zgomot ciudat
- crisan.4
Re: zgomot ciudat
Daca vrei sa asculti o experienta traita, te concentrezi si pe anvelope, in special cele de spate, daca ai impresia ca zgomotul vine din spate si vibreaza toata masina.
Am patit asta, la alta masina acum 5-6 ani, credeam ca s-au dus rulmentii spate, toba finala, cutia de viteze... nu stiam ce draq are masina. Vibra puntea spate de la anvelope, care erau tocite neuniform din cauza insertiilor rupte (nu era ceva usor vizibil). Odata cu cresterea vitezei (peste 30-40km/h) zgomotul crestea in intensitate si mult seamana cu ce descrii tu aici.
Prin metal, zgomotul se transmitea la toata masina, dar am observat ca era dependent de viteza si mi-am dat seama ca era de la roti. Am pus rotile unui vecin pe spate (opel) si a disparut zgomotul, ca prin minune! Dupa asta, 4 anvelope noi...
Am patit asta, la alta masina acum 5-6 ani, credeam ca s-au dus rulmentii spate, toba finala, cutia de viteze... nu stiam ce draq are masina. Vibra puntea spate de la anvelope, care erau tocite neuniform din cauza insertiilor rupte (nu era ceva usor vizibil). Odata cu cresterea vitezei (peste 30-40km/h) zgomotul crestea in intensitate si mult seamana cu ce descrii tu aici.
Prin metal, zgomotul se transmitea la toata masina, dar am observat ca era dependent de viteza si mi-am dat seama ca era de la roti. Am pus rotile unui vecin pe spate (opel) si a disparut zgomotul, ca prin minune! Dupa asta, 4 anvelope noi...
-
buzzici
- Numar Inmatriculare: B 28 ECL
vibratii nu se simt in masina.si cam stiu si cum fac niste cauciucuri duse pe spate. faza este ca aproape de la inceput(de noua) a facut asa iar cu trecerea timpului s-a accentuat. cand sunt cauciucurile duse pe fata ai un tremur in volan iar cand sunt duse pe spate iti tremura toata masina. daca ar fi fost ceva de cauciucuri as fi simtit mai ales pe autostrada unde am rulat cu 170-180 acum cateva zile
c4 1,6 hdi 110 cp furia alba
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
- crisan.4
-da' parca tu vrei doar sa poti spune: ''nu e d-acolo'' ... ai auzit pareri despre cauze posibile, asa ca treci la treaba! si spune-ne ce ai gasit!
-
buzzici
ma apuc dar de ce anume?
doar sa o iau la omorat putin si pe urma direct in service....
intrebare pt cunoscatori: cum se testeaza un ambreiaj sau cum se pot verifica rulmentii?
ar fi aiurea sa ma apuc sa cumpar si sa aflu ca de fapt este altceva.
in continuare sunt sceptic pt ca sunetul se aude numai dupa ce este omorata masina si mai ales pe frane de motor dar si pe mers constant cateodata. se incinge ceva prea tare si acel ceva face urat. in oras de exemplu unde nu ai unde sa fugi cu ea se aude ffffff rar si atunci probabil tot dupa ce o alerg putin probabil. ce ma bucura totusi este faptul ca masina accelereaza la fel,franeaza la fel,nu vibreaza,nu trage stanga sau dreapta,nu troncane, nu bate, nu scartaie, nu se poticneste, nu da in nas etc etc. este ceva care (in momentul in care masina este exploatata aproape de limitele ei sa zicem ) cedeaza dar ce anume?
doar sa o iau la omorat putin si pe urma direct in service....
intrebare pt cunoscatori: cum se testeaza un ambreiaj sau cum se pot verifica rulmentii?
ar fi aiurea sa ma apuc sa cumpar si sa aflu ca de fapt este altceva.
in continuare sunt sceptic pt ca sunetul se aude numai dupa ce este omorata masina si mai ales pe frane de motor dar si pe mers constant cateodata. se incinge ceva prea tare si acel ceva face urat. in oras de exemplu unde nu ai unde sa fugi cu ea se aude ffffff rar si atunci probabil tot dupa ce o alerg putin probabil. ce ma bucura totusi este faptul ca masina accelereaza la fel,franeaza la fel,nu vibreaza,nu trage stanga sau dreapta,nu troncane, nu bate, nu scartaie, nu se poticneste, nu da in nas etc etc. este ceva care (in momentul in care masina este exploatata aproape de limitele ei sa zicem ) cedeaza dar ce anume?
