Pregatiri pt iarna
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Pregatiri pt iarna
Am cautat daca este un topic similar si nu am gasit. Daca intr-adevar exista rog un moderator sa il uneasca.
Incep print-o intrebare. Ce solutie de parbriz folositi iarna si cit de buna e ?
Eu am folosit JetXpert si desi pe ea scrie ca rezista la -35 grade ... nu stiu ce sa zic. Nu ingheata in rezervor dar la -15 -20 grade cind dau pe parbriz se face o pelicula subtire si ingheata instantaneu. Trebuie sa stau citeva secunde pina la 1-2 minute sa se dezghete. Ce sa mai incerc dar sa nu lase urme de gelatina pe parbriz ca imi da senzorul de ploaie peste cap.
Incep print-o intrebare. Ce solutie de parbriz folositi iarna si cit de buna e ?
Eu am folosit JetXpert si desi pe ea scrie ca rezista la -35 grade ... nu stiu ce sa zic. Nu ingheata in rezervor dar la -15 -20 grade cind dau pe parbriz se face o pelicula subtire si ingheata instantaneu. Trebuie sa stau citeva secunde pina la 1-2 minute sa se dezghete. Ce sa mai incerc dar sa nu lase urme de gelatina pe parbriz ca imi da senzorul de ploaie peste cap.
- exdani
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
- Numar Inmatriculare: B 94 WRR
Re: Pregatiri pt iarna
eu am folosit numai solutii cumparate din hypermarket si pot sa spun ca au fost ok. se mai intampla sa prinda o pojghita subtire de gheata insa la marginea stergatorului la temperaturi foarte scazute -15-20grade, sau daca mergeam inafara orasului la viteze de peste 80-90km/h!
alte pregatiri ar fi dupa mine:
verificare antigel
verificare baterie/lumini functionale
si cel mai important lucru sa iti pui 4 cauciucuri de iarna
PS: pe jante de 205/55/16 poti sa pui cauciucuri de 195.... ?
alte pregatiri ar fi dupa mine:
verificare antigel
verificare baterie/lumini functionale
si cel mai important lucru sa iti pui 4 cauciucuri de iarna
PS: pe jante de 205/55/16 poti sa pui cauciucuri de 195.... ?
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
Salve Vlade. Si la mine pregatirile de iarna au inceput.vlad scrie:... Ce solutie de parbriz folositi iarna si cit de buna e ?
In primul rand am schimbat cauciucurile. Vineri seara am incaltat-o cu Michelin Alpin 3 195/65/15 91T si sint multumit de ele. Nu am sesizat inca nimic la rulaj.

