Offtopic Room !
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Re: Offtopic Room !
Daca ai xenon d-asta after market poti schimba instant becul cu un halogen normal
. Anulezi becul si balastul si gata. Ai pe o parte xenon si pe una halogen... aia e, pana schimbi becul poti merge si asa, astfel ai ambele becuri functionale.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Independenta doar in hirtii dar comportamentul suspensiei cam lasa de dorit. Cum explici ca la acest tip de suspensie independenta in curbe strinse si luate brusc roata din interior se ridica ? La ce ma ajuta ca in teorie sta bine si cica ar fi independenta, dar caroseria ridica roata de pe sosea ?stevey scrie:Suspensia este independenta, repet, dar este de alt tip.Asta e cu bara antiruliu sau stabilizatoare (anti roll bar) intre cele doua brate sa le zicem, care la capete sunt mobile.Bara aia este pusa tocmai din cauza pozitionarii lor pe lungimea sasiului si nu "tangential" cum e cea multi-link care are bara stabilizatoare separat.Tipul asta de suspensie e mai buna pe viraje, la masinile cu transmisie fata, iar cea multi-link e mai buna la comfort, excluzand cele cu transmisie spate care sunt bune la ambele.
Aici tipuri de susp independenta http://en.wikipedia.org/wiki/Independent_suspension" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mihay
- Supermoderator
sa le vezi pe alea de pe la raliu cum merg ele pe orice viraj pe 3 roti, masinile cu 2 roti motrice 
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Era un versus video intre C4, Golf 5si nu mai stiu ce modele. Acolo se vedea clar diferenta dintre suspensia spate de la C4 (asa zisa independenta) si cea multilink de la Golf 5. C4 mergea in 3 roti prin viraj, Golful cu toate pe sosea.
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c1MsrZVjGkU[/youtube]
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
@vlad Nu stiu daca e posibil ca roata din interior sa se ridice poate te referi la cea din exterior pe care nu se pune presiune in curbe...poate exista discomfort la suspensia asta in curbe cand ai teren accidentat in rest crede-ma e super ok.Acum poate depinde de fiecare cum ia curbele dar ce pot eu sa iti zic e ca mi-am facut de cap cu ea destul de mult in viraje pana la drift in curbe si sta impecabil fata de marci precum golf ford skoda octavia.Pe genul asta de suspensie merge si toyota (la yaris stiu la corola nu stiu exact) cat si honda civic.Filmuletu ala de care zici tu ma tem ca e invers de cum zici tu...golfului ii sare rotile nu citroenului 
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Ah ati pus filmuletu n-am vz
da se vede cat de tzapan ia citroienu curbele si precis iar golfu...auleu si mai e si gti.
- Mihay
- Supermoderator
in raliuri cu setare corecta ptr asfalt la un viraj strans de dreapta sau stanga exact roata dreapta/stg spate de pe interior e in aer !stevey scrie:@vlad Nu stiu daca e posibil ca roata din interior sa se ridice poate te referi la cea din exterior pe care nu se pune presiune in curbe...
- Aiurica

am facut o comparatie....toate ridica fustita....
intradevar golful are niste probleme pe trecere, insa si c4 are la una dintre ele.....deci nu prea fi considerat concludent.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Vorbeam de punte nu de suspensia toata. Roata se ridica si din cauza puntii. O roata primeste miscare si de la cealalta roata (in cazul C4) sau de la caroserie si mai multa ca in cazul multilinkului. Dintre testele alea C4 mi se pare ca s-a ridicat mai mult de o roata cu ESP dezactivat.
Ultima oară modificat Mie Ian 19, 2011 3:54 pm de către vlad, modificat 1 dată în total.
- Aiurica
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
rotile spate au o TRAVERSA intre ele! cum sa fie independenta suspensia
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
@chainsaw: ai dreptate, NU este independenta, dar nu e o asa mare problema asta. Multi au o opinie preconceputa si despre frinele cu tamburi spate, care iarasi nu constituie o problema.
@stevey: intotdeauna va avea tendinta sa se ridice roata spate din interior. Iar aceasta nu e neaparat rau.
In film n-ai observat, dar nu numai Golful e GTI, dar si C4 este VTS, adica nici o legatura cu restul. Cit despre discutia despre stabilitate etc. a fost dezbatuta foarte mult. Cert este ca in presa auto referintele clasei sint Ford Focus si VW Golf.
@stevey: intotdeauna va avea tendinta sa se ridice roata spate din interior. Iar aceasta nu e neaparat rau.
In film n-ai observat, dar nu numai Golful e GTI, dar si C4 este VTS, adica nici o legatura cu restul. Cit despre discutia despre stabilitate etc. a fost dezbatuta foarte mult. Cert este ca in presa auto referintele clasei sint Ford Focus si VW Golf.
C4
- Mihay
- Supermoderator
bravo emile mi-ai adus aminte de ceva ce ma roade de la testul cu Duster
cum functioneaza ESP cu tamburi spate ?
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Exact la fel cum functioneaza cu discuri. Modulul ESP reduce - creste presiunea lichidului de frina din cilindrul frina spate (in cazul tamburului) sau etrierului (in cazul discurilor) a rotii care trebuie frinata.