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
"S-o fi dezumflat lantul..."
glumesc
Pai :
1.Zgomot la ambreiaj poti avea(sa fiu corectat daca gresesc)in general doar cu pedala apasata,respectiv ambreiaj in sarcina-zgomot generat de rulment,ceva de genu shuierat-scartait(la mine asa face).
2.Alte semne ca ambreiajul e dus vezi atunci cand patineaza...nu e cazul tau
3.Vezi ca e un topic cu diferite manifestari ale problemei create de ambreiaj la Citroen dar nici aici nu cred ca e cazul tau.
Rulmentii ii poti verifica doar daca au joc,ei pot hurui si fara sa aiba joc.Si verifici asta ridicand masina pe cric,elevator etc si sa impui o forta asupra rotii pe verticala(cu mainile la 6 fix).Dar asta merge doar daca ai rulmentii capiati de uzura.
Incearca sa mergi cu masina usor,nu sportiv cativa kilometri si vezi daca apare zgomotul buclucas.Ma gandesc ca asa ai putea elimina o eventuala cauza a mersului sportiv si sa observi daca apare si in conditii de mers mai "light".
Dar o poti duce si la service pt diagnosticare,nu o sa te coste mult si nu te obliga nimeni sa o si repari acolo
Pai :
1.Zgomot la ambreiaj poti avea(sa fiu corectat daca gresesc)in general doar cu pedala apasata,respectiv ambreiaj in sarcina-zgomot generat de rulment,ceva de genu shuierat-scartait(la mine asa face).
2.Alte semne ca ambreiajul e dus vezi atunci cand patineaza...nu e cazul tau
3.Vezi ca e un topic cu diferite manifestari ale problemei create de ambreiaj la Citroen dar nici aici nu cred ca e cazul tau.
Rulmentii ii poti verifica doar daca au joc,ei pot hurui si fara sa aiba joc.Si verifici asta ridicand masina pe cric,elevator etc si sa impui o forta asupra rotii pe verticala(cu mainile la 6 fix).Dar asta merge doar daca ai rulmentii capiati de uzura.
Incearca sa mergi cu masina usor,nu sportiv cativa kilometri si vezi daca apare zgomotul buclucas.Ma gandesc ca asa ai putea elimina o eventuala cauza a mersului sportiv si sa observi daca apare si in conditii de mers mai "light".
Dar o poti duce si la service pt diagnosticare,nu o sa te coste mult si nu te obliga nimeni sa o si repari acolo
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
-
buzzici
cand merg usor cu masina nu se manifesta acel zgomot.
chiar si daca mai am cateva reprize de "sportivitate" tot nu se aude.
se aude numai dupa o forja de 1-2-3 ore sau daca dupa o zi intreaga petrecuta in traficul bucurestean ma dau la ea.
cred ca voi merge in ramnicu valcea la cei de la promotor (parca asa ne numeste) si pana acolo ii voi rupe rotile.
a ...si sa nu uit....indiferent de cat frecus a manancat masina nu a mirosit niciodata a ars(ambreiaj, frane sau alte minuni )
chiar si daca mai am cateva reprize de "sportivitate" tot nu se aude.
se aude numai dupa o forja de 1-2-3 ore sau daca dupa o zi intreaga petrecuta in traficul bucurestean ma dau la ea.
cred ca voi merge in ramnicu valcea la cei de la promotor (parca asa ne numeste) si pana acolo ii voi rupe rotile.
a ...si sa nu uit....indiferent de cat frecus a manancat masina nu a mirosit niciodata a ars(ambreiaj, frane sau alte minuni )
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
- simply the lex
- aLEX YO!...
