Uzura caucciucuri spate
- 58 ubi
- Numar Inmatriculare: B 58 UBI
Uzura caucciucuri spate
Salutare,
Am fost astazi cu masina in service sa ii schimb uleiul, iar baietiii de acolo au observat ca pe partea stanga spate am un cauciuc mai uzat pe interior si inegal( cam ca o roata dintata). Momentan uzura daca nu te uiti atent este insesizabila. Mecanicii spun ca ar fi din cauza amortizoarelor ca nu ar tine roata bine pe asfalt. Eu unul nu am sezizat , ca masina ar topai de spate sau ca ar subvira pe curbe. Cel mai probabil maine o sa ma duc sa fac un test la amortizoare sa vad cum iese.
Daca aveti alte pareri va rog sa mi le impartasiti.
Am fost astazi cu masina in service sa ii schimb uleiul, iar baietiii de acolo au observat ca pe partea stanga spate am un cauciuc mai uzat pe interior si inegal( cam ca o roata dintata). Momentan uzura daca nu te uiti atent este insesizabila. Mecanicii spun ca ar fi din cauza amortizoarelor ca nu ar tine roata bine pe asfalt. Eu unul nu am sezizat , ca masina ar topai de spate sau ca ar subvira pe curbe. Cel mai probabil maine o sa ma duc sa fac un test la amortizoare sa vad cum iese.
Daca aveti alte pareri va rog sa mi le impartasiti.
C4, 1.6HDI 90CP hatchback - cu el pe strazi din 2005
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Re: Uzura caucciucuri spate
Din ce reiese, asa se pare, ca amortizorul ar fi vinovatul. Tu fa testul si zi-ne si noua ce ai gasit.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Uzura in "valuri" a caii de rulare e cauzata de ineficienta telescoapelor. Te asteptam cu noutati de la test.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Citi KM are masina? Teoretic atit testul de amortizoare cit si inlocuirea lor ar trebui sa se faga pe garantie.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- 58 ubi
Masina are 85000 km si nu mai este demult in garantie. Nu conteaza ca am facut testul si toate amortizoarele au un randament de peste 70%, adica doar 20-30% uzura.
Cam asa arata si fisa care mi-au dat-o de la test.

Dupa testul cu pricina au inceput "meseriasii" sa-si dea cu "stiinta": ca este roata stramba.... ca este fuzeta stramba ...... ca puntea este casaita...... ca nu stiu ce rulmenti de la punte sunt sparti si daia toceste - puntea nu are niciun fel de rulment - ........
Urmatorul pas ar fi sa fac paralelismul ra roti, cu toater ca unghiul de fuga l-am facut acum un an jumate sau doi si nu am avut probleme, si nici nu imi aduc aminte sa fi dat cu masina in cratere ca sa imi strambe puntea.
Oricum va mai spun ce descopareu, sau daca aveti alte pareri....
Cam asa arata si fisa care mi-au dat-o de la test.

Dupa testul cu pricina au inceput "meseriasii" sa-si dea cu "stiinta": ca este roata stramba.... ca este fuzeta stramba ...... ca puntea este casaita...... ca nu stiu ce rulmenti de la punte sunt sparti si daia toceste - puntea nu are niciun fel de rulment - ........
Urmatorul pas ar fi sa fac paralelismul ra roti, cu toater ca unghiul de fuga l-am facut acum un an jumate sau doi si nu am avut probleme, si nici nu imi aduc aminte sa fi dat cu masina in cratere ca sa imi strambe puntea.
Oricum va mai spun ce descopareu, sau daca aveti alte pareri....
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Pe spate la C4 nu se poate regla nimic, nici un unghi. Rotile fata indiferent cum sint reglate nu iti uzeaza spatele. Rulmenti in spate ai chiar la roti, dar aia trebuiau sa huruie daca erau buliti.
- mircea.ispas
- Marca si model masina: 1,6 120 VTI
- Numar Inmatriculare: B 250 MCE
am avut o problema similara acum 6-7 ani la o dacie 1310 an fabricatie 1997,la fel cauciucurile se uzau inegal (gen roata dintata),solutia a fost sa schimb puntea spate cu totul.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Am vazut ceva interesant. Si pe spate se regleaza un unghi, dar nu stiu care ca in engleza nu cunosc termenii tehnici prea bine.

Vezi daca reusesti sa traduci si sa mergi undeva sa iti verifici acele unghiuri. Acolo ai putea verifica si daca sint bune bucsile ce prind puntea de sasiu.
Daca cumva ai Enterprise sa imi zici ca ai alte valori; sa nu o reglezi aiurea.

Vezi daca reusesti sa traduci si sa mergi undeva sa iti verifici acele unghiuri. Acolo ai putea verifica si daca sint bune bucsile ce prind puntea de sasiu.
Daca cumva ai Enterprise sa imi zici ca ai alte valori; sa nu o reglezi aiurea.
- 58 ubi
cam nasol daca se ajunge la punte. O sa o mai supun la ceva teste ca sa fiu sigur de unde pleaca aceasta problema.
- Mihay
- Supermoderator
eu zic sa incerci sa discuti cu cineva de la un service citroen. or fi ei cum sunt dar mai descurca unele probleme
- 58 ubi
Am sa incerc sa ma duc si la un service citroen sa vad ei ce parere au.
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
85.000 km
....tu nu ai schimbat pneurile pana acuma ?? cate sute de mii de kilometrii vrei sa tina niste pneuri ........
- 58 ubi
Le-am schimbat la 60000km pe ale ei din stock, astea sunt niste nankang-uri.