Montaj pedala acceleratie
- CerteZ
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 hdi
Re: Montaj pedala acceleratie
ma retrag daca a zis luc ...el este o persoana mult mai compententa ...desi nu mai tin mintee pe unde am citit ...ca sa nu mai zic ca asha imi placea sa cred ..totusi cum intra masina/motorul in overboost? ca mi se mi se paree ca daca calc acceleratia la fund dintr o data parca isi pierde din cuplu nu ca da in nas dar... se simte mult mai bine daca o iau treptat
Ultima oară modificat Lun Iul 05, 2010 10:29 am de către CerteZ, modificat 1 dată în total.
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Daca zici ca atunci cind o calci brusc fara sa apesi switchul nu simti overboostul, ci din dimpotriva da in nas; ce sa intimpla cind calci brusc la fund si apesi si switchul ? M-as mira sa fie diferente in teste 100 % identice.
O sa ma documentez, dar parca tin minte ca overboostul e la turatii mici, pina in 2.000. Revin in august cu aceasta informatie. Sper sa nu uit.
O sa ma documentez, dar parca tin minte ca overboostul e la turatii mici, pina in 2.000. Revin in august cu aceasta informatie. Sper sa nu uit.
- Luc
Nu sunt eu o autoritate in domeniu - mai gresesc si eu cate odata - doar ca avind Lexia si documentatie am tot citit si experimentat pe masinile mele, dar la 1.6HDI 110cp sigur overboost-ul nu este legat de switchul din pedala de acceleratie.
@Certez fa urmatorul test daca ai cruise control:
Seteaza viteza CC la ~150km/h apoi da-i pauza fara sa-l dezactivezi definitv.
Lasa masina la ~80-90km/h ( in a V-a ar fi ~1800-2000 rpm ) si daca ai drum liber dai resume la CC.
o sa-ti accelereze foarte frumos, te baga in scaun, ai overboost.
Poti sa accelerezi din CC si daca tii apasat continu butonul de setat viteza (+) atunci incrementeaza cu +5km odata si il tii pina ajungi la 150km/h sau cat doresti.
Incearca sa accelerezi apoi asa din pedala, vei vedea ca nu ai aceeasi senzatie de putere ca si acceleratia din CC.
Se pare ca sw-ul ECU-ului are o mica intarziere pina proceseaza informatia de la pedala si reactioneaza fata de operatia directa cu CC.
La ambele masini 1.6HDI 110CP mi-am facut update cu Lexia la ultima versiune de sw la ECU injectie; operatia este automata si nu permite selectarea manuala a fisierului de flash.
Rezultatul este ca ambele masini au exact acelasi SW desi una avea CC+LV din fabrica si celalata nu avea si ambele accelereaza la fel, si te baga in scaun cand acelerezi din CC.
Eu asa m-am obisnuit sa accelerez din CC-ul cand merg la drum lung daca doresc sa depasesc rapid in caz de nevoie, accelereaza mult mai rapid-violent fata de pedala.
@Certez fa urmatorul test daca ai cruise control:
Seteaza viteza CC la ~150km/h apoi da-i pauza fara sa-l dezactivezi definitv.
Lasa masina la ~80-90km/h ( in a V-a ar fi ~1800-2000 rpm ) si daca ai drum liber dai resume la CC.
o sa-ti accelereze foarte frumos, te baga in scaun, ai overboost.
Poti sa accelerezi din CC si daca tii apasat continu butonul de setat viteza (+) atunci incrementeaza cu +5km odata si il tii pina ajungi la 150km/h sau cat doresti.
Incearca sa accelerezi apoi asa din pedala, vei vedea ca nu ai aceeasi senzatie de putere ca si acceleratia din CC.
Se pare ca sw-ul ECU-ului are o mica intarziere pina proceseaza informatia de la pedala si reactioneaza fata de operatia directa cu CC.
La ambele masini 1.6HDI 110CP mi-am facut update cu Lexia la ultima versiune de sw la ECU injectie; operatia este automata si nu permite selectarea manuala a fisierului de flash.
Rezultatul este ca ambele masini au exact acelasi SW desi una avea CC+LV din fabrica si celalata nu avea si ambele accelereaza la fel, si te baga in scaun cand acelerezi din CC.
Eu asa m-am obisnuit sa accelerez din CC-ul cand merg la drum lung daca doresc sa depasesc rapid in caz de nevoie, accelereaza mult mai rapid-violent fata de pedala.
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
chestia cu acceleratia din cc fata de pedala am observat-o si eu si asa este, dar nu mi-am batut capul cu aceasta problema.
si eu folosesc la fel cc cand depasesc, la drum lung, ptr ca ajuta f mult fata de pedala
si eu folosesc la fel cc cand depasesc, la drum lung, ptr ca ajuta f mult fata de pedala
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
WhiZaH
- Marca si model masina: Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC
- Numar Inmatriculare: B 57 WHZ
B 55 WHZ
Ca si idee...pedala este "plug and play". Pur si simplu a fost scoasa cea veche si montata cea noua,iar apoi a mers perfect. Nu este necesara vreo interventie la soft.
Honda Civic 1.8 i-VTEC
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Multumesc de info. Cind nu am ce face o sa mi-o dau jos pe a mea sa vad daca nu se poate repara butonul minune.