Mama tu ai ceva cu saraca masina sa-i rupi fashu'...
.Io asta incercam sa iti spun,s-o iei la plimbare,incalzeste-o,incinge-o,fa-i ce vrei tu dar in conditii normale...n-o mai da cu capu' de sfarsitu turometrului.Din moment ce ti-e clar ca rupta in gura face,vezi si cand mergi normal cu ea cum se manifesta.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
-
buzzici
desi am visat la aceasta masina de cand a aparut sincer nu am mila...
ea ma cara pe mine si nu eu pe ea asa ca sa isi faca treaba pt care am luat-o
cat despre omoratUL masinii am sa iti fac o simpla socoteala
2 ORE PE ZI DE STAT IN TRAFIC (si asta in cel mai bun caz) echivaleaza cu 30 de zile(24 din 24) pe an de stat ca boul in masina si privit la numarul masinii din fata
in 12 ani se aduna 1(unu) an de stat in trafic si tot asa.
acum lasand gluma la o parte stiu ca omor masina dar nu am ce sa ii fac . asa m-am obisnuit si sincer nu am de gand sa ma schimb. am o viata foarte activa si plina iar lipsa timpului este marea mea problema. daca as mai si "gadila" masina chiar nu stiu unde as ajunge... sa nu mai spun ca si la servici tot cu omoratul masinilor ma ocup doar ca acelea sunt ....masini(530ix)
ea ma cara pe mine si nu eu pe ea asa ca sa isi faca treaba pt care am luat-o
cat despre omoratUL masinii am sa iti fac o simpla socoteala
2 ORE PE ZI DE STAT IN TRAFIC (si asta in cel mai bun caz) echivaleaza cu 30 de zile(24 din 24) pe an de stat ca boul in masina si privit la numarul masinii din fata
in 12 ani se aduna 1(unu) an de stat in trafic si tot asa.
acum lasand gluma la o parte stiu ca omor masina dar nu am ce sa ii fac . asa m-am obisnuit si sincer nu am de gand sa ma schimb. am o viata foarte activa si plina iar lipsa timpului este marea mea problema. daca as mai si "gadila" masina chiar nu stiu unde as ajunge... sa nu mai spun ca si la servici tot cu omoratul masinilor ma ocup doar ca acelea sunt ....masini(530ix)
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
- simply the lex
- aLEX YO!...
Te comporti cum vrei doar e masina ta,daca tot intrebai cum iti poti da seama de problema pe care o ai,ti-am dat o idee.Aici printre fanii acestei masini nu prea o sa gasesti pareri pro pt ceea ce ai spus tu.Cu atat mai mult ca zici ca te dai cu 530 ix ar trebui sa ai niste ipoteze despre ce are masina ta.Io unu sa ma dau cu un V6,sincer nu mi-as mai varsa nervii pe 110 cai umili ai unui C4 care mai si trag de o gramada de kilograme.Ceva nu miroase a bine in ce spui tu acolo cu Bemverarele insa iti urez sa iti rezolvi zgomotele la patratzel.
Toate cele bune
Toate cele bune
-
madalin_d80
- Numar Inmatriculare: B83DPM
salut,
Cred ca de aceiasi pb sufera si a mea dar mai exact se manifesta cand masina dupa acceleratie ajunge la ralanti, chiar si daca sta pe loc la finalul decelerarii.
Cred ca volanta este de vina.
Thx
Cred ca de aceiasi pb sufera si a mea dar mai exact se manifesta cand masina dupa acceleratie ajunge la ralanti, chiar si daca sta pe loc la finalul decelerarii.
Cred ca volanta este de vina.