Refreritor la solutia de parbriz: Eu unul sint maniac cu spatiile vitrate. Vreau sa le am curate si sterse tot timpul. Vremea asta cu temperaturi nocturne intre 7gr si -5 gr C m-a prins cu lichid de parbriz pentru vara. Preventiv am adaugat in vasul de lichid 200-300 ml alcool industrial concetratie de 90%. Pot sta linistit pana consum tot ce am pe conducte. Iarna folosesc o solutie la bidon care parca se cheama Prepelix. E ceva mai scumpa decat ce se gaseste la peco sau la la magazinele de bricolaj dar mie mi a placut.
in al 3lea rand recomand tuturor sa verifice/completeze/schimbe lichidul de antigel daca este cazul. La fel si cu acumulatorul masinii. Ar mai fi de discutat dar mai asteptam si alte idei.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
-
cos76
- Marca si model masina: C4 1.6 VTI Exclusive 2012
Spunea cineva mai sus de "verificare nivel lichid de racire". Eu am masina de 3 ani si am acelasi lichid de racire din fabrica. As vrea sa-l schimb insa nu stiu ce sa folosec? Voi ce ati mai folosit? Ce ar fi recomandat?
Multumesc
Multumesc
EX: C4 Coupe 1.4 Gris fer
ORGA 11140/9 May 2007
Comming soon: New C4/New C5
ORGA 11140/9 May 2007
Comming soon: New C4/New C5
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
La mine la pregatire pt iarna inseamna
Verificare punct inghet antigel si nivelul acestuia. In caz de nevoie corectarea temperaturi de inghet.
Lichid de parbriz de iarna.
Penurile de iarna.
Ustensilele de iarna pt curatat masina: maturica, racleta, spray de degivrat parbrizul, manusi imblanite.
Trusa de siguranta sa ii zic asa: lanturi si lopatica din aia pliabila.
Verificare punct inghet antigel si nivelul acestuia. In caz de nevoie corectarea temperaturi de inghet.
Lichid de parbriz de iarna.
Penurile de iarna.
Ustensilele de iarna pt curatat masina: maturica, racleta, spray de degivrat parbrizul, manusi imblanite.
Trusa de siguranta sa ii zic asa: lanturi si lopatica din aia pliabila.
- vladut_v
Legat de anvelopele de iarna de care s-a tot discutat atat, astazi am aflat ceva ce consider ca este interesant:
Simbolurile de pe anvelopele de iarna pot fi: M+S, un fulg de nea, etc ... si nu intamplator !
De regula anvelopele mai pretentioase au simbolul unui fulg de nea.
Ca sa poata beneficia de acest simbol, pneul de iarna trebuie sa înregistreaze valori mai bune cu 7 (şapte) procente la frânarea cu ABS pe zăpadă, decât un pneu standard de referinţă, cu marcaj M+S
Simbolurile de pe anvelopele de iarna pot fi: M+S, un fulg de nea, etc ... si nu intamplator !
De regula anvelopele mai pretentioase au simbolul unui fulg de nea.
Ca sa poata beneficia de acest simbol, pneul de iarna trebuie sa înregistreaze valori mai bune cu 7 (şapte) procente la frânarea cu ABS pe zăpadă, decât un pneu standard de referinţă, cu marcaj M+S
C4 1.6i 16V Berlina
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Nu o stiam pe asta. Ale mele sint din cele normale M+S.
-
bebexo
- Numar Inmatriculare: B 333 BEX
Salut,
Ca tot e vorba de pregatiri de iarna, am vazut ca au aparut si pe la noi acele plase care se pun peste roti pentru aderenta mai buna care, zic ei nu ar strica cauciucurile (pe asfalt ca lanturile)(am mai citi ca nu sunt facute ca sa substiutuie lanturile).
Eram curios daca a avut cineva sau daca a auzit cineva cum sunt
O seara buna,
Bogdan
Ca tot e vorba de pregatiri de iarna, am vazut ca au aparut si pe la noi acele plase care se pun peste roti pentru aderenta mai buna care, zic ei nu ar strica cauciucurile (pe asfalt ca lanturile)(am mai citi ca nu sunt facute ca sa substiutuie lanturile).
Eram curios daca a avut cineva sau daca a auzit cineva cum sunt
O seara buna,
Bogdan
Citroen C4 coupe vtr 1.6 hdi 110CP negru
B 333 BEX
B 333 BEX
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Lanturile nu se pun pe asfalt oricum.
Alea din cate stiu sunt ca un fel de lanturi care se monteaza mai usor.
Dar tot din auzite cica nu rezista prea mult.
Alea din cate stiu sunt ca un fel de lanturi care se monteaza mai usor.
Dar tot din auzite cica nu rezista prea mult.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
tony.iordache
- ,,crazy pilot ,,
- Marca si model masina: citroen c4 II 1,6 hdi 110hp
- Numar Inmatriculare: CT-83-TIA
lanturile rezista sa te scoata de unde ai ramas blocat si cam atat . La cat plastic avem noi in jurul rotilor nu cred ca ar merge cineva cu ele puse mai mult de 50 m pana iese din rahat.
intradevar se monteaza foarte usor ,operatiunea dureaza maxim 3 minute ambele roti dar repet nu e recomandat sa mergeti cu ele pe distante mari
despre rezistentza pot spune ca te duc o iarna daca ai apucat sa le folosesti ptr ca ruginesc de la an la an , daca nu le-ai folosit te tin pana ai nevoie de ele iar anul urmator le arunci
am asa ceva in masina iarna insa nu am folosit pana acum si nu cred ca am sa folosesc ptr ca am de gand sa imi iau din norv cauciuce cu bolturi desi stiu ca sunt interzise la noi
aici (in norvegia) conduc fara probleme cu ele nu e chiar ca pe asfalt dar diferentza intre cauciucul de iarna fara bolturi si cele cu e cam echivalenta cu comparatia intre cauciuc de vara iarna pe zapada si cauciuc corespunzator anotimpului rece
referitor la lichidul de parbriz eu mi-am luat de aici la -65 de grade

poate gasiti si voi pe net
este fabricat de .....