- CerteZ
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 hdi
pai tocmai deastaa cu lexia poti verifica ce si cum iar faza cu acceleratul din pilot am vazut o si eu ..numai ca se poate obtinee cam acelasi rezultat prin accelerare progresivaa ..(parca e o harca deaia de daciee pe carburatiee daca accelerezi la maxim se ineaca
) daca tot am intrat in discutie cu tine am si eu o problemaa am incercat sa ii pun soft la masina si nu a mers de nici o culoare, lua harta noua dar nu mergea mai tare nici cum stiu ca lua harta pentru ca persoana care a incercat sa imi punaa e o persoana competenta si mi a facut o harta cu multa motorina de proba sa vedem daca scoate fum si scoteaa ca locomotiva dar tot la fel nu mergea mai tare ....care este cauzaa ce sa i fac ? pe lexia e tot ok
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!-
WhiZaH
B 55 WHZ
Am o mica intrebare legata de pilot
.Poate parea prosteasca,dar cum abia mi-am schimbat pedala de acceleratie,acum il pot folosi...
Ce naiba trebuie sa apas ca sa revin la viteza selectata dupa ce apas pedala de frana?Este enervat sa trebuiasca sa setezi din nou viteza,de fiecare data cand franezi.
Ce naiba trebuie sa apas ca sa revin la viteza selectata dupa ce apas pedala de frana?Este enervat sa trebuiasca sa setezi din nou viteza,de fiecare data cand franezi.
Honda Civic 1.8 i-VTEC
- navzar_x
- Numar Inmatriculare: B-XX-DBR
in blocul de comenzi pt pilot de pe volan ai un butonas cu semnul de pauza (II) de acolo reactivezi pilotul care te readuce la viteza setata de tine inainte de franare (vezi sa ai spatiu suficient in fata pt ca ea va accelera singura si e posibil sa te surprinda
)
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz 
-
WhiZaH
B 55 WHZ
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
@mr_kokaa
C4 nu are cum sa aiba aceeasi problema ca toyota. chiar daca aygo impartasea platforma cu C1 si 107 nici o problema nu a fost impatasite de acestea.
in general Citroen C4 NU are componenta defecta care a afectat modelele toyota din USA. Din 2 mari motive, care de fapt sunt cam unul foarte mare.
Deci, piesa defecta la toyota era....
...
soferul.
Da, s-a dovedit dupa studiul facut de toyota si de studiul facut de agentia americana care a investigat situatia ca imbecilii aia ultraheavy care nu stiu sa foloseasca ambreiajul se pare ca nici pedala de frana nu stiu sa o foloseasca. Respectivii au folosit pedala de acceleratie in blana in speranta ca aceasta inseamna frana
Soferii de C4 necesita un nivel intelectual ridicat. De ce? In primul rand un sofer de america daca se suia in C4 zicea ca e defect ca se invarte volanul in gol
. Daca trecea de stadiul acesta si lua un C4 cu transmisie automata (care totusi sa si mearga cu viteza nu doar cu tr I
) nu vedea cerculetele care ii indica viteza si turatia si se bloca ca nu stia ce se petrece cu el, deci imediat decreta ca e defecta masina...deci dat in judecata
Asa ca totusi nu tre sa ne impacientam cu pedela aceasta.
C4 nu are cum sa aiba aceeasi problema ca toyota. chiar daca aygo impartasea platforma cu C1 si 107 nici o problema nu a fost impatasite de acestea.
in general Citroen C4 NU are componenta defecta care a afectat modelele toyota din USA. Din 2 mari motive, care de fapt sunt cam unul foarte mare.
Deci, piesa defecta la toyota era....
...
soferul.
Da, s-a dovedit dupa studiul facut de toyota si de studiul facut de agentia americana care a investigat situatia ca imbecilii aia ultraheavy care nu stiu sa foloseasca ambreiajul se pare ca nici pedala de frana nu stiu sa o foloseasca. Respectivii au folosit pedala de acceleratie in blana in speranta ca aceasta inseamna frana
Soferii de C4 necesita un nivel intelectual ridicat. De ce? In primul rand un sofer de america daca se suia in C4 zicea ca e defect ca se invarte volanul in gol
Asa ca totusi nu tre sa ne impacientam cu pedela aceasta.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
am si eu o intrebare legata de pedala de acceleratie. am observat are o portiune cam de 1 - 2 cm din cursa ei in care nu actioneaza. nu este vb de intarziere pur si simplu daca apas decat 2 cm pedala nu se accelereaza! se poate regla pedala cumva sa actioneze de la inceput? este destul de incomod cand vreau sa plec usor dupa loc.
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Fiind electronica nu ai ce regla la ea; eventual cu alta noua daca altele se comporta altfel. Eu nu am bagat de seama acest lucru.
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
ma gandeam ca poate se poate face o reinitializare, din ce mi-am dat seama nici pedala asta nu este originala pentru ca nu mai are masca de aluminiu cum au celelalta si nici gaurile de prindere
C4 VTS 2.0HDI black
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Pedala parca e plug&play nu se reintializeaza. Sa nu iti fi pus alt tip de pedala (nu ma refer la partea estetica).