O problema ciudata
-
radugen
O problema ciudata
Ieri m-am confruntat cu ceva de care nu am mai auzit/vazut pana acum. Poate stie careva:
Acum 2 zile m-am dus la autosoft sa imi pun rotile de vara. Toate bune si frumoase, platesc, plec si incep sa observ anumite diferente: volanul este extrem de greu, zici ca nu mai am servo, a doua chestie este ca masina imi pare greoaie la acceleratie... extrem de ciudat. Avand rezultatele de dinainte: 0-100 9.1sec am zis sa fac o tura sa vedem daca doar mi se pare. Rezultat 10sec si 2 incercari cu 9.8sec. Lasand la o parte timpii si avand in vedere ca a fost acelasi cronometru, imi pun intrebarea ce poate sa fie neinregula. (aceeasi persoana m-a cronometrat si prima data, ambele seturi de teste au fost facute pe drum drept)
Pana una alta asta cu acceleratu nu ma deranjeaza asa de mult (realizez ca pot multi alti factori sa influenteze diferenta de timp) cat faptul ca masina zici ca nu mai are servo si asta imediat dupa ce mi-au pus rotile de vara. Schimbatul anvelopelor a fost facut de baietii de la autosoft care au lucrat foarte ok. Singura mea teorie ar fi ca or fi pus cricu prost si au taiat vreun furtunas desi ma indoiesc
Pareri?
Acum 2 zile m-am dus la autosoft sa imi pun rotile de vara. Toate bune si frumoase, platesc, plec si incep sa observ anumite diferente: volanul este extrem de greu, zici ca nu mai am servo, a doua chestie este ca masina imi pare greoaie la acceleratie... extrem de ciudat. Avand rezultatele de dinainte: 0-100 9.1sec am zis sa fac o tura sa vedem daca doar mi se pare. Rezultat 10sec si 2 incercari cu 9.8sec. Lasand la o parte timpii si avand in vedere ca a fost acelasi cronometru, imi pun intrebarea ce poate sa fie neinregula. (aceeasi persoana m-a cronometrat si prima data, ambele seturi de teste au fost facute pe drum drept)
Pana una alta asta cu acceleratu nu ma deranjeaza asa de mult (realizez ca pot multi alti factori sa influenteze diferenta de timp) cat faptul ca masina zici ca nu mai are servo si asta imediat dupa ce mi-au pus rotile de vara. Schimbatul anvelopelor a fost facut de baietii de la autosoft care au lucrat foarte ok. Singura mea teorie ar fi ca or fi pus cricu prost si au taiat vreun furtunas desi ma indoiesc
Pareri?
c4 2.0hdi 138cp
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
Re: O problema ciudata
crede-ma ca daca nu mai aveai servo, abia mai puteai merge cu masina. la dacie e parfum fata de situatia unei masini dotate cu servo careia i-a murit pompa. ciudat intr'adevar ce descrii tu
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Si eu cand trec de la roti pe 15 la roti pe 17 simt ceea ce zici tu..Directie mai greoaie si trage mai greu..
E prima oara cand ai rotile astea sau le-ai mai avut?
E prima oara cand ai rotile astea sau le-ai mai avut?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Ia vezi tu presiunea in roti, exact simptomele astea le am eu cand presiunea e cam 2 atmosfere sau sub, adica foarte joasa.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Salut,
Cu aceeasi situatie m-am confruntat si eu doar ca nu am facut testele 0-100 ca si tine.
Am trecut de la gume iarna Vredestein Snowtrac 2 la Michelin Energy(cele stock de fabrica),ambele seturi dimensiuni similare 205/55/16,montate pe aceleasi jante.
Ce am observat tinand cont ca baietii la service si-au facut treaba onorabil :
-directie greoaie
-sprint mai lent
-gropile se simt mai pronuntat
Tind sa cred ca nu este o problema,e normal tinand cont de specificitatea diferita a anvelopelor.Am refacut presiunea in pneuri si era la fel.
Acest efect l-am resimtit(in sens invers) si cand am montat asta toamna gumele de iarna,totul era mai smooth.
A trecut deja o saptamana si ceva si m-am obisnuit.
Asa ca nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.
Cu aceeasi situatie m-am confruntat si eu doar ca nu am facut testele 0-100 ca si tine.
Am trecut de la gume iarna Vredestein Snowtrac 2 la Michelin Energy(cele stock de fabrica),ambele seturi dimensiuni similare 205/55/16,montate pe aceleasi jante.
Ce am observat tinand cont ca baietii la service si-au facut treaba onorabil :
-directie greoaie
-sprint mai lent
-gropile se simt mai pronuntat
Tind sa cred ca nu este o problema,e normal tinand cont de specificitatea diferita a anvelopelor.Am refacut presiunea in pneuri si era la fel.
Acest efect l-am resimtit(in sens invers) si cand am montat asta toamna gumele de iarna,totul era mai smooth.
A trecut deja o saptamana si ceva si m-am obisnuit.
Asa ca nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mihay
- Supermoderator
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
nu scrie nicaieri man de roti de 15. si eu am resimtit acelasi lucru o data cu trecerea la rotile de vara.
-
radugen
@simply the lex
Mersi de raspuns, mi-ai luat o piatra de pe inima:)
@Mihai
Nu am spus nicaieri ca am pus roti pe 15, era vorba de jantele originale pe 16 pe care am pus la loc cauciucurile stock Michelin Energy.
