scurgere ulei

Scrie răspuns
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

scurgere ulei

Mesaj de alexc4 »

va salut
azi cand mai verificam toate cele pe la masina am observat ca nivelul la ulei e cam scazut e putin peste jumate la joja :shock: uleiul are cam 6 7 mii de cand e schimbat. am cautat sa ma uit de pete de ulei sub masina si nu e nimik dar sub filtrul de ulei e o sonda acolo care e murdara rau de ulei si nu e intarit pare proaspat. ce e acolo? sa fi pierdut pe acolo?
PS am 1.6 benzina
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Re: scurgere ulei

Mesaj de chainsaw »

putin peste jumatate adica intre min si max? fix acolo trebuie sa fie...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

Mesaj de joeadrianblack »

sonda e murdara de ulei, deoarece atunci cand schimbi uleiul si filtrul, i-ti toarna putin ulei in noul filtru, apoi il pun la loc,

iar operatia asta de dat jos filtru, pus la loc, murdareste tot ce este sub filtru.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nivelul normal la ulei e fix in partea de sus a jojei nu la jumate sau mai jos asa ca ar trebui sa completezi cu 2-300ml si pe urma sa tot verifici. verificare sa o faci dupa cel putin 15 min dupa ce ai oprit motorul
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Mesaj de alexc4 »

nivelul in aveam la maxim fara 1 liniuta si uleiul dupa sonda se vede ca e proaspat am cam 6 luni de cand l-am schimbat nu cred ca era de atunci
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Mesaj de mircea.ispas »

eu zic sa stergi sonda aia foarte bine,desemeni si zona din jurul ei,sa completezi la maxim nivelul de ulei si sa faci verificari mai atente si mai dese asupra sondei si nivelului de ulei ca sa determini exact problema care o ai.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Si eu am avut sonda aia de langa filtru murdara si am curatat-o cu WD 40,se curata super bine,de asemenea pe unde mai ai astfel de pete de ulei iti recomand WD 40 isi face treaba cu succes.Ca sa scapi de suspiciuni.Asa cum zic si colegii forumisti,completeaza cu ulei pana ajungi la nivelul optim si mai verifica ulterior,poate nici nu ai de ce sa iti faci griji.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
mircea21
Numar Inmatriculare: b 777 asa

Mesaj de mircea21 »

Salut eu am o alta problema cu petele de ulei mi-se strange ulei langa injectorul din partea stanga a masini dupa care se intinde la toate.Am duso la un service Rexi si mi-a schimbat garniturile de la injectoare si dp 2000 de km tot curge.Acum 1000 de km am suflat acolo cu aer sa curat tot uleiul si nu a mai aparut,ma gandesc sa fie de la garniturile de admisie de aer care sunt pozitionate in spatele injectoarelor.
Initial am crezut ca curge pe la acea garnitura care duce aerul in epuratorul de ulei sau cum se numeste, am pus putin pansament in cat sa il las sa respire si dupa 1500km nu sa murdarit de loc.aveti vre-o idee ?
caraman
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV

Mesaj de caraman »

Majoritatea sufera de aceasta problema. Daca ai schimbat si garnitura de la capacul tachetilor(ala negru, pe unde torni uleiul) si tot curge, poate fi de la capacul chiuloasei, acolo nu este garnitura, si se etajseaza cu silicon + strangere la cuplu. Sansele e sa curga de acolo, dar e foarte mult de lucru pentru remediere.
Scoate capacul de la cureaua de distributie, er unul mic in 4-5 suruburi, verifica daca nu ai ulei pe curea, ca sa nu investesti mai mult.
Imagine
radu_tzachy

Mesaj de radu_tzachy »

am observat ceva asemanator si la hdi'ul meu,cei de la reprezentanta au zis ca tot un oring, la injectorul nr 2 este problema,pe care l-am schimbat dar tot curge,si se aduna la toate cate putin ulei,m-am obisnuit cu ideea,nu e semnificativ de la schimb la schimb,si totodata unde umbla mesterul roman nu se poate sa nu ramana niste repercusiuni....daca afli cauza exacta astept un pm.;)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”