Traseu la dus: Timisoara - Budapesta - Bratislava - Praga - Dresda - Magdeburg - Hanovra - Hamburg - Odense - Copenhaga - Malmo - Goteborg - Oslo (RO-Ungaria_Slovacia_Cehia_Germania_Danemarca_Suedia_Norvegia)
Cum nu ne grabeam deloc am facut doua opriri de noapte, una la Magdeburd si una la Flening (Suedia), distanta la dus fiind de ~ 2600 km
Cazarile au foste decente, in conditii decente, 80 euro in Germania si 70 euro in Suedia, pentru 3 persoane
Traseu la intors: Oslo - Goteborg - Malmo - Copenhaga - Odense - Kassel - Fussen (langa Munchen) - Salzburg - Viena - Budapesta - Timisoara
(Norvegia_Suedia_Danemarca_Germania_Austria_Ungaria_RO), distanta la intors de ~ 2800 km
Drumurile au fost impecabile (dupa ce am iesit din RO) si nu doar autostrazile dar si cele din orase sau dintre localitatile mai mici. Exista si varainte mai scurte, cu feriborul, cam 2000 km insa am vrut sa vad podurile si tunelul dintre Danemarca si Suedia. Se cheama Oresund si Great Belt si sunt pur si simplu impresionante. Din pacate pozele nu sunt reusite ... Costul total de trecere al podurilor a fost de 71 euro. Desi scump, merita vazut.
In Danemaca si Suedia autostrazile erau cam inzapezite pentru ca viscolea, dar am circulat oricum foarte bine, cu viteza maxima admisa. In Norvegia, desi era viscol, -18 grade si zapada de 1 metru pe margine, autostrazile erau negre si ude, la propriu, fiinf foarte eficienti in deszapezire.
Cu exceptia autostrazilor, toate celelalte drumuri erau insa acoperite cu zapada prospata sau batatorita (inclusiv in Oslo) insa se circula foarte bine cu cauciucuri de iarna. Surprinzator de putine masini circulau prin Oslo (taxa de intrare in oras e de 3 euro/zi ... poate de asta ...) dar si au trei inele de centura tip autostrada (in unele noduri sunt cate 3 autostrazi suprapuse). Se circula foarte usor si fara ambuteiaje.
Orasul in sine nu m-a impresionat de loc, mi-a placut foarte mult fiordul si inca mi pare rau ca nu am avut timp sa merg cu masina pe langa cateva fiorduri. La partiile de schi se ajunge din oras in ~ 30 minute cu un fel de metrou ... si sunt o gramada de partii, foarte aerisite.
Pe drumul de intoarcere am facut un mic ocol pe langa Munchen sa vedem castelul Neuschwanstein. Zona este pur si simplu magnifica, iar berea ...
Sigur o sa mai merg (cu familia data viitoare si vara).

PS ... era sa uit ... C4 s-a comporta impecabil iar consumul mediu a fost de 5.8 l/100 km cu masina incarcata pana la refuz si cu cauciucuri de iarna (care am observat la un drum de Grecia ca "adauga" cam 1 l/100 km)