@Bogdan
jantele si cauciucurile sunt cele stock dar se pare ca e normala senzatia de la volan.
@Deese
Presiunea este 2.5 in fiecare roata
@chainsaw
ai dreptate, e clar ca nu are nimic pompa de servo, daca ma lasa faceam muschi in 2 zile:)
Mersi de raspuns, mi-ai luat o piatra de pe inima:)
@Mihai
Nu am spus nicaieri ca am pus roti pe 15, era vorba de jantele originale pe 16 pe care am pus la loc cauciucurile stock Michelin Energy.
@Bogdan
jantele si cauciucurile sunt cele stock dar se pare ca e normala senzatia de la volan.
@Deese
Presiunea este 2.5 in fiecare roata
@chainsaw
ai dreptate, e clar ca nu are nimic pompa de servo, daca ma lasa faceam muschi in 2 zile:)
c4 2.0hdi 138cp
- Victor.VR
- Teh STIG
- Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)
2.5?
cred ca 2.1-2.2 ar fi mai ok, tinand cont si de gropi..
cred ca 2.1-2.2 ar fi mai ok, tinand cont si de gropi..
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Chevrolet Nubira CDX, 2005
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
eu merg cu 2.4 pe fata (asa cum scrie pe usa) si 2.4 pe spate pentru ca am incarcatura variabila.
-
radugen
@Victor.VR
am pus 2.5 pt ca se mai pierde in timp plus ca am facut 2 galme pana acum (m-am saturat sa cumpar cauciucuri), prefer sa fie cauciucu putin mai tare. Vezi ca 2.1-2.2 e cam putin... la mine scrie 2.4 pe fata si pana la 2.7 pe spate deci un 2.5 nu e asa mult, e numai bine.
@wonka jr.
mergi cu ea ca la carte
am pus 2.5 pt ca se mai pierde in timp plus ca am facut 2 galme pana acum (m-am saturat sa cumpar cauciucuri), prefer sa fie cauciucu putin mai tare. Vezi ca 2.1-2.2 e cam putin... la mine scrie 2.4 pe fata si pana la 2.7 pe spate deci un 2.5 nu e asa mult, e numai bine.
@wonka jr.
mergi cu ea ca la carte
c4 2.0hdi 138cp
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Salut,
Tocmai am schimbat si eu pneurile de iarna cu de vara si am avut aceleasi senzatii. Directie mai greoaie, simteam ca rotile erau parca mai grele. Este normal ! Este vorba de obisnuinta, de acomodarea cu noile pneuri. Apoi pneurile au comportamente diferite. Cele de iarna sunt mai moi, mai maleabile, astea de vara mai dure. Ceea ce simti este diferenta de comportament a pneului. Fa cativa km si te vei obisnui.
Tocmai am schimbat si eu pneurile de iarna cu de vara si am avut aceleasi senzatii. Directie mai greoaie, simteam ca rotile erau parca mai grele. Este normal ! Este vorba de obisnuinta, de acomodarea cu noile pneuri. Apoi pneurile au comportamente diferite. Cele de iarna sunt mai moi, mai maleabile, astea de vara mai dure. Ceea ce simti este diferenta de comportament a pneului. Fa cativa km si te vei obisnui.
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Eu nu am simtit deloc asa ceva. Sa fie din cauza ca nu trec de pe 15 pe 16 ? Ambele la mine sint pe aceleasi jenti (16).
-
radugen
in principiu ar trebui sa ti se para mai greoaie directia dar e f bine ca nu simti diferente.vlad scrie:Eu nu am simtit deloc asa ceva. Sa fie din cauza ca nu trec de pe 15 pe 16 ? Ambele la mine sint pe aceleasi jenti (16).
Apropo de ce ziceam cu rotile, am fost azi cu peugeotul mamei (ma rugat sa ii pun si ei vara) si dupa ce am mers vreo 50km am trecut sa ii schimb rotile si nu am simtit absolut nici o diferenta (ca la citroen). Acum nu stiu ce sa zic... e normal sa ti se para ca e mai tare dar parca trag un pic cam tare de el ca sa fie normal... o sa ma duc dupa paste la ats sa vad daca ei considera ca e ceva neinregula. Oricum cred ca am si un mic joc la directie de la cate gropi am luat (daca dau stanga-dreapta de voland se aud niste sunete care nu ar trebui sa se auda, e adevarat se aud extrem de incet dar imi stau pe creier ca stiu ca e ceva neinregula).
c4 2.0hdi 138cp
- Cippy
- Numar Inmatriculare: B-62-PMY
este posibil sa fie si din cauza constructiei cauciucurilor.
Cele de iarna au acele crestaturi pe suprafata de contact fapt pentru care iti da impresia ca roata se misca mai usor, iar cele de vara sunt concepute special pentru a avea o aderenta mai buna prin cresterea suprafetei de contact cu asfaltul.
daca gresesc sa ma corectati!
Cele de iarna au acele crestaturi pe suprafata de contact fapt pentru care iti da impresia ca roata se misca mai usor, iar cele de vara sunt concepute special pentru a avea o aderenta mai buna prin cresterea suprafetei de contact cu asfaltul.
daca gresesc sa ma corectati!
C4 1.4i '07 Gris Aluminium + Sticker