Vibratie / bataie ciudata la ambreiere
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
Re: Vibratie / bataie ciudata la ambreiere
dar tu ai dual mass?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Ai ma Aiurica, eu ma dau de ceasul .... aici si tu ma intrebi de asta.
Toate motoarele HDI cu putere peste 100 CP au volant dual-masa, adica 1.6HDI 110 CP, 2.0HDI 138 CP si care or mai fi. Cel putin asa am citit pe net !
Toate motoarele HDI cu putere peste 100 CP au volant dual-masa, adica 1.6HDI 110 CP, 2.0HDI 138 CP si care or mai fi. Cel putin asa am citit pe net !
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
- adrian_c
Re: Vibratie / bataie ciudata la ambreiere - Rezolvat !
Re-salutare,
Am gasit solutia la bataia care aparea la mersul inapoi la ambreiere. Asa cum m-a sfatuit BUY, caruia ii multumesc, era tabla de protectie dintre esapement si caseta de directie (sper) care atingea de esapement. Cand am facut geometria in weekend am atins de tabla aia cu mana si a facut sunetul pe care il auzeam si care ma scotea din sarite.
Tabla asta, de la caldura si de la socuri (gropi, denivelari) se lasa in jos si atinge de esapament. Este o tabla ambutisata din aluminiu cred, cu o forma complexa. Am impins in sus si mi-a disparut zgomotul. Acum am din nou sunetul sobru si normal al motorui.
Astia de la Citroen sunt super habarnisti, vorba voastra ATS2, cred ca nici nu au verificat si au dat verdictul volant motor bi-masa doar din experiantele trecute.
Bafta tuturor !
Am gasit solutia la bataia care aparea la mersul inapoi la ambreiere. Asa cum m-a sfatuit BUY, caruia ii multumesc, era tabla de protectie dintre esapement si caseta de directie (sper) care atingea de esapement. Cand am facut geometria in weekend am atins de tabla aia cu mana si a facut sunetul pe care il auzeam si care ma scotea din sarite.
Tabla asta, de la caldura si de la socuri (gropi, denivelari) se lasa in jos si atinge de esapament. Este o tabla ambutisata din aluminiu cred, cu o forma complexa. Am impins in sus si mi-a disparut zgomotul. Acum am din nou sunetul sobru si normal al motorui.
Astia de la Citroen sunt super habarnisti, vorba voastra ATS2, cred ca nici nu au verificat si au dat verdictul volant motor bi-masa doar din experiantele trecute.
Bafta tuturor !
- adrian_c
O mica precizare, nu BUY mi-a spus despre tabla aia, ci m0rpheus. Deci, mii de multimiri m0rpheus.
- Victor.VR
- Teh STIG
- Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)
iar lui buy nici o multumire 
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Chevrolet Nubira CDX, 2005
- adrian_c
I-am multumit putin mai sus ! 
Da' rai sunteti !
Da' rai sunteti !
-
m0rpheus
- Numar Inmatriculare: B 69 GCB
Acum ti-am citit topicul si ma minunez. Cum sa nu stie aia de la service de la ce e zgomotul? Chiar si un necunoscator, daca sta langa masina isi da seama ca nu are cum sa fie de la ambreiaj sunetul acela. Si au mai si bagat-o pe aia cum ca toate fac asa
Bine ca ai rezolvat-o
- adrian_c
Pai da, ma miram si eu sa cada volantul ala asa repede, mai ales ca ma port cu ea ca si cu un ou. Si mie imi parea tot o bataie, insa eu ma gandeam la un plastic ceva. Acum pot sa dorm linistit