Prelata - pro si contra

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Prelata - pro si contra

Mesaj de mituc »

Dupa cum stim, prelatele nu sint foarte recomandate pentru ca batindu-le vintul se cam freaca de masina si matuiesc lacul. Asta vara.

Iarna, ma gindesc ca o prelata buna, facuta fix pe masina, nu se va misca asa mult si va sta destul de nemiscata sub maldarele de zapada. Ma gindeam ca poate ar fi buna una pentru acele saptamini in care masina sta nemiscata cite 3-4 zile si o ninge, si probabil i-ar fi mai bine sub prelata decit sa tot dau zapada de pe ea si eventual s-o afectez astfel (inevitabil).

Deci, pro sau contra? Ca sint sigur ca nu am atins toate posibilele probleme si efecte secundare.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Re: Prelata - pro si contra

Mesaj de Deese »

Si cand ingheata o tragi cu tot cu lac&vopsea? :)

Pe vremuri si eu ma gandeam sa iau o prelata, dar mi-a trecut imaginandu-mi cateva zile la rand inainte sa ma urc in masina ca am o prelata imaginara si trebuie sa pierd 1-2-3 minute sa o dau jos...si apoi ce naiba fac cu jegosenia aia (pentru ca la cat praf avem la noi o sa fie plina de praf, ganieti de pasare, clei de la pomi, etc) ?
Mi-e aiurea sa ma umplu de jeg pe maini de fiecare data cand o pun/scot si apoi sa car o chestie plina de praf in portbagaj (indiferent ca o avea ea husa sau nu)

Cred ca singurele dati cand o prelata e utila (asta daca nu ai garaj, bineinteles) e atunci cand nu te atingi de masina saptamani/luni bune. Dar de cate ori ai facut asta?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Pe vremea asta mi-a trecut prin cap sa imi pun o bucata de material cit parbrizul sa il acopere doar pe aceasta. Cum avem plasticele pe lateral nu o sa stea lipit pe el deci sus pe plafon; si nu cred ca nu s-ar dezlipi daca materialul ar fi impermeabil.
Astfel scap de dat zapada si picaturile inghetate de pe parbriz. Mai ramine condensul care e inevitabil, dar cu spray de dezghetat parbrizul merge si nu mai necesita razuire.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Pai nu dai zapada de pe parbriz ci o dai de pe folia aia, unde e castigul? :)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Pe aia o scutur odata si o bag in portbagaj in ceva impermeabil. Cistigul e la timp si nu mai frec la parbriz.

commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

deci eu mi-am luat anul trecut prin primavara o prelata ptr autobuz din hungaria, mi-am spalat masina, am pus tacticos pe la ora 12 prelata pe ea (nu prea circul des cu autobuzul), iar capatul din spate l-am legat de carligul de remorcat. dupa 2 h am coborat sa-mi iau paine si trecand pe langa masina eram mandru cat de frumos luceste in soare vopseaua proaspat spalata.... asa ca, deabia cand m-am intors de la paine mi-am dat seama ca nu mai am prelata pe masina :evil:
de vreo 2 ani, cum zicea si vlad (care recunosc, ca mi-a furat ideea si-mi este dator cu o bere ptr patent :wink: ) am pus pe parbriz o bucata marede musama.
avantajul este ca nu mai ingheata chiar asa rau parbrizul (doar mici urme de apa prelinsa pe dedesupt), iar cand e zapada, trag de ea de sus in jos si in cateva secunde am parbrizul curat.
marginile laterale ale musamalei le prind cu usile :wink:
super treaba :mrgreen:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Sau sa nu afectezi chederele legi colturile de oglinzi si minere.

commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

nu afecteaza mah nimic :wink:
in plus, eu nu mi-as mai lega nimic pe masina, ca dispare urgent #-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Folie dintr-aia de pus pe parbriz gasiti in benzinarii, am deja. Dar topicul era despre prelata - pro si contra ca utilitate, nu ca punct de atractie pentru manelisti.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

total contra in cazul in care folosesti masina zilnic. sa iti spun si de ce. ajungi seara acasa, pui frumos pijamaua pe masina si te culci linistit. dimineata cand sa pleci la munca, observi ca toarna cu galeata. 7-8 dimineata, 10 grade, o vreme perfecta sa dai prelata jos si sa o bagi in portbagaj. cand termini, vezi ca esti fleasca si plin de noroi, iar in portbagaj balteste apa.

daca folosesti masina o data pe saptamana, pe luna, sau pleci pentru o perioada mai indelungata de timp si nu ai un garaj unde sa o tii, mai merita sa-ti pui prelata. altfel nu vad sensul sa stai sa te freci cu ea in fiecare zi. la un moment dat innebunesti.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”