intre 250 si max 350 ron/bucBogdan scrie:Bine ai venit!
Ce buget ai pentru cauciucuri?
Pneuri de vara - de care?
- ciuciu ionut
- Numar Inmatriculare: BH 06 BOB
Re: Pneuri de vara - de care?
- janusRO
Sau daca vrei durabilitate maxima... iti iei un pneu cu UTQG 400+ si ai terminat oride discutie pentru urmatoarea suta de mii de km.
nu am nimic impotriva acestei afirmatii dar daca faci 100.000 km in 6-10 ani si mai adaugi posibilitatea ca anvelopele sa fi stat ceva vreme in depozit de la data fabricatiei la cea a instalarii pe masina.... atunci nu stiu ce sa zic..
o anvelopa imbatranita are performante mai slabe si un risc crescut de a genera un eveniment nedorit; atentie si la anvelopa de pe roata de rezerva, este de regula la fel de "batrana" ca si masina..arata ea ca noua dar aparentele insala... nu e de gluma... sunt oameni care pierd din vedere acest fapt..
- janusRO
Eu pe Citronel am anvelopele stock (implineste in vara 2 anishori
), insa pentru Octavia 2 am luat recent Bridgestone turanza ER300 195/65/R15 cu 250 RON bucata. Anvelopele stock pt Octi sunt Matador Elite2, modeste dupa parerea mea...
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
pret/ calitate/ c4 /100 cai.....Nankang......!!!!!!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
@ciuciu ionut: o mica rectificare... Energy Saver sunt anvelope MUUULT mai bune decat Energy (simple). Majoritatea anvelopelor stock au fost si inca sunt Michelin Energy. Eu mi le-as schimba pe ale mele Energy instant cu Energy Saver. Mai ales ca nici eu nu imping masina la limite, decat in situatii extreme, si asta se intampla foarte rar.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Re-salutare,
Intr-un final, la indicatiile lui Mituc, am cumparat 4 x Michelin Primacy HP (205/55 R16 91V), made in Germany (440 € cu TVA si cu tot cu montat si echilibrat). DOT-ul este 0410, adica saptamana 4 (ianuarie 2010). Pneurile le-am pus pe jante noi noute de tabla. La echilibrare a intrat destul de putin plumb.
Cu ocazia asta am verificat si geometria, era OK, a umblat foarte putin la paralelism, pentru ca era la limita din cate mi-a zis individul ala.
Problema este ca am vibratii mari in volan la peste 115-120 km/h, deci daca iau mana de pe el il vad cum vibreaza cu ochiul liber. Am zis ca mi le-a umflat ala prea tare ori neuniform. Am verificat si intradevar aveam 2.5 bar peste tot. Am pus apoi 2.2 bar pe fata si 2.0 bar pe spate (chiar daca pe usa scrie 2.4, repsctiv 2.1 la gol), insa tot vibreaza volanul.
Inainte nu facea deloc, aveam pneuri de iarna Michelin Alpin A3, simteam efectiv vibratii fine in volan, insa volanul nu se misca deloc (adica sa il vad vibrand).
Sa fie vorba despre o echilibrare proasta ? Multumesc !
Intr-un final, la indicatiile lui Mituc, am cumparat 4 x Michelin Primacy HP (205/55 R16 91V), made in Germany (440 € cu TVA si cu tot cu montat si echilibrat). DOT-ul este 0410, adica saptamana 4 (ianuarie 2010). Pneurile le-am pus pe jante noi noute de tabla. La echilibrare a intrat destul de putin plumb.
Cu ocazia asta am verificat si geometria, era OK, a umblat foarte putin la paralelism, pentru ca era la limita din cate mi-a zis individul ala.
Problema este ca am vibratii mari in volan la peste 115-120 km/h, deci daca iau mana de pe el il vad cum vibreaza cu ochiul liber. Am zis ca mi le-a umflat ala prea tare ori neuniform. Am verificat si intradevar aveam 2.5 bar peste tot. Am pus apoi 2.2 bar pe fata si 2.0 bar pe spate (chiar daca pe usa scrie 2.4, repsctiv 2.1 la gol), insa tot vibreaza volanul.
Inainte nu facea deloc, aveam pneuri de iarna Michelin Alpin A3, simteam efectiv vibratii fine in volan, insa volanul nu se misca deloc (adica sa il vad vibrand).
Sa fie vorba despre o echilibrare proasta ? Multumesc !
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Uite ca nu se intampla numai in Romania 
Da, eu zic ca e echilibrare proasta.
Da, eu zic ca e echilibrare proasta.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- adrian_c
Sper sa fie asta. I-am zis la tipul ala ca masina aia de echilibrat este cam paraginita (era un Hoffman). Mai aveau una super moderna, insa mi-a zis ca este OK. Ma duc luni inapoi. Aoleu !!
Mai ma intreb daca exista vre-o perioada de rodaj pentru pneul nou, desi nu cred ! Adica nu este normal sa vibreze volanul, nu ?