intradevar se monteaza foarte usor ,operatiunea dureaza maxim 3 minute ambele roti dar repet nu e recomandat sa mergeti cu ele pe distante mari
despre rezistentza pot spune ca te duc o iarna daca ai apucat sa le folosesti ptr ca ruginesc de la an la an , daca nu le-ai folosit te tin pana ai nevoie de ele iar anul urmator le arunci
am asa ceva in masina iarna insa nu am folosit pana acum si nu cred ca am sa folosesc ptr ca am de gand sa imi iau din norv cauciuce cu bolturi desi stiu ca sunt interzise la noi
aici (in norvegia) conduc fara probleme cu ele nu e chiar ca pe asfalt dar diferentza intre cauciucul de iarna fara bolturi si cele cu e cam echivalenta cu comparatia intre cauciuc de vara iarna pe zapada si cauciuc corespunzator anotimpului rece
referitor la lichidul de parbriz eu mi-am luat de aici la -65 de grade

poate gasiti si voi pe net

c4 II 1,6 HDI 110 caluti
honda accord 2,2 i-DTEC 180 hp si ceva dupa resoftare la DIMSPORT, in curs de transformare
honda accord 2,2 i-DTEC 180 hp si ceva dupa resoftare la DIMSPORT, in curs de transformare
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Referitor la solutiile de parbriz de pina la -20 - -30C... chiar daca afara sint doar -10C, la viteze mari transferul de caldura este mult mai mare, e ca si cum ar fi si -50 daca mergeti cu viteza mare.
De ceva timp de cind a aparut moda asta a ckturilor ecologice nu mai gasesti nimic ca lumea. Nici lichid de spalare care sa mearga pina la -40, nici silicon pentru pneuri care sa nu se spele in prima balta prin care treci, nici ceara pentru masina care sa nu se duca draq' la spalari normale in 3-4 saptamini de la aplicare.
De ceva timp de cind a aparut moda asta a ckturilor ecologice nu mai gasesti nimic ca lumea. Nici lichid de spalare care sa mearga pina la -40, nici silicon pentru pneuri care sa nu se spele in prima balta prin care treci, nici ceara pentru masina care sa nu se duca draq' la spalari normale in 3-4 saptamini de la aplicare.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Mihay
- Supermoderator
cu ce dau si eu pe chedere sa nu se mai lipeasca ? 
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
antigel
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Iei dintr-un supermarket un burete dintr-ala cu silicon transparent pentru papuci.Mihay scrie:cu ce dau si eu pe chedere sa nu se mai lipeasca ?
Poti sa mai dai cu glicerina (iei de la farmacie) sau alte trasnai care contin alcooli grasi, glicoli, etc, cum ar fi trasnaile alea de dezghetat parbrizul.
Aiurica: esti sigur ca antigelul nu-ti va pata chederele, vopseaua, samd? Ca eu sint cam sigur ca va cam pata vopseaua, ca inevitabil va ajunge si pe ea.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
-
cipicric
- Numar Inmatriculare: BC 62 CYP
Eu am gasit ceva la Praktiker, o solutie de la Nigrin pe baza de ulei de ricin special facuta pentru proptectia chederelor cu care am dat si vad ca inca nu s-au lipit si nici nu scartatie asa de tare ca siliconu. Costa cam 10 lei noi. Mai exact asta e chestia :
http://www.nigrin.com/nc/products/produ ... ?tx_ttnews" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nigrin.com/nc/products/produ ... ?tx_ttnews" onclick="window.open(this.href);return false;
Citroen C4 5 usi 1.4 echipare X