Vibrat / Tremurat in volan in intervalul 128-139 kmph
-
bogdans
- Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR
Re: Vibrat / Tremurat in volan in intervalul 128-139 kmph
daca iti indreapta rotile ... include si echilibrare , daca stii ca ai dat in gropi serioase si cu viteza ... risca te la indreptat ,nu e chiar scump...plus ca in bucuresti sunt atatea posibilitati 
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
-
lucyano
- Marca si model masina: C4,1.6.i 110 hp,SX
- Numar Inmatriculare: OT-03-ZAR
Mai baieti am si eu problema asta cu vibratul volanului de vreo citeva luni si nu stiu ce sa mai fac!Am incercat echilibrat,am schimbat cauciucurile intre ele,am schimbat jantele intre ele(am pus pe fata pe cele la care a intrat cel mai putin plumb la echilibrat),etc!Rezultat 0!Ce se mai poate face!Cum as putea sa-mi dau seama de la ce e problema,adica janta sau cauciuc?Daca sunt deformate cauciucurile cum imi dau seama sau cum imi dau seama daca e vreo janta stramba?N-as vrea sa cumpar si jante si gume!!Are cineva pe forum niste gume bune dar nu stiu ce sa fac!Le-as cumpaara dar as vrea sa fiu sigur ca problema e de la cauciucuri!Va rog ,o mana de ajutor! 
forever citroen
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Discurile de frana? 
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
lucyano
- Marca si model masina: C4,1.6.i 110 hp,SX
- Numar Inmatriculare: OT-03-ZAR
Pai cred ca s-ar simti la franat !Nu?
forever citroen
- Mihay
- Supermoderator
- Daca ai jante aftermarket una din cauze pot fi : inele centrare sau distantiere
- ptr roti stock : asezarea cauciucului inegala pe janta, o greutate diferita a cauciucurilor
- de regula se zice ca pana in 100km/h tremura fata, apoi spatele
- mizerie ( pamant,gheata) pe interiorul jantei
- si de ce nu cea mai probabila jante lovite-strambe. poti incerca la Autosoft, ei au masina de roluit jantele
- ptr roti stock : asezarea cauciucului inegala pe janta, o greutate diferita a cauciucurilor
- de regula se zice ca pana in 100km/h tremura fata, apoi spatele
- mizerie ( pamant,gheata) pe interiorul jantei
- si de ce nu cea mai probabila jante lovite-strambe. poti incerca la Autosoft, ei au masina de roluit jantele
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Da si nu, depinde cat de afectate sunt!lucyano scrie:Pai cred ca s-ar simti la franat !Nu?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- mircea.ispas
- Marca si model masina: 1,6 120 VTI
- Numar Inmatriculare: B 250 MCE
-a mea mergea perfect,pana am pus cauciucurile de iarna,dupa care vibreaza cand ating 134 km/h,deci nu mi-a echilibrat rotile bine
-cred ca si la tine e acelasi lucru
-cred ca si la tine e acelasi lucru
C4 _ 1,6 _ 122 cp
-
boipboip
- Numar Inmatriculare: B 09 VJL
categoric e treaba de echilibrat.......testat pe a mea 
C4 sedan 1.6i SX a.k.a. Citro'
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Daca esti sigur ca cei care ti-au echilibrat rotile au facut-o bine (mai sint si idioti care dau pe linga, desi nu e complicat deloc) atunci mergi la un service de roti si verifica:
1. daca toate prezoanele sint strinse bine si daca se string la fel;
2. daca discurile de frina nu sint deplaneizate puternic - desi ai dreptate, ai simti vibratii si la frinare, lucru care daca nu se intimpla atunci discurile sint ok;
3. daca nu ai joc la bielete, capete de bara, etc, pentru ca pot apare vibratii si de la jocul la aceste componente;
4. daca ai amortizoarele intregi, daca-s impuscate puternic sau curse poti avea senzatia de vibratie indusa de zgomotul pe care-l fac cind lucreaza.
1. daca toate prezoanele sint strinse bine si daca se string la fel;
2. daca discurile de frina nu sint deplaneizate puternic - desi ai dreptate, ai simti vibratii si la frinare, lucru care daca nu se intimpla atunci discurile sint ok;
3. daca nu ai joc la bielete, capete de bara, etc, pentru ca pot apare vibratii si de la jocul la aceste componente;
4. daca ai amortizoarele intregi, daca-s impuscate puternic sau curse poti avea senzatia de vibratie indusa de zgomotul pe care-l fac cind lucreaza.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Nu neaparatboipboip scrie:categoric e treaba de echilibrat.......testat pe a mea
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;-
boipboip
- Numar Inmatriculare: B 09 VJL
corect, reformulez : 90% ca se rezolva cu un echilibrat ca lumea, testat pe a meaDan pasare scrie:Nu neaparatboipboip scrie:categoric e treaba de echilibrat.......testat pe a meaPlus ca exista anvelope care pur si simplu nu se pot echilibra, singura rezolvare fiind inlocuirea acestora.
C4 sedan 1.6i SX a.k.a. Citro'
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Validez si eu problema. In intervalul de viteza 130 - 140 km/h apare un un phenomen de rezonanta care produce o usoara vibratie in volan.
In noiembrie am pus pneuri de iarna aproape noi, rotile echilibrate (masina avea 18k km), insa nu am refacut geometria. Apoi m-am dat prin Germania cu 120-130-170 km/h si nu am simtit vibratia. Acum, la 27k km simt aceasta vibratie in intervalul ala, deci :
- ori vine de la dezechilibrare sisau geometrie;
- ori este defect tehnic (in cazul in care am fost "nesimtit" si nu am simtit vibratia in volan in noiembrie 09)
In curand pun jante noi, pneuri noi si echilibrate si fac si geometria si va tin la curent.
Bafta !
In noiembrie am pus pneuri de iarna aproape noi, rotile echilibrate (masina avea 18k km), insa nu am refacut geometria. Apoi m-am dat prin Germania cu 120-130-170 km/h si nu am simtit vibratia. Acum, la 27k km simt aceasta vibratie in intervalul ala, deci :
- ori vine de la dezechilibrare sisau geometrie;
- ori este defect tehnic (in cazul in care am fost "nesimtit" si nu am simtit vibratia in volan in noiembrie 09)
In curand pun jante noi, pneuri noi si echilibrate si fac si geometria si va tin la curent.
Bafta !
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa