restrictionarea fantelor: o problema?

Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Re: restrictionarea fantelor: o problema?

Mesaj de Bogdan98 »

chainsaw scrie:d-aia i-am dat 198 timp de 50 de minute in ungaria pe autostrada
Maaa, tu erai in cadere libera, si nu ti-ai dat seama :D
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Sa va fac o poza cu botul de la mazda3 mps si sa comparati dimensiunea fantelor cu un C3 sau chiar C2, sa va linistiti putin? Ce ziceti?
In plus, dihanii precum mazda3 mps, subaru impreza wrx sau wrx sti au intercoolerul (deci nu radiatorul) montat pe motor, si totusi reuseste sa primeasca suficient aer desi unele dintre modelele de mai sus nu au fanta in capota. Chestiile astea sint proiectate cu mare atentie: unde e radiatorul, unde e intercoolerul, care parte a motorului degaja mai multa caldura si cum se ventileaza ea, etc.

Deci cum vad eu lucrurile:
1. in mers oricum intra suficient aer cu conditia sa ai grila fata neobturata;
2. in mers bara la bara greul care pe ventilatorul de pe radiator si pe modul cum e proiectata capota, compartimentul motor, etc, pentru a lasa aerul cald sa se duca naibii in sus si sa intre mai rece de dedesupt.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Mesaj de Cosma Adrian »

Ma bag si eu la pariu. Nu cred ca din cauza obturarii fantelor motorul sau temp. motorului va avea de suferit.
Vlad...
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Obturarea lor duce clar la supraincalzire. Ideea era insa ca nu dimensiunea acelor fante e totul, si faptul ca la unii producatori si/sau unele modele grilele fata sint foarte mari si teoretic pot sa plimbe mult aer e oarecum irelevant cind vine vorba sa compari cu modele echivalente cu fante semnificativ mai mici.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

mda... citit 4 pagini
observ ca chainsaw se contrazice cu toata lumea.
e buna varianta cu testul cu opturarea.

Pe frigurile asta daca ma urc in masina si vrea sa ies pina la Unirii sau pe aproape, am turturi in cabina. Tot ma gindeam cum sa fac sa se incalzeasca mai repede inside cred ca o sa acopar eu cu ceva fantele alea sa vedem ce obtin. Precizez ca de 2 ani nu am vazut mai mult de 3 liniutze (iarna-vara no matter).

eu zic sa concluzionati !
P.S. in urmatoarele 4 pagini.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Parerea mea personala este ca cele 2 fante (cele de la chevroane si cea de dedesubt) sunt pt compartimentul motor si nu pt racirea radiatorului. Cele de sus sunt facute pt gura de admisie care oricum e de forma...
Fanta de jos este mai mult decat suficienta pt racirea corespunzatoare a radiatorului pt ca oricum acopera mai mult de 2/3 din el...iar fanta de deasupra care are ceva de genul 3cm/30cm nu ofera absolut nici un avantaj in racirea RADIATORULUI.
Racirea compartimentului motor se poate face f usor prin cele 2 fante suplimentare pe care vrea sa le faca Relu, daca le directionezi corspunzator.
C4 oricum nu are nici un sis f elaborat de racirea compartimentului motor pt ca oricum nu are nevoie...isi ia mai mult decat suficient aer si de sub masina si din alea 1000 de gauri pe care le mai are...
Mai bine te-ai gandii cum sa faci sa iti bagi mai mult aer rece in admisie de la una din fante...asta te-ar ajuta...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”