Pneuri de vara - de care?
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Re: Pneuri de vara - de care?
Alm,
Punctajul pe care mi-l arati este realizat de particulari sau profesionisti ? Oricum exista o nota de subiectivitate la amandoi, insa pentru mine, daca este realizat de particulari nu prea are relevanta pentru ca sunt pneurile sunt evaluate de "poeti" care au masini, iar fiecare interpreteaza dupa ureche comportamentul masinii si implicit pe cel al pneurilor. Asa ajunge de exemplu ca pe website-ul http://www.tyretest.com/" onclick="window.open(this.href);return false; pneul de iarna Michelin Alpin A3 sa fie pe locul 2 din 5, iar Michelin Primacy Alpin nici sa nu figureze.
Iar daca te uiti si la pneurile de vara pe acest ultim site, uite cum evalueaza utilizatorii :
1. Michelin - PILOT SPORT PS2 [1.78] / 507
2. Michelin - ENERGY SAVER [1.80] / 735
3. Goodyear - OptiGrip [1.83] / 319
4. Fulda - EcoControl [1.94] / 846
5. Michelin - PRIMACY HP [1.95] / 435
Foarte aberant din moment ce Primacy HP se claseaza sub Energy Saver, insa in acest clasament sunt mai multi utilizatori de Energy Saver si implicit mai multe puncte pentru acest pneu.
Sfatul meu este sa analizezi rezultate oficiale realizate de catre echipe specializate si dupa criterii foarte bine stabilite.
Mult succes !
Punctajul pe care mi-l arati este realizat de particulari sau profesionisti ? Oricum exista o nota de subiectivitate la amandoi, insa pentru mine, daca este realizat de particulari nu prea are relevanta pentru ca sunt pneurile sunt evaluate de "poeti" care au masini, iar fiecare interpreteaza dupa ureche comportamentul masinii si implicit pe cel al pneurilor. Asa ajunge de exemplu ca pe website-ul http://www.tyretest.com/" onclick="window.open(this.href);return false; pneul de iarna Michelin Alpin A3 sa fie pe locul 2 din 5, iar Michelin Primacy Alpin nici sa nu figureze.
Iar daca te uiti si la pneurile de vara pe acest ultim site, uite cum evalueaza utilizatorii :
1. Michelin - PILOT SPORT PS2 [1.78] / 507
2. Michelin - ENERGY SAVER [1.80] / 735
3. Goodyear - OptiGrip [1.83] / 319
4. Fulda - EcoControl [1.94] / 846
5. Michelin - PRIMACY HP [1.95] / 435
Foarte aberant din moment ce Primacy HP se claseaza sub Energy Saver, insa in acest clasament sunt mai multi utilizatori de Energy Saver si implicit mai multe puncte pentru acest pneu.
Sfatul meu este sa analizezi rezultate oficiale realizate de catre echipe specializate si dupa criterii foarte bine stabilite.
Mult succes !
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
- Mihay
- Supermoderator
reprezinta o medie facuta de cei de la drive-test.ro dintre notele ADAC si notele de pe tyretest.comAnvelope de vara 205/55/16 (indice de viteza V=240km/h)
1. Goodyear Optigrip (342 lei)
2. Continental PremiumContact 2 (345 lei)
3. Bridgestone Turanza ER300 (321 lei)
4. Michelin Primacy HP (377 lei)
5. Dunlop SP Sport Fastresponse (329 lei)
6. Uniroyal Rainexpert (304 lei)
7. Nokian Z G2 (403 lei)
6. Firestone TZ 300 A (325 lei)
9. Pirelli Cinturato P7 (394 lei)
10. Fulda Carat Progresso (302 lei)
-
Alm
- pescuitor
- Numar Inmatriculare: - -GL 91 UNU-
Nu cred ca sunt subiectiv :goodyear exellence am avut un set pe c4 care l-am vandut si mai am un set pe c4 de serviciu.Pur si simplu vreau sa incerc altceva pe masina din semnatura.
vw passat variant 1.8T,150cp
- VeNoM386

Eu m-am luat dupa ce scrie producatorul pe site dupa ce am citit tot felul de reviews.
In principal confortul ma intereseaza, nu sunt genul care sa mearga cu 100 km/h pe serpentine.
Pana acum par ok, nu pierd aderenta deloc oricat de tare as incerca sa plec de pe loc.
C4 Champion Coupe 1.6 HDI 110 CP
- janusRO
Eu am pus Bridgestone Turanza ER300 pe o skoda Octavia 2 si sunt f. multumit; le-am gasit la 250 RON bucataMihay scrie:reprezinta o medie facuta de cei de la drive-test.ro dintre notele ADAC si notele de pe tyretest.comAnvelope de vara 205/55/16 (indice de viteza V=240km/h)
1. Goodyear Optigrip (342 lei)
2. Continental PremiumContact 2 (345 lei)
3. Bridgestone Turanza ER300 (321 lei)
4. Michelin Primacy HP (377 lei)
5. Dunlop SP Sport Fastresponse (329 lei)
6. Uniroyal Rainexpert (304 lei)
7. Nokian Z G2 (403 lei)
6. Firestone TZ 300 A (325 lei)
9. Pirelli Cinturato P7 (394 lei)
10. Fulda Carat Progresso (302 lei)
Pe citronel le am pe cele originale pt. ca nu am facut decat 25.000 KM si nu vad de ce le-as schimba
- sorigen
Bridgestone sunt anvelope foarte bune, dar si mai grele decat celelalte.
