au zis ca nu au ce sa imi faca la frane ca sunt discurile tocite prost si placutele (reschetate data trecuta) ating de buza discului si scartzaie...
si ca la urmatoarea schimbare de placute trebuiesc schimbate si discurile. Ok, eu inteleg ca la urmatoarea schimbare de placutze trebuie sa schimb si discurile, dar eu am schimbat placutele pe la 41 de mii km, adica acum vreo 6 mii... ce fac acuma le schimb din nou ca nu mai suport sa merg infranat si zgomotul aferent?!?!
Cine imi poate da o solutie, se pot tocii un pic placutele... se poate tocii buza discului, trebuie sa le schimb...partea cu sa le schimb ca scartzaie ma seaca rau de tot...
am venit la ATS cu un mic scartzat in franare cu roata cabrata aproape la max dreapta.... si am plecat cu scartzait full time mult mai zgomotos... si mentiunea ca trebe sa schimb discurile la urmatoarea schimbare
astept propuneri.
Mi-au schimbat bieleta directie... si mi-au spus ca mi-au curatat placutele de frana ca aveau depuneri etc... si mi-au dat cu spray si alte prostii... 59 ron plata. Plec eu linistit si ajung acasa.
Dimineata cand am plecat al munca... in traficul faimos de bucuresti... observ ca masina mea face ca trompeta (se manifesta la vitezele mici plecarea de pe loc... pana la 30-40 km/h, probabil ca ating full time... dar la viteze mai mari nu le mai sesizez)... placutele ating de discuri FARA sa apas pe frana... si scartzaie ingrozitor de intorc toti capul dupa mine cand ma misc in coloana.
Din cauza franelor ma programez iara la ATS pentru revizia de 50.000 km (cu vreo 3 mii mai repede.... dar numai sa scap de scartzait), mi-au facut revizia dar mi-au zis ca nu au ce sa imi faca la frane ca sunt discurile tocite prost si placutele (reschetate data trecuta) ating de buza discului si scartzaie...
Cine imi poate da o solutie, se pot tocii un pic placutele... se poate tocii buza discului, trebuie sa le schimb...partea cu sa le schimb ca scartzaie ma seaca rau de tot...
am venit la ATS cu un mic scartzat in franare cu roata cabrata aproape la max dreapta.... si am plecat cu scartzait full time mult mai zgomotos... si mentiunea ca trebe sa schimb discurile la urmatoarea schimbare
astept propuneri.
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni
- DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan
- mircea.ispas
- Marca si model masina: 1,6 120 VTI
- Numar Inmatriculare: B 250 MCE
-daca discurile sunt uzate foarte rau cu santuri nu prea ai ce face trebuie sa le schimbi,iar daca schimbi discurile trebuie sa pui si placute noi
-am o cunostinta care a incercat sa rectifice discurile dar nu a reusit,asa ca nu cred ca este o solutie
-am o cunostinta care a incercat sa rectifice discurile dar nu a reusit,asa ca nu cred ca este o solutie
C4 _ 1,6 _ 122 cp