Merci Deese !
Mai ma intreb daca exista vre-o perioada de rodaj pentru pneul nou, desi nu cred ! Adica nu este normal sa vibreze volanul, nu ?
Merci Deese !
- adrian_c
Re-salutare,
Ce chestie ciudata cu vibratiile in volan. Ieri am mai dat cateva ture prin oras, azi dimineata m-am dus pana la servici sa mai lucrez putin si cand am plecat am iesit din nou pe autostrada sa vad cu vibratiile alea. Ideea este ca amplitudinea vibratiilor a scazul si nu se mai manifesta de la 90-100 km/h, ci de la 115-120 km/h in sus. Nu m-am dus decat pana la 135 km/h (limita aici este 120 km/h) si efectiv se vede volanul vibrreaza, insa nu trage nici stanga nici dreapta.
Ciudat ! Ma duc maine dimineata la reechilibrare si va tin la curent !
Ce chestie ciudata cu vibratiile in volan. Ieri am mai dat cateva ture prin oras, azi dimineata m-am dus pana la servici sa mai lucrez putin si cand am plecat am iesit din nou pe autostrada sa vad cu vibratiile alea. Ideea este ca amplitudinea vibratiilor a scazul si nu se mai manifesta de la 90-100 km/h, ci de la 115-120 km/h in sus. Nu m-am dus decat pana la 135 km/h (limita aici este 120 km/h) si efectiv se vede volanul vibrreaza, insa nu trage nici stanga nici dreapta.
Ciudat ! Ma duc maine dimineata la reechilibrare si va tin la curent !
- b-10-ake
Eu zic ca sunt echilibrate prost, in mod normal nu are voie sa vibreze, mie acum imi vibreaza tot la vitezele alea (120-145), la peste 145 nu mai face asa rau, insa sunt anvelopele foarte vechi si mi-a zis ala de la vulcanizare clar ca nu mai are cum sa le faca perfect echilibrate pentru ca sunt tocite prea inegal.
Eu o sa imi cumpar miercuri probabil michelin primacy la pretul de 1444 ron toate 4 fara montaj, etc.
A doua optiune ar fi lassa impetus sport care costa undeva la 260 ron bucata, am mai avut odata din astea si m-au tinut cam 45-50.000 de km si am fost multumit de ele.
Eu o sa imi cumpar miercuri probabil michelin primacy la pretul de 1444 ron toate 4 fara montaj, etc.
A doua optiune ar fi lassa impetus sport care costa undeva la 260 ron bucata, am mai avut odata din astea si m-au tinut cam 45-50.000 de km si am fost multumit de ele.
Ex C4 coupe 2.0 HDI Vtr Pack 273.273 km
Opel Astra J Notchback 1.6 115
http://www.youtube.com/watch?v=C3CGmguw_MU - top speed la mine
Opel Astra J Notchback 1.6 115
http://www.youtube.com/watch?v=C3CGmguw_MU - top speed la mine
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Va rog sa ramaneti ontopic! Si-asa e o mare varza in topicul asta, numai de echilibrari a ramas sa se mai vorbeasca!
Deci..Pneuri de vara - de care?
Deci..Pneuri de vara - de care?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- adrian_c
Bogdan, lasa-ma sa termin cu echilibrarea si gata. Am fost azi de dimineata, le-au echilibrat pe o masina marca Hunter si totul este perfect. Si ca sa devenim on-topic, recapitulez cu pneurile de vara :
Michelin Primacy HP, 4 bucati x 110 € = 440 € cu montaj si echilibrare incluse.
Observatii dupa montaj, comparativ cu cele de iarna Michelin Alpin A3 :
- mai putin zgomotoase in timpul mersului si la trecerea peste gropite, denivelari;
- franare mai buna.
Michelin Primacy HP, 4 bucati x 110 € = 440 € cu montaj si echilibrare incluse.
Observatii dupa montaj, comparativ cu cele de iarna Michelin Alpin A3 :
- mai putin zgomotoase in timpul mersului si la trecerea peste gropite, denivelari;
- franare mai buna.
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
De curiozitate...de unde le-ai cumparat???
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- adrian_c
Cumparate din Belgia, de la un distribuitor de pneuri foarte cunoscut aici ("Verviers Pneus" daca va ajuta cu ceva), insa calitatea serviciilor nu este de top :Shadow scrie:De curiozitate...de unde le-ai cumparat???
1. o masina de echilibrat cred ca nu era buna, echilibra prost (discutabil sa zicem);
2. ce m-a socat a fost tratamentul penurilor; pneurile erau depozitate undeva la etajul 1 si montajul se facea la parter, si astia la aruncau de la etaj direct in picioare, pneul se deforma foarte mult si nu cred ca este un tratament normal pentru un pneu. Vorba lui vlad : "animale sunt peste tot !"
Bafta !
- Mihay
- Supermoderator