Haion blocat!!

catalin raoul
Numar Inmatriculare: BR.03.MUB

Haion blocat!!

Mesaj de catalin raoul »

Salut!

Ieri seara m-am intalnit cu o problema mai ciudata,si anume in mers am simtit un miros de plastic ars si a inceput sa-mi iasa putin fum de sub volan(zona panoului de sigurante).In acelasi timp haionul s-a deschis singur.Am pus avariile,oprit, inchis haionul verificat panoul care parea in regula.Ajuns acasa - haionul nu se mai deschide deloc!Sa fie o siguranta arsa?
Catalin: C 4 Coupe 1,6 HDI 110cp 16v black beauty!!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: Haion blocat!!

Mesaj de vlad »

Sper sa nu se fi ar BSI-ul. Stergatorul spate iti functioneaza ? Verifica cam tot ce e electrica pe spate si nu numai. Cam toate functiile electrice a masini.
Dar inainte verifica totusi sigurantele de sub bord si arunca o privire la BSI (componenta electrica in care sint montate sigurantele).
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

haionul se poate deschide si prin interior rabateaza banchetele si introdu o surubelnita in broasca de pe haion are un locas; si la mine se bloca dar la mine a fost din cauza ca au sters baietii la spalatorie vaselina de pe partea aia metalica care intra in broasca si acum agata. Dar cand actionezi clapita se aude motorasul la haion??
catalin raoul

Mesaj de catalin raoul »

Multunesc de raspunsuri!Stergatorul spate functioneaza,iar maine o sa incerc cu surubelnita din interior(o sa-mi fie cam greu ca am um mare tub de bas in porbagaj).
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Sigurantele ?

catalin raoul

Mesaj de catalin raoul »

sigurantele sunt in regula...o sa merg la un service sa rezolv problema,.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Normal as fi crezut ca e de la firele din haion, dar daca zici ca ti-a iesit fum din BSI sau de la firele de pe acolo .... ar trebui investigata problema si de acolo; sa nu te trezesti pe viitor ca cine stie ce scurt se mai face pe acolo.

aristotelro
Numar Inmatriculare: TM-14-BSG

Mesaj de aristotelro »

Ma folosesc si eu de subiectul deschis aici pentru ca am o problema similara la C4 Sedan 110 CP.
Nu e haion, e capota spate, dar cred ca sunt mecanisme identice.
Capota mea se deschide numai de la telecomanda. Manual nu. Ba, daca insist si apas cu degetul pe butonul acela ascuns sub manerul de la capota, se blocheaza ceva ca nu mai pot inchide bine portbagajul si trebuie sa ma joc un pic din nou la buton ca sa-si revina.

Cred ca asa era de cand am cumparat-o (nu mi-am pus pana acum problema sa deschid portbagajul manual).
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

La tine ar trebui sa fie simplu: garantie.

catalin raoul

Mesaj de catalin raoul »

Dupa investigatii multiple am aflat: este BSI-ul!Are un cip ars ..Stie cineva de unde pot face rost de piese electronice de pe BSI?S-au exista vreo schema a acestuia, sa aflu exact denumirea acesteia si sa o caut cumva?Ideea este ca masina merge perfect ,doar ca nu pot deschide haionul...am schimbat si broasca si contactele la acesta si apoi am verificat BSI-ul si am aflat!
Eddy
Numar Inmatriculare: B-04-ECW

Mesaj de Eddy »

Si eu am schimbat BSI-ul, el vine ca un intreg si nu prea se poate umbla in el, cel putin asa mi-au spus mie. Mai e si o piese scumpisoara in jur de 1100 ron la Cartec. Acuma ai putea lua de la dezmembrari dar risti ca nu ti se potriveasca ca s-a intamplat de mai multe ori din cate am inteles.
C4 1.6i 16v SX VTR - 110 armasari [( B - 04 - ECW )]
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul ClubC4
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4
7) Zambesti, sau chiar razi
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Pai daca stii ca e un chip ars inseamna ca ai scos placa din BSI. Atunci ai identificat care chip e ars si ia legatura cu un electronist sa vezi de unde poti face rost de el, cit costa si daca ti-l poate inlocui.
Daca nu ai desfacut BSI-ul de unde stii ca e un chip ars ?
L.E: schema electrica a BSI-ului nu cred ca o sa o gasesti vreodata. Schema de principiu da, dar de acolo nu afli ce te intereseaza.

catalin raoul

Mesaj de catalin raoul »

vlad scrie:Pai daca stii ca e un chip ars inseamna ca ai scos placa din BSI. Atunci ai identificat care chip e ars si ia legatura cu un electronist sa vezi de unde poti face rost de el, cit costa si daca ti-l poate inlocui.
Daca nu ai desfacut BSI-ul de unde stii ca e un chip ars ?
L.E: schema electrica a BSI-ului nu cred ca o sa o gasesti vreodata. Schema de principiu da, dar de acolo nu afli ce te intereseaza.
Am scos BSI-ul si DA! Cipul este ars!!este vizibil inegrit..Am vb cu un electronist care repara asa ceva si ma costa aprox 150 lei inlocuirea acestuia!Am luat legatura cu cineva de la citroen si imi face rost de un BSI de C 4 de la unul dezmembrat!. aprox 500 lei.Multumec oricum pentru pareri si ajutor.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Sa revii si dupa ce ai rezolvat-o sa ne zici ce varianta ai ales. Pina atunci ... spor la tiris pina in portbagaj. :mrgreen:

b3rt1
Marca si model masina: C4 1.6i
Numar Inmatriculare: B-66-MEF

Mesaj de b3rt1 »

Salut, poate subiectul nu mai e de actualitate...dar de vre-o saptamana ma confrunt si eu cam cu aceeasi problema:
Haionul nu se mai deschide, contactul de la manerul haionului cred ca functioneaza deoarece aud click-ul facut de el, stergatorul spate functioneaza. Intrebare: CE REPREZINTA "BSI"-ul?..a mai rezolvat cineva problema schimband doar o siguranta?..si daca da...care siguranta?...vreau sa verific si eu pana sa ma gandesc ca trebuie inlocuit vre-un cip....
:help
C4 Coupe 1.6i 16v, VTR, 4 Rotzi, 3 usi, 2 stergatoare, un volan, si multa voie buna....pentru restul folositzi benzina fara plumb
Blaupunkt GTA 280 210 W RMS, Woofer Rockford Fosgate 200W RMS

B-66-MEF
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”