mituc scrie:Nu are foarte mare legatura cu prioritatea de dreapta. As putea deschide un topic separat daca doreste maria ta.
catalin4u24, imi scuze pentru formularea de mai sus, mi-a scapat dintre degete intr-un moment "dintr-ala"... Bittman zicea ca "si baietii mai pling cite-odata", ei, eu as completa si as spune "si baietii mai au ciclu cite-odata".
Ok, sa va explic cum vad eu situatia: mopedul nu mai are ce cauta pe banda 1, cea de linga acostament. Mai mult, el pina la un punct a venit linistit pe banda 2 dar s-a decis sa ocupe banda de linga trotuar, lucru corect de altfel si asta i-ar aduce si ceva siguranta, insa acolo fiind linie continua el nu mai poate face asta si sa-si si pastreze prioritatea in acelasi timp.
Situatia din desenul de mai sus e la intrarea/urcarea pe un pod, pentru cei din iasi este pasarela nicolina, urcare dinspre soseaua nationala pentru mers spre P. Ros. Practic acea banda este ca un fel de banda de accelerare pentru cei ce urca, mai putin in situatia cind pe acolo vine un mijloc de transport in comun ce a plecat din statia de care va ziceam ca e mai jos si de unde incepe linia continua.
Semnul cedeaza trecerea doar intareste faptul ca se pierde prioritatea fata de cei care circula pe sos. Nicolina dinspre stinga (Cug), ca acolo daca aveai semn de drum cu prioritate puteai si sa schimbi banda si ceilalti trebuiau sa te lase (zic "daca", adica un caz ipotetic, pentru ca nu se poate face asa ceva real acolo).