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
http://www.info-service.ro
http://www.info-service.ro
-
Alm
- pescuitor
- Numar Inmatriculare: - -GL 91 UNU-
Am comandat Goodyear Optigrip revin cu detalii dupa ca o incalt
vw passat variant 1.8T,150cp
- janusRO
posibil...sorigen scrie:Bridgestone sunt anvelope foarte bune, dar si mai grele decat celelalte.
dar imi plac d.p.d.v. al confortului, al zgomotului produs la rulare si al stabilitatii (e clar ca si masina conteaza)
pt. mine anvelopele sunt f. importante intrucat am realizat ceea ce este de altfel evident: sunt singurul punct de sprijin pt. masina si cele care "te tin pe drum" - sunt extrem de importante pt. rularea in siguranta a masinii (inclusiv utilizarea lor rationala, nu impinsa dincolo de limita la care performantele lor incep sa scada vertiginos...adica uzate bineee.. om fi noi saraci dar siguranta si viata noastra si a celor dragi e muuuult mai importanta)
le-am ales si pt. ca este anvelopa de prima echipare pentru Audi A4, BMW Seria 1, Mercedes-Benz Clasa A, Opel/Vauxhall Astra, Seat Altea si Leon/Toledo, VW Passat
- janusRO
Unfilmuletz interesant: cum se fabrica pneurile...
este un proces complex, mai complex decat ma asteptam...
http://www.youtube.com/watch?v=0Gf4tJfS ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
este un proces complex, mai complex decat ma asteptam...
http://www.youtube.com/watch?v=0Gf4tJfS ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
-
andrei3001
- Numar Inmatriculare: B-21-AYC
Eu am luat de pe net neste Michelinuri Energy Saver la 350/buc si sunt foarte multumit de ele!
- janusRO
o alegere bunaandrei3001 scrie:Eu am luat de pe net neste Michelinuri Energy Saver la 350/buc si sunt foarte multumit de ele!
cred ca suma economisita printr-un consum mai mic si durabilitatea lor crescuta salveaza cel putin pretul unei bucati...
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
sunt multe alte optiuni mult mai bune si mult mai economice!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- vladut_v
Tocmai mi-am echipat masina cu un set de BARUM Bravuris 2 (93/XL ; V) pe 205/50/R17. Prima imprsie este una placuta, sper sa fi facut o alegere buna.
Barum este o sub-marca Continental si am asteptat in jur de 10 zile pentru ele. Am avut mare noroc pentru ca, in ziua in care m-am interesat, tocmai se incarca urmatorul transport catre Romania. Altfel anvelopele nu se gasesc nicaieri pe teritoriul RO, in stoc. Par relativ moi, chiar si cu indice ExtraLoad si greutate de 650 de KG / anvelopa (93).
Penurile de vara ale masinii stock, au fost Michelin Pilot Exalto 89 ; W - insa am constatat ca nu este de ajuns un indice 89, pe drumurile noastre pline de gropi, asa ca nu ma mai gandesc sa pun nimic sub XL. In momentul de fata, certificatele de inmatriculare noi nu mai amintesc nimic de anvelope, nici macar dimensiune, sa nu mai vorbesc de indicii de greutate si viteza.
Barum este o sub-marca Continental si am asteptat in jur de 10 zile pentru ele. Am avut mare noroc pentru ca, in ziua in care m-am interesat, tocmai se incarca urmatorul transport catre Romania. Altfel anvelopele nu se gasesc nicaieri pe teritoriul RO, in stoc. Par relativ moi, chiar si cu indice ExtraLoad si greutate de 650 de KG / anvelopa (93).
Penurile de vara ale masinii stock, au fost Michelin Pilot Exalto 89 ; W - insa am constatat ca nu este de ajuns un indice 89, pe drumurile noastre pline de gropi, asa ca nu ma mai gandesc sa pun nimic sub XL. In momentul de fata, certificatele de inmatriculare noi nu mai amintesc nimic de anvelope, nici macar dimensiune, sa nu mai vorbesc de indicii de greutate si viteza.
C4 1.6i 16V Berlina
-
alexiacob
- Numar Inmatriculare: PH11MJT
Fulda Carat Progresso 205 55 16 W.
250 bucata. Facut 35000 km. Arata si se comporta foarte bine (pe umed mai ales, si in curbe). Au facut si iarna, onorabil (mi-a fost lene sa le pun p-alea de iarna). Un pic cam zgomotoase. Prima pana: dupa 30000 km. Estimez minim 100.000-120.000 km cu un stil de conducere mai degraba agresiv.
250 bucata. Facut 35000 km. Arata si se comporta foarte bine (pe umed mai ales, si in curbe). Au facut si iarna, onorabil (mi-a fost lene sa le pun p-alea de iarna). Un pic cam zgomotoase. Prima pana: dupa 30000 km. Estimez minim 100.000-120.000 km cu un stil de conducere mai degraba agresiv.
COUPE, 1,6i, VTR
-
Vantage
- Marca si model masina: Citroen C4 2.0HDI
Eu cand mi-am cumparat gumele de vara m-am uitat pe site-ul http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/" onclick="window.open(this.href);return false; ca sa-mi fac o idee despre aderenta, zgomot, uzura etc.
Mi-a placut ca am gasit majoritatea producatorilor de anvelope aici, si peste 50 de review-uri (cu detalii) la principalele modele de cauciucuri.
Mi-a placut ca am gasit majoritatea producatorilor de anvelope aici, si peste 50 de review-uri (cu detalii) la principalele modele de cauciucuri.