Pneuri de vara - de care?

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: Pneuri de vara - de care?

Mesaj de Mihay »

parerea mea este ca nu o sa regreti :hi

LE: vezi poate iti iei cu profil asimetric :wink:
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Daca e profil asimetric poti sa le pui de pe stinga pe dreapta atita timp cit respecti partea inetrioara si cea exterioara sa fie montate cum trebuie. La cele unidirectionale nu poti sa le pui de pe o parte pa alta.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
adrian_c
Numar Inmatriculare: 710-B_D

Mesaj de adrian_c »

Mihay scrie:parerea mea este ca nu o sa regreti :hi

LE: vezi poate iti iei cu profil asimetric :wink:
Voi cere cu profil asimetric, insa cred ca modelul de baza este asimetric. Pe site la pirelli am vazut si simetric, insa pe site scrie asa :

Best trade-off between high performance and comfort
-Precise wet and dry handling
-Unparalleled comfort in its class
-High resistance to aquaplaning
-Exceptional cornering power and even wear characteristics
The ideal choice for car manufacturers, tuners and conversions
The PZero Rosso concept
- PZero Rosso all round, or
- PZero Rosso Direzionale front, PZero Rosso rear

Ma gandesc ca alea directionale sunt mai scumpe.

Vlad, le vor monta cei de la service, oricum voi supraveghea. Merci oricum !

Acum, ati analizat ceea ce am zis eu cu profilul asimetric ? Ca amprenta pe dreapta nu este la fel cu cea de pe stanga ? Poate sa aiba vre-un efect negativ ceva ?
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Vezi daca poti face un efort pana la Michelin Pilot Sport Cup.
La noi sunt 5 milioane bucata cele pe 16 (ceea ce e excelent fata de 3 si un pic cat sunt Energy, cele mai slabe de la ei)
Nu au ce discuta cu cele postate de tine (si in general nu au ce discuta cu 95% din cauciucuri)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Deese scrie:Vezi daca poti face un efort pana la Michelin Pilot Sport Cup.
Mai baieti, voi ma bagati la cheltuieli ... :D . Deja Michelin Primacy Hp sunt la 142 €, nu vrea sa ma gandesc la Pilot Sport Cup.

Legat de Pirelli Pzero Rosso am gasit o brosura la ei pe site si au un singur pneu asimetric :

205/55R16 91V PZERO ROSSO ASIMMETRICO

Sa inteleg ca celelalte nu sunt asimetrice ?

Edit later :

Da, este Ok, nu stiu de ce aveam impresia ca V este inferior lui H, insa H : 210 km/h max si V : 240 km/h max.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Daca te uiti la poza vei observa ca jumatatea caii de rulare din stinga nu e simetrica cu jumatatea cealalta. Dealtfel pneuri mai de top nu am vazut simetrice. Majoritatea sint asimetrice.

adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Dupa ce le cumpar le fac cate o foto si va atasez.

Bafta !
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Voi aveti masini de 210 sau de 240 km/h REALI ??? :shock: .....
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Nu avem, de ce ?

Daca te referi la pneuri, legislatia spune ca nu ai voie de pui pneuri cu un indice de greutate si de viteza inferioare celor indicate de constructor. Iar la C4 minimul este 91H parca, cel putin la cei cu jante pe 16".

Asta nu te impiedica sa ii pui pneuri performante, cand te duci prin Germania poti linistit sa ii dai 160-170 km/h. :D

Acum, daca mergi usurel ca un batranel iti poti lua si Kormoran sau Debica.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

DMX scrie:Voi aveti masini de 210 sau de 240 km/h REALI ??? :shock: .....
daca masina are viteza maxima constructiva 194Kmph cu ce pneuri ai vrea s-o dotezi? L? Ma rog, nu stiu cum e la opeluri, dar la masini se pun pneuri cu indicele de viteza urmator celui in care se incadreaza masina (ce-mi place sa-l chinui! :ya ).
Adica daca masina prinde 194, indicele la care se incadreaza ar fi H (210), si se recomanda V (sau pentru cele limitate la 250 desi s-ar incadra la V se pune Y sau (Y)). Explicatia e relativ simpla: daca ajungi la 194-200 (se mai intimpla) automat apar interpretari ale indicelui de greutate, iar in cazul in care iei un dimb mare la viteza aia sa nu te trezesti cu pneurile explodate (si nu e deloc igienic pentru schelet sa sari cu masina in garduri cu viteza maxima constructiva).
adrian_c scrie:Pneurile pe care le vreau eu se incadreaza in clasa de mijloc, pentru ca nu merg sportiv, nu ma duc la raliuri si C4 nu este Audi, Aston Martin sau Ferrari !
Pai eu ti-am inteles cumva rationamentul, dar nu are sens. Adica daca poti lua un pneu mai performant cu aceiasi bani de ce sa n-o faci? de ce sa te uiti la fulda/sava/goodride daca la acelasi pret (+-10% se cheama acelasi pret) gasesti michelin? Si crede-ma, primacy sau pilot exalto sint pneuri serioase, au indice de uzura super rezonabil, samd.

Acuma sa nu ma intrebi de ce e diferenta asa mica intre cele foarte bune si cele doar rezonabile. Probabil din acelasi motiv pentru care o masina de 100CP costa X iar una de 200CP costa doar 1.5*X si nu 2*X.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Mituc,

Am inteles perfect mesajul tau. M-am orientat pentru moment la Pirelli Pzero Rosso, recomandat de Mihay, pneu care are referinte bune pe internet.

Acum am o intrebare: Diferenta de pret dintre Pzero Rosso costa 115 € si Primacy HP costa 140 € este doar marketing sau chiar exista o diferenta de calitate (in conditii meteo si de utilizare similare) intre cele pneuri ?
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

pey Michelin face cele mai bune,tari,performante, etc cauciucuri . Poate vine diferenta si de aici putin , poate au o uzura mai mica in timp decat Pirelli .
adrian_c

Mesaj de adrian_c »

Mihay scrie:pey Michelin face cele mai bune,tari,performante, etc cauciucuri . Poate vine diferenta si de aici putin , poate au o uzura mai mica in timp decat Pirelli .
Intradevar, Michelin este o marca buna, insa povestea cu cele mai bune, tari, performante etc ... pneuri cred ca este una vanatoreasca sau pescareasca. :roll:

O alta marca mmai buna decat Michelin nu exista ??

Eu am testat pneurile de iarna Bridgestone Blizzak si mi s-au parut mult mai bune decat Michelin Alpin de exemplu.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Exact in aceleasi conditii ? Sau in ani diferiti sau mai stiu si eu ce. Si presiune in pneuri ... crezi ca nu afecteaza aderenta ? Eu stiu ca tu stateai cu ea mai mica decit cea recomandata.

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

adrian_c scrie: Acum am o intrebare: Diferenta de pret dintre Pzero Rosso costa 115 € si Primacy HP costa 140 € este doar marketing sau chiar exista o diferenta de calitate (in conditii meteo si de utilizare similare) intre cele pneuri ?
Cauta pirelli Pzero, fara rosso nero sau alte culori. Pzero fara culori probabil va fi mai scump sau cel putin la acelasi pret cu primacy/exalto pentru ca-s cam tot pe acolo.
Cit despre michelin pilot exalto 2 sau pilot primacy... nu ai absolut nici o sansa sa dai gres.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”