Aparatoare Aluminiu
-
standingstar
- Numar Inmatriculare: PH29WMW
Aparatoare Aluminiu
Salut tuturor!
Aparatoarea de aluminiu din fata motorului (partea de sus) sa rupt exact langa prindere atat stanga cat si dreapta...
Intentionez sa o dau jos sa o sudez... dar.. am vazut ca prinderea de la mijloc este pe un surub care este turnat in plastic/cauciuc si face parte dintr-un fel de manson foarte gros prin care trece o conducta...
Cum sa dau jos respectiva aparatoare ? Care a facut asa ceva.. poate imi dati si mie un email sau un nr. de tel sa va sun.. pentru detalii!!!
Multumesc
Aparatoarea de aluminiu din fata motorului (partea de sus) sa rupt exact langa prindere atat stanga cat si dreapta...
Intentionez sa o dau jos sa o sudez... dar.. am vazut ca prinderea de la mijloc este pe un surub care este turnat in plastic/cauciuc si face parte dintr-un fel de manson foarte gros prin care trece o conducta...
Cum sa dau jos respectiva aparatoare ? Care a facut asa ceva.. poate imi dati si mie un email sau un nr. de tel sa va sun.. pentru detalii!!!
Multumesc
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Aparatoare Aluminiu
Eu am dat acel tub de plastic jos. Iti trebuie o scula speciala ceea ce nu gasesti decit la Citroen sau iti confectionezi tu. Iti trebuie un torx de 35 parca (nu sint sigur) si o placbanda. Dai o gaura in capatul placbenzii exact cit sa intre torxul, il bagi in acea gaura astfel incit sa iasa doar 2-3 mm in partea cealalta. Il sudezi si polizezi astfel incit sa fie cit mai plana suprafata. Pe urma polizezi capul placbenzii cit mai aproape de torx si sa aibe o forma cit mai rotunda.
Spor la treaba.
Apropo; acel surub nu trebuie desfacut la maxim ci doar 3-4 spire cit sa fie slabit; pe urma dupa ce ai desfacut totul ce mai tine tubul rotesti de el in directia sagetii; inspre tine cu stai deaspura turbinei in pozitia de lucru. In cealalta parte e prin intr-un clips.

Spor la treaba.
Apropo; acel surub nu trebuie desfacut la maxim ci doar 3-4 spire cit sa fie slabit; pe urma dupa ce ai desfacut totul ce mai tine tubul rotesti de el in directia sagetii; inspre tine cu stai deaspura turbinei in pozitia de lucru. In cealalta parte e prin intr-un clips.

Ultima oară modificat Vin Apr 09, 2010 5:21 pm de către vlad, modificat 1 dată în total.
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Ce te mira, Comandore ? Ai uitat ca e Citroen. 
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
nu
dar mi se pare complicat
dar mi se pare complicat
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
standingstar
Multumesc mult Vlad.
Tre sa recunosc ca e cam greu sa realizez ce zici tu.. o sa ma gandesc la o varianta prin care sa omit pur si simplu acel surub... si sa il fixez la acel surbu cu un fel de furca/tampon.. revin cu detalii.. dar o sa dureze ceva.. caci a inceput sezonul ploilor .. si nu am garaj.
Tre sa recunosc ca e cam greu sa realizez ce zici tu.. o sa ma gandesc la o varianta prin care sa omit pur si simplu acel surub... si sa il fixez la acel surbu cu un fel de furca/tampon.. revin cu detalii.. dar o sa dureze ceva.. caci a inceput sezonul ploilor .. si nu am garaj.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Scula ce am zis eu e pt a demonta surubul ce tine tubul care iese din turbo. Surubul ce zici tu se desface usor cu o fixa de 10 parca dupa ce indepartezi acel tub negru.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
@standingstar pana la urma despre ce aparatoare e vorba , aia de la turbo?
PS: daca nu ma insel te vad in zona Malu Rosu ?
-
standingstar
Pai ne intalnim si iti arat..alex82 scrie:@standingstar pana la urma despre ce aparatoare e vorba , aia de la turbo?
ma vezi zilnic pe langa "aroma".
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
nu prea trec eu pe la Aroma , da` o sa te flashuiesc in trafic sa tragi pe dreapta
LE: daca bine tin minte dupa numar , ai o berlina neagra
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
@Vlad :"placbanda" e din aceeasi categorie de cuvinte cu "pamblica"?
Vlade sa nu te superi da nu am putut sa ma abtin
Si scuze de offtopic
Vlade sa nu te superi da nu am putut sa ma abtin
Si scuze de offtopic
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
-
standingstar
da e neagra..alex82 scrie:nu prea trec eu pe la Aroma , da` o sa te flashuiesc in trafic sa tragi pe dreapta
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Revin cu detalii. Nu e neaparat nevoie de acea scula. Cineva mi-a zis ca a mers desfacut acel tub negru (1) si fara a desfileta surubul aiurea bagat (cel din stinga turbinei cum stai cu fata la ea; de sus in jos) si intr-adevar avea dreptate.vlad scrie:Eu am dat acel tub de plastic jos. Iti trebuie o scula speciala ceea ce nu gasesti decit la Citroen sau iti confectionezi tu. Iti trebuie un torx de 35 parca (nu sint sigur) si o placbanda. Dai o gaura in capatul placbenzii exact cit sa intre torxul, il bagi in acea gaura astfel incit sa iasa doar 2-3 mm in partea cealalta. Il sudezi si polizezi astfel incit sa fie cit mai plana suprafata. Pe urma polizezi capul placbenzii cit mai aproape de torx si sa aibe o forma cit mai rotunda.
Spor la treaba.
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
Ai luat-o pe urma mea?simply the lex scrie:@Vlad :"placbanda" e din aceeasi categorie de cuvinte cu "pamblica"?
Vlade sa nu te superi da nu am putut sa ma abtin![]()
![]()
Si scuze de offtopic
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
-
standingstar
Intr-un final am reusit. Acea aparatoare nu poate fi sudata (prea usor) intrucat este formata dintr-un sandwich din dou foite de aluminiu subtiri (la exterior) si o foaie de material gen asbest la interior. Asa ca am refacut "urechile" de prindere cu ala tabla de aluminiu.. si le-am nituit.. sa vedem cat tine!
Despre acel surub de fixare.. intradevar, nu este necesar sa il desfaci ca sa scoti "tubul" negru...
Despre acel surub de fixare.. intradevar, nu este necesar sa il desfaci ca sa scoti "tubul" negru...