Thx
-
buzzici
am auzit si de varianta ta dar nu stiu cum naiba se verifica...
parca nici nu as vrea sa fac masina bucati mai ales ca nici nu prea am incredere in mecanicii de la citroen iar pe altcineva de incredere nu stiu
parca nici nu as vrea sa fac masina bucati mai ales ca nici nu prea am incredere in mecanicii de la citroen iar pe altcineva de incredere nu stiu
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
@buzzici: O metoda de testat ambreiajul, desi eu nu o recomand, am auzit-o la un mecanic batran.
Astfel, ambreiajul se poate testa cupland treapta 5 de viteza de pe loc cu frana de mana trasa. si incerci sa dai drumul la ambreiaj cu un pic de forja. Daca e stricat nu moare motorul din prima. Daca e bun, ti-l omoara imediat.
Astfel, ambreiajul se poate testa cupland treapta 5 de viteza de pe loc cu frana de mana trasa. si incerci sa dai drumul la ambreiaj cu un pic de forja. Daca e stricat nu moare motorul din prima. Daca e bun, ti-l omoara imediat.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
-
buzzici
iti multumesc pt sfaturi dar sa sti ca daca merg si pe alte masini mai mult sau mai putin puternice asta nu inseamna ca si stiu ce probleme au in momentul in care acestea aparsimply the lex scrie:Te comporti cum vrei doar e masina ta,daca tot intrebai cum iti poti da seama de problema pe care o ai,ti-am dat o idee.Aici printre fanii acestei masini nu prea o sa gasesti pareri pro pt ceea ce ai spus tu.Cu atat mai mult ca zici ca te dai cu 530 ix ar trebui sa ai niste ipoteze despre ce are masina ta.Io unu sa ma dau cu un V6,sincer nu mi-as mai varsa nervii pe 110 cai umili ai unui C4 care mai si trag de o gramada de kilograme.Ceva nu miroase a bine in ce spui tu acolo cu Bemverarele insa iti urez sa iti rezolvi zgomotele la patratzel.
Toate cele bune
am 3 masini si cu toate 3 merg la limita insa pana acum doar cu c4 am avut probleme
cat despre afirmatia mea sa sti ca este intemeiata
mai am un 530d din 2001 cu 300000km facuti numai la noi si iti spun sincer ca este masina fata de c4 din 2007.
imi place c4 cum am mai spus si mai sus.mi-am dorit masina de cand am vazut-o pe strada din 2004 parca dar abia la sfarsitul lui 2007 am reusit sa o cumpar pt ca am vrut sa o iau de noua dar asta nu inseamna ca este si masina "suprema" hai sa fim seriosi. sta foarte bine pe roti,motorizarea hdi este superba ,designul de asemenea dar calitatea este execrabila.PACAT de noi cei care iubim acest model
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
- crisan.4
Gata! M-am lamurit! Omului asta ii urla turbina, pt ca se inroseste de la atata forja si nu mai face fata uleiul. Mai ales ca la asta zgomotul se accentueaza cu timpul, pana s-o gripa axul sau o scoate elicea pe esapament!
M-a spart: nu e aia, nu e aia, ghici ce urla!
cum draq sa-ti dai seama daca nu esti langa sau in masina? poate ii vibreza vreun scut pe sub ea...
M-a spart: nu e aia, nu e aia, ghici ce urla!
-
buzzici
apropo de raspunsul tau am vazut pe forum la ford cum cineva de acolo si-a schimbat nu stiu cate turbine si fiecare dupa numai cateva mii de km facuti cu fiecare ca sa afle intr-un final ca la o revizie cei din service i-au pus filtrul de ulei inverscrisan.4 scrie:Gata! M-am lamurit! Omului asta ii urla turbina, pt ca se inroseste de la atata forja si nu mai face fata uleiul. Mai ales ca la asta zgomotul se accentueaza cu timpul, pana s-o gripa axul sau o scoate elicea pe esapament!![]()
M-a spart: nu e aia, nu e aia, ghici ce urla!cum draq sa-ti dai seama daca nu esti langa sau in masina? poate ii vibreza vreun scut pe sub ea...
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp