Problema imbinare plastic - parbriz

Scrie răspuns
badganaflee

Problema imbinare plastic - parbriz

Mesaj de badganaflee »

Va salut,
Asa cum am scris si in titlu am o problema la C4 la imbinarea plasticului pe care sunt sustinute stergatoarele cu parbrizul. Nu i-am facut absolut nimic, masina sta in garaj noaptea, nu a cazut nimic pe acel plastic, nu s-a urcat nimeni, nu am dat cu nimic in plastic, pur si simplu asa l-am gasit.
De ce oare s-a intamplat acest lucru, voi ati patit asa ceva, cum remediez problema ?
Multumesc anticipat.

Imagine Imagine
C4 1.6 HDI 110 Cp, noire, berlina, Yvette
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Re: Problema imbinare plastic - parbriz

Mesaj de florinc4 »

Din pacate cam asa este la toate...am vazut la multe c4 problema asta si chiar si la mine...era la un moment dat cineva care gasise o solutie dar acuma nu gasesc linku
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Mesaj de alexc4 »

problema asta am avut-o si eu si trebuie sa o remdiezi ca altfel intra apa pe acolo si se strica pasla aia de la filtru de polen. eu am impins-o la loc si am pus o bucata de polisteren intre plastic si cutia de la bateria masinii. o sa ii fac o poza daca nu intelegi.
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Si eu am incercat destule dar pina la urma iar cadea. Cel mai mult tine daca scoti clipsul de sub acel plastic si il stringi cu patentul. Are o sina lunga ce se prinde pe plastic si alta pe buza parbrizului. Acel canal trebui strins si pe urma tine ceva mai mult. Dar tot v-a trebui sa il mai fixezi din cind in cind. E treaba de 20 secunde.
Imagine
Sau poti sa pui silicon sau mastic in fundul canalului si asa o sa stea lipit, dar eu nu am incercat inca.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
badganaflee

Mesaj de badganaflee »

Asta este deja a treia oara cand pica. . ., deja am dat de doua ori jos stergatoarele si le-am remontat pentru a remedia aceasta problema, dar la max.4 zile iara pica, mannn....., mi-e teama ca daca strang cu ceva acolo, sa nu forteze plasticul la denivelari/gropi parbrizul si sa mi-l sparga
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Poti sa stringi linistit, cit sa intre inapoi pe parbriz. Nu v-a crapa ca acea clema e invelita in cauciuc.

dragos_vl
Numar Inmatriculare: VL 20 RBY

Mesaj de dragos_vl »

Eu am rezolvat-o in alt mod si de atunci sper ca definitiv - au trecut mai mult de 4 luni si o gramada de zapada intre timp. Sina aceea de plastic are 2 santuri - unul care se fixeaza pe parbriz si unul pe care se aseaza chederul. In santul cu parbrizul am pus silicon sanitar si am fixat-o la locul ei. Am asteptat citeva ore sa se intareasca si apoi am fixat chederul la locul lui pe sina. Bineinteles ca in prealabil am demontat totul ( e un topic pe aici, inclusiv cu poze ). Apoi am remontat si de atunci e OK. Inainte de aceasta operatiune cred ca am demontat chederul de cel putin 5-6 ori si degeaba - pus la loc sina de plastic, strins cu patent, pus o bucata de lemn vasul cu lichid de frina, etc, etc.
Si nu am demontat stergatoarele - e ceva mai greu de lucrat, dar merge.
Succes.
bogdans
Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR

Mesaj de bogdans »

dragos esti constient ca ce ai facut s ar putea sa te coste pe tine ... in plus , ai lipit placa accea de parbriz ... in cel mai rau caz o sa o cumperi ...daca crapa parbrizul si este in jur de 3-4 mil ... nu mai retin exact pretul dar aici se invartea ! solutia cea mai buna dupa mine este sa rigidizeze bara transversala de plastic care tine aceasta placa impreuna cu "paslele" acelea de protejeaza de caldura motorului ... !
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
badganaflee

Mesaj de badganaflee »

Multumesc pentru raspunsuri, am inteles ce am de facut, dar este neplacut, voi incerca sa pun ceva acolo, gen polistiren sau cauciuc, nu stiu. Cand a pica prima oara, am repus totul la loc si a tinut vreo luna, a doua oara vreo doua saptamani, iar acum 3 zile, hm naspa.
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Si pasla care ziceti voi ca putrezeste ce rol are?
Poate fi inlocuita separat la nevoie?

PS: bineinteles ca am si eu problema asta, inca de la inceputuri, insa nu i-am dat mare atentie.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Are rol anitfonic si poate fi inlocuita doar ea.

bogdans
Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR

Mesaj de bogdans »

si inca un rol ... pastreaza parbrizul uscat ... nu mai ajunge caldura de la motor ... sa tii tot timpul pe dezaburire !
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
adrian_grosu09
torrente
Numar Inmatriculare: B 95 UDU

Mesaj de adrian_grosu09 »

exact asa am si eu. cred ca a inceput de iarna asta. am fost odata cu ea la service, m-au intrebat daca i-am facut ceva, am zis ca nu, si au pus chederu la loc. acu iar e cazut. ma duc iar peste ei. o sa ma duc de cate ori o sa mi cada pana o sa rezolve ei.
Imagine
c4 sedan exclusive gri fer 1.6HDI
orlando
Numar Inmatriculare: HD40RLA

Mesaj de orlando »

eu am avut aceeasi problema si am rezolvat-o cam la fel ca si dragos, am fost la un atelier unde schimba parbrize si aia mi-au fixat plasticul ala pe parbriz cu mastic pe urma au pus chederul si asat se intampla in vara, de atunci nu am mia avut probleme de genul, sincer sunt multumit de treaba pe care au facuto baieitii. :ya sper sa ramana asa
c4 coupe 2.0 hdi 16v vtr pack...138CP
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”